ΝΙΚΗφόρα πρεμιέρα στη Φιλιππιάδα

Με το δεξί ξεκίνησε τις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις της η Νίκη κερδίζοντας στην Φιλιππιάδα τον τοπικό Εθνικό με σκορ 2-0. Οι «κίτρινοι» του Λεωνίδα Μπίλη παρέταξαν, δύναμη, πάθος και καθαρό μυαλό σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό διπλό, τόσο από βαθμολογικής άποψης όσο και από ψυχολογικής, ατενίζοντας με περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Γιώργος Παρασκευαΐδης στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ενώ το γκολ που έβγαλε νοκ άουτ τους γηπεδούχους πέτυχε ο Αλεξανδρής στο 84′.

Με ενισχυμένη μεσαία γραμμή η Νίκη

Με σύστημα 4-1-4-1 παρέταξε την ομάδα του ο Λεωνίδας Μπίλης, καθώς αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του μετά την ξαφνική απουσία του Μάριου Παπαδόπουλου. Έτσι την εστία υπερασπίστηκε ο Τζήμας, την αμυντική γραμμή αποτέλεσαν οι Δημολιός, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης και Παπαγεωργίου, σε ρόλο καθαρού ανασταλτικού μέσου, ο Παπαδήμας, στη μεσαία γραμμή και από αριστερά προς δεξιά οι Νικλητσιώτης, Μέτσε, Τορεζάνι και Κόλα, ενώ την επιθετική αιχμή αποτέλεσε ο Γιάννης Κορέτα.

Αιφνιδίασε με Παρασκευαΐδη

Το ιδανικότερο ξεκίνημα πραγματοποίησε η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη, καθώς πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα και πριν ακόμα οι δύο ομάδες βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Κόλα εκτέλεσε κόρνερ, ο Κορέτα γύρισε με το κεφάλι από το πρώτο δοκάρι, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, έφτασε στον Νικλητσιώτη ο οποίος από την γωνία της περιοχής σέντραρε γλυκά. Την κεφαλιά πήρε ο Παρασκευαΐδης στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Εθνικού Φιλιππιάδας, γράφοντας το 0-1 στο 5′.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο επόμενο λεπτό απείλησαν με τον Μανιώτη, όταν ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, μετά από στρώσιμο του Άρτσκα, με τον Τζήμα να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 10′ η Νίκη θα μπορούσε να ρίξει στο καναβάτσο τους γηπεδούχους, όταν ο Παπαγεωργίου σέντραρε από δεξιά, ο Τορεζάνι χωρίς πίεση και σε κενή εστία δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με την κεφαλιά ψαράκι που επιχείρησε. Οι παίκτες του Γιώργου Γιάννου ανέλαβαν και πάλι τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και προσπάθησαν να βρουν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα της Νίκης. Τέσσερα λεπτά μετά την μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, ο Εθνικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση όμως ο Παρασκευαΐδης ήταν εκεί και έκοψε την τελευταία στιγμή τον Ντανάι που ετοιμάζονταν να εκτελέσει από θέση βολής.

Η Νίκη έδωσε χώρο στους γηπεδούχους με στόχο να χτυπήσει με κάποια αντεπίθεση, χωρίς όμως να το καταφέρει καθώς οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Λεωνίδα Μπίλη ήταν βιαστικές και δεν ανησύχησαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το ίδιο μοτίβο. Οι παίκτες του Εθνικού να προσπαθούν να ισοφαρίσουν μεταφέροντας τη δράση στα καρέ του Τζήμα και αυτούς της Νίκης να αμύνονται σθεναρά και να ψάχνουν την αντεπίθεση που θα τους έδινε το δεύτερο γκολ.

Δυνατά ο Εθνικός, άντεξε η Νίκη

Ο Εθνικός Φιλιππιάδας ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος θέλοντας να φέρει το ματς στα ίσια όσο το δυνατόν συντομότερα. Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λάππας σέντραρε από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Μιχάλη, ο οποίος με το κεφάλι έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζήμα. Ότι δεν μπορούσε να πετύχει ο Εθνικός παραλίγο να το κάνει μόνη της η Νίκη. Συγκεκριμένα, σ’ ένα μακρινό γύρισμα του Νικλητσιώτη προς τον Τζήμα, ο πορτιέρο δεν κοντρόλαρε σωστά με αποτέλεσμα να του φύγει η μπάλα προς την εστία του. Όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή, διορθώνοντας το λάθος του. Η πίεση του Εθνικού συνεχίστηκε, όμως η Νίκη ήταν αυτή που θα μπορούσε να κλειδώσει το ματς στο 60′. Ο Τορεζάνι πήρε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έφτασε μέχρι την περιοχή των γηπεδούχων, όμως το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Μπαντής. Τρία λεπτά αργότερα ο Τζήμας κράτησε το «μηδέν» στην εστία του όταν μπλόκαρε την κεφαλιά που έπιασε από κοντινή θέση ο Μιχάλης σε σέντρα του Λάππα.

Οι αλλαγές «κλείδωσαν» τη νίκη

Στο 74′ ο Τσιουρέλης πέρασε στη θέση του Νικλητσιώτη και στο 77′ ο Αλεξανδρής στη θέση του τραυματία Παπαγεωργίου. Οι δύο αλλαγές ήταν οι πρωταγωνιστές της φάσης του 84′ όταν η Νίκη πέτυχε το 0-2 ρίχνοντας στο καναβάτσο τη γηπεδούχο ομάδα. Συγκεκριμένα, ο Τσιουρέλης έστρωσε στον επερχόμενο Αλεξανδρή, ο οποίος με «κεραυνό» έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην αριστερή γωνία της εστίας του Μπαντή, κλειδώνοντας το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη καθώς τα ψυχικά αποθέματα των παικτών του Γιώργου Γιάννου εξαντλήθηκαν, ρίχνοντας λευκή πετσέτα στο ρινγκ του Δημοτικού γηπέδου της Φιλιππιάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Εθνικός Φιλιππιάδας (Γιώργος Γιάννος): Μπαντής, Χριστογιάννης, Τόλα (46′ Κουμπής), Λέντζος, Μαλλάτος, Άτσκα, Λάππας, Μανιώτης, Ντανάι (79′ Ζώης), Καταγής (68′ Καρίπογλου), Μιχάλης
Νίκη Βόλου (Λεωνίδας Μπίλης): Τζήμας, Παπαγεωργίου (77′ Αλεξανδρής), Δημολιός, Παπαδήμας, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Νικλητσιώτης (74′ Τσιουρέλης), Τορεζάνι, Κορέτα, Μέτσε (59′ Πετράκος), Κόλα

Σκόρερς: 5′ Παρασκευαΐδης, 84′ Αλεξανδρής

Διαιτητές
Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)
Θεόφιλος Μωϋσιάδης (ΕΠΣ Ηπείρου), Γιώργος Παπαλαζάρου (ΕΠΣ Ηπείρου)

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις