ΣΦΟΒ: Απαγορεύονται ο διχασμός και οι μικροψυχίες

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΦΟΒ, ζητώντας από όλους όσοι απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα να κλείσουν με αξιοπρέπεια τη χρονιά. Η διοικούσα επιτροπή ενωμένη να κοιτάξει την επόμενη μέρα της ομάδας και πως θα «χτιστεί» ένας ισχυρός Ολυμπιακός, ενώ στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στον Δημήτρη Σουάνη, ο οποίος αποτελεί, ως γνωστόν, παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους». Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ζητούμε αυτήν την περίοδο, αφού ο στόχος της ανόδου δεν επετεύχθη, να ηρεμήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και να κλείσουν αξιοπρεπώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Όσοι δεν μπορούν, να αποχωρήσουν από τώρα.
Ο ΣΦΟΒ προσπάθησε μέχρι το πρόσφατο παιχνίδι να δώσει «ανάσα» ψυχολογική και ώθηση τους παίκτες για το θαύμα και για τις μαθηματικές ελπίδες που υπήρχαν.
Αλλά η πραγματικότητα ήταν μη αναστρέψιμη. Οι παίκτες δεν μπορούσαν για τίποτα.
Δικαίωσαν κάποιους παράγοντες άλλων ομάδων, που έλεγαν ότι δεν θα έδιναν ούτε ένα ευρώ για τέτοιους παίκτες.
Η διοίκηση, μαζί με τον Ερασιτέχνη, να στείλουν το μήνυμα της ενότητας και της συγκρότησης από τώρα σχεδίου και στόχων για τη νέα χρονιά.
Επειδή κυκλοφορούν σενάρια και φήμες για «ασυμφωνία» χαρακτήρων στη διοίκηση, εμείς καλούμε άπαντες για ομόνοια, ανάληψη ευθυνών, αναγνώριση λαθών. Ο κόσμος δεν πρέπει να… πυροβολήσει κανένα, να μη στηθούν λαϊκά δικαστήρια και μνημόσυνα, διότι τα μέλη της διοικούσας επιτροπής ανέλαβαν το καλοκαίρι μια ομάδα από το μηδέν, παρέλαβαν στάχτες και καμένη γη και επένδυσαν ψυχή, χρόνο και χρήμα.
Εμείς, απλά ζητάμε να μάθουν από τα όποια λάθη τους, για να μην επαναληφθούν και τη νέα χρονιά.
Πιστεύουμε, πως ο Ολυμπιακός μας θα αναγεννηθεί και θα μεγαλουργήσει με υγεία και συσπείρωση.
Ο Ερασιτέχνης σύντομα να καλέσει γενική συνέλευση για την επόμενη ημέρα. Κανείς δεν περισσεύει από την οικογένεια του Ολυμπιακού και όλοι μας πεισμωμένοι, με εγωισμό και αποφασιστικότητα, σχεδιάζουμε την άλλη χρονιά.
Απαγορεύεται να επιλέξουμε και να προτιμήσουμε τον έναν ή τον άλλον, απαγορεύονΑπται ο διχασμός και οι μικροψυχίες.
Όσον αφορά τον ποδοσφαιριστή κ. Σουάνη, για τις δηλώσεις του που τραυμάτισαν το κύρος και την περηφάνια όλων μας, πιστεύουμε ότι ο συμπαθής Σουάνης προσπάθησε να δικαιολογήσει την ποδοσφαιρική του ανυπαρξία, την μηδενική του παρουσία, το… διαζύγιό του από το γκολ και τις φάσεις, στην αύρα της θάλασσας του Παγασητικού και στα πεντάστερα ξενοδοχεία.
Προσπάθησε να… γλυκάνει το βιογραφικό του από το σύντομο πέρασμά του από τη μεγαλύτερη επαρχιακή ομάδα, τον Ολυμπιακό Βόλου και να πετύχει νέα μεταγραφή σε επόμενη ομάδα – θύμα και να πείσει μάνατζερ και παράγοντες άλλων ομάδων, ότι όλοι οι άλλοι έφταιγαν εκτός από τον ίδιο.
Τη φανέλα του Ολυμπιακού δεν πρέπει να την φορούν πρώην ποδοσφαιριστές και … παλαίμαχοι. Επιτροπή μεταγραφών που πλαισιώνεται από ποδοσφαιρανθρώπους και από το τεχνικό τιμ, να «χτενίζει» τον κάθε υποψήφιο παίκτη και προπονητή.
Ο κόσμος είναι εδώ, ζωντανός, πικραμένος μεν, αλλά γεμάτος εγωισμό, αγάπη, αφοσίωση και πίστη για την ομάδα του. Και πάλι θα στηρίξει τη νέα προσπάθεια, τη νέα διοίκηση και το νέο ποδοσφαιρικό τμήμα και θα «πνίξουμε» οποιονδήποτε εχθρό κι αντίπαλο».