Κύπελλο Ελλάδος Σκοποβολής στο Σκοπευτήριο Βόλου (15-16/10)

Ξεκίνησε το Σάββατο 15/10/2016 το Κύπελλο Ελλάδος Σκοποβολής  επίλεκτων σκοπευτών – σκοπευτριών που συνδιοργανώνει ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου με την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδοςστο Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου (ΕΑΚ Βόλου- Ν.Δημητριάδα). Οι αγώνες που συνεχίζονται και σήμερα με την συμμετοχή τριάντα αθλητών και αθλητριών από δέκα σωματεία της χώρας, αποτελούν  πρόκριση για την Εθνική Ομάδα Σκοποβολής για διεθνείς αγώνες.

Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα επίλεκτων που η Σ.Κ.Ο.Ε. διοργανώνει στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου μετά την ανακατασκευή των στόχων και τα πεδία βολής στα 25 μ. και 50 μ. που πραγματοποίησαν η διοίκηση του Σ.Σ.Β. με την βοήθεια του ΔΟ.Ε.ΠΑ.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου.

Στους αγώνες μεταξύ άλλων, έλαβαν μέρος, ο Τάσος Κορακάκης, πατέρας και προπονητής της Ολυμπιονίκη Αννας Κορακάκη, που έκανε περήφανη την ελληνική  σκοπευτική οικογένεια στους φετινούς αγώνες του Ρίο. Η Αννα δεν έλαβε μέρος στους αγώνες στο Βόλο εφόσον βρίσκεται σε περίοδο ξεκούρασης μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μπολόνια,στο οποίο επέτυχε εξαιρετικές επιδόσεις και επίσης σάρωσε στα μετάλλια.

Η Ομοσπονδία και όλοι οι επίλεκτοι αθλητές φιλοξενήθηκαν στους Αθλητικούς Ξενώνες του Πανθεσσαλικού από το Δήμο Βόλο.  Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρεβρέθηκαν πολλοί παραγοντες με επικεφαλής τον Γ.Γραμματέα κ Παπαγεωργίου. Εκπρόσωποι  του Δήμου, πολιτευτές του νομού συνομίλησαν με τους παράγοντες της Ομοσπονδίας και τον Τάσο Κορακάκη για το μέλλον της σκοποβολής.

Όλοι συμφώνησαν ότι ο Βόλος, βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, διαθετει το Εθνικό Σκοπευτήριο, άριστες υποδομές διαμονής των αθλητών, τουριστικό κάλλος, ουσιαστική συμπαράσταση του Δήμου και την ιστορική υπευθυνότητα του Σκοπευτικού Συλλόγου, ως διοργανωτή μεγάλων αθλητικών συναντήσεων, ώστε μπορεί η πόλη να προσελκύσει αθλητικό τουρισμό και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Το αθλητικό συμβάν κάλυψε δημοσιογραφικά η κάμερα του ΑΣΤΡΑ TV. Μεταξύ του κοινού που παρακολούθησε τους αγώνες την πρώτη ημέρα ήταν και ο δικηγόρος  Σάκκης Κοκκίνης παλαιός αθλητής του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου, πάντα αρωγός και σύμμαχος στους φίλαθλους σκοπούς του Συλλόγου.

Δελτίο Τύπου από τον Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλου


Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις