Β. Στουρνάρας: Τέσσερις στιγμές μας στέρησαν την άνοδο

Για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico», ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, Βαγγέλης Στουρνάρας. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τους λόγους, που κατά τη γνώμη του, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει την άνοδο, για την στιχομυθία που είχε με τον Χάρη Μπίκα και τον διαιτητή Γιούργα, που έπαιξε σημαντικό ρόλο

στο να μην μετρήσει το γκολ που πέτυχε ο αρχηγός του Θεσπρωτού στο ματς με τον Ολυμπιακό της περασμένης Κυριακής, αλλά και το πώς βλέπει για τον Ολυμπιακό τη νέα χρονιά.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού Βόλου, στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο:
«Ολοκληρώθηκε μια χρονιά για τις ομάδες του Βόλου, όλοι θα πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να γίνει η ανασυγκρότηση για την επόμενη χρονιά. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο. Κανείς, πάντως, δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία.
Παίξαμε το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα, ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ωστόσο, σε όλα τα παιχνίδια θα πρέπει να αγωνίζεται για τη νίκη. Δεν θα πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο χαλαρός, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να σε χλευάσει ο κόσμος, εάν χάσεις, αλλά γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να τραυματιστείς.
Για την φάση που μίλησε στον Χάρη Μπίκα και τον έπεισε να παραδεχθεί ότι χρησιμοποίησε το χέρι στο γκολ που πέτυχε με τον Θεσπρωτό: «Όταν ως αρχηγός πήγα στα αποδυτήρια των διαιτητών, πριν το παιχνίδι με τον Θεσπρωτό, συνάντησα τον Χάρη Μπίκα που ήταν αρχηγός της αντίπαλης ομάδας. Μιλήσαμε, διαπίστωσα πως είναι έναν άνθρωπος που ακούει, που έχει μπέσα και μου τόνισε πως είναι τιμή που η ομάδα του παίζει με τον Ολυμπιακό.
Θα ένιωθα αδικημένος να χάσει η ομάδα του τη νίκη από ένα γκολ «κάλπικο», γιατί πραγματικά κάναμε πολύ καλή εμφάνιση, χάσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και ήμασταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού.
Θα ήταν άδικο για τα νέα παιδιά που έπαιζαν στην ομάδα του Ολυμπιακού να δεχθούμε την ισοφάριση με γκολ που σημείωσε ο αντίπαλος με το χέρι. Είδα την φάση και είπα στον διαιτητή: «Σου δίνω τον λόγο μου, αν με εμπιστεύεσαι, ότι έχει κάνει χέρι». Η απάντηση του ρέφερι ήταν: «Δεν το είδα». Για να πω στη συνέχεια: «Πάω να σου τον φέρω και να σου το πει». Κατευθύνθηκα στον Χάρη Μπίκα και του είπα: «Η μεγαλύτερή διαφήμισή σου, ως ποδοσφαιριστής, είναι να παραδεχθείς ότι έκανες χέρι και να τηρήσεις το fail play». Τον έπεισα και όντως πήγε στον διαιτητή και του είπε πως σημείωσε με αντικανονικό τρόπο το γκολ».
Για τη γνώμη που έχει για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού: «Τα νέα παιδιά αγωνίζονται σε μια εποχή, που δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Όταν εγώ ήμουν στην ηλικία των 19-20 ετών, μου παρείχαν άλλα πράγματα, τότε, οι διοικήσεις. Υπήρχαν περισσότερα χρήματα, οι αθλητικές εταιρείες παρείχαν περισσότερα στις ομάδες. Οι συνθήκες στην Ελλάδα έχουν αλλάξει οικονομικά και αυτό το βιώνουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές. Τα νεαρά παιδιά θα πρέπει να μαθαίνουν από τους μεγαλύτερες, σε ηλικία, παίκτες της ομάδας, να βλέπουν πως αγωνίζονται, να κερδίζουν σε παραστάσεις, να δουλεύουν στο γήπεδο και να μην μιλάνε. Να ακούν τους προπονητές τους και είναι προσγειωμένοι.
Στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία τον τελευταίο μήνα, να ασχοληθούν μαζί τους οι προπονητές και οι συμπαίκτες τους. Αγωνίστηκαν, πήραν παιχνίδια στα πόδια τους και αποκόμισαν εμπειρίες. Προσωπικά, πιστεύω, πως τα πήγαν εξαιρετικά. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές με καλή ατομική προετοιμασία το καλοκαίρι και με μια καλή προετοιμασία με τον Ολυμπιακό Βόλου, μπορούν μέσα από τον ανταγωνισμό, να διακριθούν. Θεωρώ, πως κάποια από αυτά τα παιδιά είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα τη νέα χρονιά».
Για το τι έφταιξε και δεν ήρθε η πολυπόθητη άνοδος για τον Ολυμπιακό: «Δεν θέλω να γίνω ο κριτής και να πω τι έφταιξε και η ομάδα δεν κέρδισε την άνοδο. Δεν το θεωρώ σωστό να το πράξω. Υπήρχαν, ωστόσο, τρεις-τέσσερις αγωνιστικές στιγμές, τις οποίες δεν μπορέσαμε να τις εκμεταλλευτούμε και να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την άνοδο. Η πρώτη ήταν την 10η αγωνιστική με τον Διαγόρα Σεβαστής στο Βόλο. Σκοράραμε με πέναλτι στο 88′, δεν το μέτρησε ο διαιτητής και τη δεύτερη φορά που το εκτέλεσε ο Ντα Κόστα το πέναλτι χάθηκε και παραχωρήσαμε ισοπαλία. Ήταν η πρώτη φορά που εξαιτίας αυτής της απώλειας βαθμών, μας προσπέρασε στη βαθμολογία ο Απόλλων Λάρισας. Στο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη στην Λευκάδα η υπεροχή μας ήταν καθολική, θα έπρεπε να έχουμε ένα καθαρό σκορ 0-3 και στο 91′ δεχθήκαμε την ισοφάριση (1-1). Τη στιγμή που ήδη ο Απόλλων Λάρισας είχε σκοντάψει με την Αμβρακία Κωστακιών (1-1) και θα είχαμε την ευκαιρία για πρώτη φορά, μετά από πολλές αγωνιστικές, να περάσουμε και πάλι πρώτοι στη βαθμολογία. Η ψυχολογία θα ήταν διαφορετική στο ποδοσφαιρικό τμήμα, εν όψει της αναμέτρησης της επόμενης αγωνιστικής με την Πύδνα στο γήπεδό μας, από την οποία χάσαμε.
Η τρίτη στιγμή ήταν στις 10 Μαρτίου, όταν είχαμε ξανά τη δυνατότητα στο ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας να κερδίσουμε και να ανεβούμε στην κορυφή της βαθμολογίας. Προηγηθήκαμε 1-0, ο αντίπαλος έπαιζε με παίκτη λιγότερο, δεν έδειχνε πως μπορούσε να μας απειλήσει και από μια κακή στιγμή, δεχθήκαμε το γκολ της ισοφάρισης με πέναλτι. Θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα στην ομάδα, αν κερδίζαμε εκείνο το παιχνίδι και ανεβαίναμε στην 1η θέση. Σ’ αυτά να προσθέσουμε και την ήττα που κάναμε στη Φιλιππούπολη στο 91′ από τον Απόλλωνα, σ’ ένα ματς που κυλούσε για να λήξει ισόπαλο, καθώς μετά το 80′ οι ομάδες δεν είχαν ούτε μία τελική προσπάθεια.
Από την πλευράς μας, το μοναδικό παιχνίδι που πήραμε τη νίκη στο 92′ ήταν με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας εκτός έδρας. Δεν ήμασταν τυχεροί, ως ομάδα. Το πρωτάθλημα το χάσαμε, πιστεύω, αγωνιστικά».
Για το αν υπάρχει ένας βασικός κορμός παικτών στον Ολυμπιακό εν όψει της νέας χρονιάς: «Στον Ολυμπιακό υπάρχει ένας πολύ καλός κορμός, με πολλά νεαρά παιδιά, φιλόδοξα, τα οποία γνωρίζουν, πλέον, σε ποια ομάδα αγωνίζονται και ποιες είναι οι απαιτήσεις της κατηγορίας. Μαζί με τις προσθήκες που θα γίνουν από τη διοικούσα επιτροπή, υπάρχουν οι βάσεις να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός το νέο πρωτάθλημα, με περισσότερη εμπειρία και μεγαλύτερη ωριμότητα.
Για τη φημολογία της δημιουργίας τρίτης ομάδας στο Βόλο: «Είναι μια κίνηση, που δεν γνωρίζω ποια είναι τα πρόσωπα που θέλουν να διοικήσουν αυτή την ομάδα. Προσωπικά, πάντως, πιστεύω, πως δεν θα υπάρξει – τελικά – τρίτη ομάδα στο Βόλο.
Στην περίπτωση, πάντως, που δημιουργηθεί τρίτη ομάδα, αν δεν δούμε τα πρόσωπα, δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική. Υπάρχει περίπτωση αυτή η ομάδα να διχάσει τους φιλάθλους, αλλά δεν αποκλείεται – κάτι που το θεωρώ πιο πιθανό – να συσπειρώσει σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο του Ολυμπιακού και της Νίκης».
Για το πώς βλέπει τη νέα χρονιά: «Περιμένω να μιλήσω με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Μπορεί να έχω διάθεση να βοηθήσω την ομάδα, όμως δεν παύει να είμαι 35 χρονών και δύσκολα θα συνεχίσω στον Ολυμπιακό. Σε όποια ομάδα αγωνίζομαι, θέλω να δουλεύω με αξιοπρέπεια.
Στον Ολυμπιακό δεν έχει θέση η εσωστρέφεια, πρέπει να υπάρχει υπομονή και να υπάρχει όραμα στην ομάδα.
Ευχαριστώ τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου για την στήριξη που παρείχε στην ομάδα όλη την χρονιά. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι η δύναμή του…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις