Βαδίζει στη μετριότητα ο Ολυμπιακός Βόλου

Πριν από τρεις αγωνιστικές ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στο Βόλο από τον ουραγό τότε Τύρναβο. Χθες στην Άμφισσα οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον ουραγό Φωκικό των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων, έχοντας μόλις 16 παίκτες διαθέσιμους. Αν δεν μπορείς να κερδίσεις αυτού του είδους τα παιχνίδια, τότε δεν…

…μπορείς να ελπίζεις πως μπορείς να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει.
Οι «ερυθρόλευκοι» προβλημάτισαν με την εμφάνισή τους και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν μέσα στο γήπεδο. Ήταν μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Ο Ολυμπιακός δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Παρουσιάστηκε νωθρός, χωρίς πάθος στο παιχνίδι του, με κακές επιλογές στην οργάνωση και την κυκλοφορία της μπάλας, που είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα να μη δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία για γκολ στο πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βελτίωσε – κάπως – την εικόνα του, ωστόσο, οι παίκτες του Γιώργου Κούτση κινήθηκαν στη μετριότητα. Δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα στο σκορ (σκόραραν στο 64′ με πέναλτι του Διαμαντόπουλου), για να δεχθούν σχεδόν αμέσως την ισοφάριση από τον Φωκικό στο 69′ (κεφαλιά Καλλέργη).
Δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να αντιδράσουν γιατί απλά στην ομάδα δεν υπάρχει ο ηγέτης που θα πάρει τον Ολυμπιακό στην πλάτη του. Αυτός που θα σπρώξει και τους υπόλοιπους προς τη νίκη. Αυτή η ομάδα, όπως αποδεικνύεται από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα, είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.
Δυστυχώς, ο Ολυμπιακός δείχνει ανήμπορος να ακολουθήσει τη Λαμία και τον Ηρακλή που παρουσιάζουν σταθερότητα στο πρωτάθλημα και ήδη έχουν αποσπαστεί στις κορυφαίες θέσεις. Οι πέντε βαθμοί από την 3η προνομιούχο θέση που κατέχει η ΑΕΛ μπορούν να καλυφθούν μόνο αν γίνουν ουσιαστικές κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Γιατί, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, για πολλούς παίκτες που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα, η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά και δεν μπορούν να τη σηκώσουν…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις