Ξηροφώτος: «Ξεκάθαρα για την πρώτη θέση»

Ξεκάθαρος στόχος του νέου προπονητή της Νίκης είναι ο πρωταθλητισμός και η κατάκτηση της πρώτης θέσης, ενώ η αγωνιστική του φιλοσοφία είναι η ομάδα να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο που θα φέρει και τον κόσμο στον γήπεδο. Ο Στέφανος Ξηροφώτος στην συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του νέου τεχνικού τιμ, δήλωσε πως γνωρίζει πως δεν υπάρχει περίοδος χάριτος και ούτε τη θέλει και θα κάνει τα πάντα για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης των ανθρώπων της Νίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις  του Στέφανου Ξηροφώτου:

«Ευχαριστώ καταρχήν που είστε όλοι εδώ. Εύχομαι να έχω καλή συνεργασία με όλους ανεξαιρέτως. Θέλω να παρουσιάσω πρώτα το προπονητικό τιμ. Συνεργάτης άμεσος και αναλυτής ο κ. Νίκος Τσιαντάκης που έχει ξαναπεράσει από την ομάδα, γυμναστής είναι ο κ. Αργύρης Παλάσκα, που είχε ξανά θητεία στην ομάδα και που και πέρυσι τελειώσαμε τη χρονιά μαζί στη Νίκη, προπονητής τερματοφυλάκων, είναι ο κ. Χρήστος Κοντοβάς που ήμασταν και στον Πύρασο μαζί και πέρυσι τελειώσαμε μαζί τη χρονιά στη Νίκη, συν ο κ. Βαγγέλης Νάκας που είναι γυμναστής και έχει ειδικότητα την αποκατάσταση και την αξιολόγηση της απόδοσης των αθλητών. Αυτό είναι το αντικείμενο και η ειδικότητά του και πιστεύω θα μας φανεί πάρα πολύ χρήσιμος γιατί το ποδόσφαιρο έχει πάει σε άλλα επίπεδα και τον ευχαριστούμε πολύ που είναι μαζί μας. Αυτό είναι το τιμ. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μας κάνει την τιμή και μας επέλεξε να αναλάβουμε τις τύχες της ομάδας αυτή τη χρονική στιγμή».

“Ξεκάθαρος στόχος ο πρωταθλητισμός”

«Αυτό που υποσχόμαστε είναι ότι θα κάνουμε το παν, το ανθρωπίνως δυνατό ώστε να φανούμε αντάξιοι και να πετύχει η ομάδα τους στόχους της, που είναι ο πρωταθλητισμός. Είναι ξεκάθαρο, μέσα όμως από συγκεκριμένη διαδικασία να κάνει δηλαδή ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο. Γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ομάδας, δεν στεκόμαστε καθόλου στα μειονεκτήματα καθώς όλα τα πρόσωπα και οι ομάδες έχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι πώς το μυαλό του καθενός μπορεί να εστιάζει στα πλεονεκτήματα της κάθε περίπτωσης και να αγνοεί τα μειονεκτήματα. Εμείς δηλαδή θα σταθούμε με το τι έχει η Νίκη. Την πρώτη ημέρα τους μισούς τους ήξερα τους άλλους δεν τους ξέραμε. Την πρώτη ημέρα είδα επίσκεψη στα αποδυτήρια, εκτός από τον πρόεδρο που τρέχει όλη τη μέρα με την ομάδα είδα παράγοντες και παλιούς φίλους που έχουν αγάπη για την ομάδα και έχουν διάθεση να προσφέρουν.

Το δεύτερο οι ποδοσφαιριστές είδαμε ότι είναι παιδιά που έχουν “φλόγα” για ποδόσφαιρο, είναι καλοί χαρακτήρες και είναι αγαπημένοι μεταξύ τους. Όλοι θα μείνουν, δεν περισσεύει κανένας, αυτό που θα κάνουμε είναι να προσθέσουμε πράγματα στην ομάδα. Θέλουμε να ενώσουμε την ομάδα κι όχι να τη διχάσουμε. Επίσης αφήνω τελευταίο πως η ομάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί το μεγάλο της πλεονέκτημα που είναι ο κόσμος της. Για να γίνει αυτό δεν θα απαιτήσουμε από τον κόσμο βοήθεια, ούτε θα πουλήσουμε οπαδιλίκι. Θέλουμε μέσα από αυτό που θα δείξουμε, δηλαδή αυτό που θέλει να δει ο κόσμος, να θυσιαστεί ο παίκτης στη μάχη, να παίξει η ομάδα πάρα πολύ επιθετικά, μέσα από αυτό χωρίς να το απαιτούμε ξέρουμε ότι ο κόσμος θα βγάλει αυτό που ξέρει να βγάζει και να δώσει ώθηση στην ομάδα και να έρθουν πολύ πιο εύκολα οι νίκες. Δεν θα πω παραπάνω γιατί οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές, αυτοί παίζουν, αυτοί δίνουν τις μάχες και σ’ αυτούς πρέπει να δίνεται κι ο λόγος.

Κλείνοντας να πω πως σ’ αυτή τη φάση η Νίκη αυτό που έχει μεγαλύτερη ανάγκη είναι η σύμπνοια και η ενότητα όλων παλιών, νέων, αλλά και μελλοντικών μερών της ομάδας. Όσοι αγαπούν την ομάδα πρέπει να είναι μαζί. Και ποιοι αγαπούν την ομάδα; Αυτοί που όταν νικά χαίρονται και όταν χάνει λυπούνται. Αυτοί που μοιράζονται τα δικά μας συναισθήματα είναι μέλη της ομάδας. Να είναι όλοι ενωμένοι για να έχει η ομάδα καλό αποτέλεσμα».

Για τη δυσκολία διαχείρισης του ρόστερ: «Είναι κάποια παιδιά που δεν ξέρω ακόμη ούτε το μικρό τους όνομα. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Όμως η ομάδα κοιτάει μόνο την Κυριακή. Την ομάδα δεν την έχω δει στο πρωτάθλημα, την έχω παρακολουθήσει σε βίντεο. Ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός, η πρώτη θέση ξεκάθαρα».

Για τα μεταγραφικά: «Έχουμε έρθει σε προχωρημένες συζητήσεις και συμφωνία με έναν ποδοσφαιριστή εξελίξιμο, που είχε έρθει και την προηγούμενη βδομάδα στον Βόλο. Έπαιξε κάποια φιλικά, με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου κι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Αγωνιζόταν στις μικρές ομάδες της Τσερνομόρετς στο U21 τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι 1,91 κι αγωνίζεται στις θέσεις του άξονα από το κέντρο και μπροστά. Μάλλον την επόμενη εβδομάδα, μπορεί και αυτή να είναι στο γήπεδο. Είναι θέμα ημερών και διαδικαστικό να κλείσει. Και μπορεί να έρθουν και ένας δυο άλλοι από εκείνη την περιοχή, την Ανατολική Ευρώπη. Από Έλληνες έχω υπόψη μου μερικούς που έχω συνεργαστεί όπως ο Βέργος. Θα δούμε τι χρειάζεται η ομάδα. Όμως αυτή τη στιγμή το υλικό της ομάδας είναι σίγουρα επαρκές. Αλλά όλες οι καλές ομάδες, ακόμα και οι καλύτερες πάντα ενισχύονται. Συγκεκριμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είναι δοκιμασμένοι, ή κάποιων νέων που ξέρουμε ότι έχουν φιλοδοξία και βλέπουν τη Νίκη σαν σκαλοπάτι, που είναι τεράστιο σκαλοπάτι, μας ενδιαφέρουν».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις