Πρωταθλητής Ελλάδας ο 9χρονος Βολιώτης Χρήστος Τσαρσιταλίδης (photos)

Μοιράσου το άρθρο

Μεγάλη επιτυχία στο 29ο Πανελλήνιο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι σημείωσε ο 9χρονος μαθητής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Τσαρσιταλίδης Χρήστος καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 82 συμμετέχοντες και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην Γ’ Δημοτικού.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των συγκεκριμένων αγώνων μαθητής από τη Μαγνησία πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο μικρός Χρήστος έφτασε άλλες 2 χρονιές στους συγκεκριμένους αγώνες κοντά στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιεί νερό καθώς τερμάτισε στην 6η και 4η θέση αντίστοιχα, φέτος όμως πήρε την πρώτη θέση με εμφατικό τρόπο πετυχαίνοντας 8 νίκες σε 9 αγώνες δείχνοντας ότι το σκάκι στη Μαγνησία και γενικότερα στην περιοχή της Θεσσαλίας έχει μέλλον αρκεί να τοποθετηθεί πάνω σε γερές βάσεις, κάτι που γίνεται πράξη τα τελευταία 2 χρόνια με την δημιουργία της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας (Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.) και την ουσιαστική και τυπική επανένταξη της Θεσσαλίας στην Ελληνική Σκακιστική Κοινότητα.

Στους αγώνες που διοργάνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) στο Λουτράκι Κορινθίας από 8 έως 10 Απριλίου 2017 συμμετείχαν συνολικά 841 μαθητές και μαθήτριες στα ατομικά ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί από τη Μαγνησία, οι οποίοι έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις, και 70 σχολεία στα ομαδικά.

Οι αγώνες ήταν διάρκειας 15’+10’’ ανά κίνηση για τον κάθε παίκτη σε κάθε παρτίδα και συνολικά 9 γύρων για τα ατομικά και 6 γύρων για τα ομαδικά.

                Από τη Μαγνησία στο ατομικό πρωτάθλημα είχαν προκριθεί και συμμετείχαν οι εξής:

Νήπια: Μπιντάκας Ερωτόκριτος (33ο Νηπιαγωγείο Βόλου) 24ος με 4,5 βαθμούς.

Α’ Δημοτικού: Φλέρης Χρήστος (Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού) 43ος με 4 βαθμούς.

Γ’ Δημοτικού: Τσαρσιταλίδης Χρήστος (12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου) 1ος με 8 βαθμούς, Δημητριάδης Ευάγγελος (2ο Δημοτικό Σχολείο Διμηνίου) 55ος με 4 βαθμούς.

Δ’ Δημοτικού: Αγραφιώτης Ιωάννης-Στυλιανός (13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου) 54ος με 4 βαθμούς.

Ε’ Δημοτικού: Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα (13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου) 11η στα κορίτσια με 4 βαθμούς.

Α’ Γυμνασίου: Τσαρσιταλίδης Κωνσταντίνος (Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου) 15ος με 5,5 βαθμούς, Ραφτόπουλος Εμμανουήλ (9ο Γυμνάσιο Βόλου) 36ος με 4,5 βαθμούς.

Β’ Γυμνασίου: Αγραφιώτης Μάριος-Ευφραίμ (9ο Γυμνάσιο Βόλου) 12ος με 5,5 βαθμούς, Φωτιάδης Λάζαρος (Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου) 14ος με 5,5 βαθμούς, Χατζίρη Αικατερίνη (Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου) 7η στα κορίτσια με 4 βαθμούς, Παπαπέτρου Χρυσάνθη (Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου) 10η στα κορίτσια με 2 βαθμούς.

                Στο ομαδικό πρωτάθλημα συμμετείχε το Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου με τους Τσαρσιταλίδη Κωνσταντίνο, Φωτιάδη Λάζαρο, Παπαπέτρου Χρυσάνθη και Χατζίρη Αικατερίνη, το οποίο τερμάτισε στη 12η θέση με 6 βαθμούς πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλους τους αγώνες.

                Αποτελέσματα και πληροφορίες για τους αγώνες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://chessfed.gr/sxolika2017/.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις