Πικρό αντίο στην Ευρώπη με γιούχα και αρνητικά ρεκόρ για τον ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτισε το Γιουρόπα Λιγκ με συγκομιδή μόλις ενός βαθμού σε έξι αγώνες αφού γνώρισε την ήττα από τη Θέλτα με 2-0 (4′, 76′ πέν.) στη Λεωφόρο. Νέα αρνητικά ρεκόρ από τους «πράσινους»… Η Θέλτα είχε βαθμολογικό κίνητρο καθώς κυνηγούσε την πρόκριση και με το καλημέρα επιβεβαίωσε πως θέλει περισσότερο το ματς ανοίγοντας το σκορ στο 4′ με κεφαλιά του Γκουιντέτι.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός έδειχνε ανήμπορος να απειλήσει την ομάδα της Γαλικίας, που διαχειρίστηκε με σύνεση το προβάδισμά της και στο 76′ σφράγισε τη νίκη και πρόκρισή της γράφοντας το 0-2 με πέναλτι του Ορεγιάνα, στο οποίο υπέπεσε με απρόσεκτο μαρκάρισμα ο Μολέντο.
Ο Παναθηναϊκός μετά από αυτό το αποτέλεσμα έκανε νέο αρνητικό ρεκόρ ελληνικής ομάδας σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης με έξι αγώνες, συγκεντρώνοντας μόλις έναν βαθμό. Το προηγούμενο το κατείχε επίσης ο ίδιος με δύο βαθμούς από τη σεζόν 2014/15 σε όμιλο του Γιουρόπα με Αϊντχόφεν, Ντινάμο Μόσχας και Εστορίλ.
Επίσης πέρασε στην ιστορία ως η ομάδα με το χειρότερο αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση με 13 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ξεπερνώντας τις Παρτιζάν και Σλόβαν Μπρατισλάβα, που είχαν 12 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη.
Ο Παναθηναϊκός είναι δίχως νίκη σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης από τις 22 Νοεμβρίου το 2012, όταν είχε κερδίσει 1-0 την Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ. Στις τρεις τελευταίες συμμετοχές του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έχει μία νίκη, πέντε ισοπαλίες και 12 ήττες! Αν προσθέσουμε και την τελευταία παρουσία του Παναθηναϊκού σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2010/11, τότε ο απολογισμός των «πράσινων» στις τελευταίες τέσσερις παρουσίες του σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων φτάνει στις 16 ήττες, επτά ισοπαλίες και μία νίκη…
Ο Παναθηναϊκός πλέον είναι στην 125η θέση της UEFA, δύο θέσεις κάτω από τον Αστέρα Τρίπολης.
Μετά το φινάλε της αναμέτρησης οι απογοητευμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού (περίπου 3.500) αποδοκίμασαν τους ποδοσφαιριστές, με εξαίρεση τον αρχηγό Ζέκα, που χειροκροτήθηκε. Από τη θύρα των οργανωμένων υπήρξαν συνθήματα και κατά του Γιάννη Αλαφούζου.
Σημειώνεται ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε σύγκριση με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ έκανε έξι αλλαγές στην ενδεκάδα αφήνοντας εκτός για διάφορους λόγους τους Οδ. Βλαχοδήμο, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπή, Χουλτ, Ιμπάρμπο και Μπεργκ.
Η Θέλτα με τη νίκη της στην Αθήνα και την ισοπαλία της Σταντάρ κόντρα στον Αγιαξ, προκρίθηκε ως δεύτερη από τον έβδομο όμιλο, πίσω από τον Αίαντα.
Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:
Αγιαξ 14
Θέλτα 9
Σταντάρ 7
Παναθηναϊκός 1
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Ιβανόφ, Χουχούμης, Εμποκού, Ζέκα, Λουντ (83′ Κουτρουμπής), Γουακάσο, Βιγιαφάνιες (70′ Λέτο), Ρινάλντι (60′ Ιμπάρμπο).
Θέλτα (Μπερίσο): Μπλάνκο, Μάγιο, Καμπράλ, Ρονγκάλια, Τζόνι, Ραντόγια, Βας (63′ Ντίαζ), Ερναντεζ, Μπονγκοντά, Ορεγιάνα (83′ Σίστο), Γκουιντέτι (90′ Γκόμεζ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις