Ισόπαλος 1-1 ο Ολυμπιακός με Μπενφίκα

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Μπεσίκτας στο Φάληρο και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Από τραγικό λάθος του Λεάλι ισοφάρισαν οι «αετοί».

 

Η συνοχή του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν υποδειγματική, αντίθετα η μπλαζέ Μπεσίκτας παρότι είχε κατοχή σε ποσοστό 65% ήταν φλύαρη και ακίνδυνη. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πρώτοι στο 19′ με πλασέ του Ελιουνούσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής το οποίο μπλόκαρε ο Φάμπρι και στο 36′ έπειτα από άψογη ομαδική προσπάθεια άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Καμπιάσο, ο οποίος αξιοποίησε σέντρα του Ανσαριφάρντ από τα δεξιά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο μέρος και στο 52′ άγγιξε το 2-0 όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ρομαό πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μποτία ξανά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ενα λεπτό αργότερα όμως ήρθε το μοιραίο λάθος του Λεάλι καθώς ο Ιταλός γκολκίπερ έδωσε… ασίστ στον Αμπουμπακάρ, που με ωραίο σουτ έγραψε το 1-1 (53′).

Εκτοτε ο παλμός της αναμέτρησης άλλαξε, η Μπεσίκτας ανέβηκε, η ψυχολογία του Ολυμπιακού επλήγη, έχασε την ισορροπία του και παράλληλα άρχισε να εμφανίζει κενά στις γραμμές του. Στο 58′ οι Τούρκοι άγγιξαν το 1-2, ο Λεάλι όμως αρχικά σταμάτησε σε τετ α τετ τον Κουαρέσμα και σε δεύτερο χρόνο ο Ρέτσος έκοψε πάνω στη γραμμή πλασέ του Μπάμπελ. Στο 69′ η Μπεσίκτας απείλησε εκ νέου όμως ο Λεάλι έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Τόσιτς.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντιδράσει, η Μπεσίκτας έλεγχε τον ρυθμό και στο 87′ φλέρταρε με τη νίκη, όμως ο Ντα Κόστα με τάκλιν αυτοθυσίας έκοψε προ του ασταθούς Λεάλι το σουτ του Τοσούν.

Γκρίνια για τον Λεάλι

Μετά το φινάλε του ματς οι οπαδοί του Ολυμπιακού χειροκρότησαν την προσπάθεια της ομάδας, ωστόσο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μετά το λάθος του Λεάλι, η δυσφορία και η γκρίνια κατά του Ιταλού πορτιέρο ήταν διάχυτη.

Ενταση μετά το γκολ της Μπεσίκτας

Σημειώνεται πως μετά το γκολ της Μπεσίκτας οι λιγοστοί Τούρκοι φίλοι που βρέθηκαν στο «Καραϊσκάκης» πανηγύρισαν φωνάζοντας Ιστανμπούλ. Προκλήθηκε ένταση με οπαδούς του Ολυμπιακού και ανταλλαγή ύβρεων, ωστόσο το συμβάν έλαβε σύντομα τέλος.

Αχίλλειος πτέρνα το «Καραϊσκάκης»

Σε επτά ευρωπαϊκά ματς φέτος στο «Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός κέρδισε μόνο την Αστάνα και την Αρούκα στην παράταση. Εφερε ισοπαλία με τις Χαποέλ Μπερ Σεβά, Γ. Μπόις, Οσμάνλισπορ και Μπεσίκτας, ενώ έχασε από τον ΑΠΟΕΛ.

Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία (λ.τ. 64′ Ντα Κόστα), Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο (70′ Μαρτίνς), Φορτούνης (74′ Μαρίν), Μανθάτης, Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ.

Μπεσίκτας (Σενόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Γκοκχάν, Τόσιτς, Μαρσέλο, Αντριάνο, Χάτσινσον, Τολγκάι Αρσλάν (46′ Εζιακούπ), Ταλίσκα (90+3′ Ινλέρ), Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ (82′ Τοσούν).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις