Βασιλακόπουλος: «Δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις μου»

Θετικό κρίνει τον απολογισμό της Εθνικής ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μιλώντας στα «ΝΕΑ», ενώ πρόσθεσε πως θα έκανε τις ίδιες επιλογές αν έκανε τώρα το χτίσιμο της ομάδας. Παράλληλα μίλησε για πόλεμο εναντίον του, απέδωσε στο σοκ της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο το κακό πρόσωπο της πρώτης φάσης και επισήμανε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Νίκο Γκάλη.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για:
-τον απολογισμό της πορείας της Εθνικής: «Το πρόσημο του καλοκαιριού είναι κάτι παραπάνω από θετικό για την Εθνική ομάδα και όχι μόνο. Δεν μετανιώνω για καμία απόφαση. Αν ξεκινούσα τώρα θα έκανα τα ίδια. Εδώ έχουμε πλέον να κάνουμε με μία εταιρεία στην οποία περιλαμβάνονται ατζέντηδες, δικηγόροι, παίκτες και δημοσιογράφοι που σου λένε “ποιος συνεχίζει να αντιστέκεται; Η ΕΟΚ και ο Βασιλακόπουλος”. Ο Μίσσας έχει αφήσει το στίγμα του τόσα χρόνια στο μπάσκετ. Μιλάμε πραγματικά για έναν μπασκετάνθρωπο με όλη τη σημασία της λέξης που επειδή είναι χαμηλών τόνων κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν. Στο πρόσωπό του ήθελαν απλά να χτυπήσουν εμένα».
-τον σχεδιασμό της Εθνικής: «Στο Ελσίνκι η ομάδα είχε υποστεί σοκ από την απουσία του Αντετοκούνμπο. Ενας τεράστιος παίκτης από τον οποίο εξαρτάται ένα μεγάλο κομμάτι του ΝΒΑ και δεν θα έλειπε σε εμάς; Οι παίκτες είχαν αποπροσανατολιστεί όταν είδαν δει αρχικά όλο το αγωνιστικό πλάνο να στήνεται πάνω στον Γιάννη. Κάτω από αυτό το σοκ αγωνίστηκαν και έφτασαν μια ανάσα από την τετράδα, όταν η Λιθουανία ή η Γαλλία με τις επενδύσεις και τα πλάνα τους πήγαν στα πρώτα νοκάουτ σπίτια τους και η Ισπανία, που και εγώ την είχα ως φαβορί, απέτυχε να πάει στον τελικό. Αν είχαμε φέρει νωρίτερα προπονητή -είχα μιλήσει άλλωστε με πολλούς- θα έλεγαν κάποιοι: “Να! Έφερε έναν αργόμισθο ο Βασιλακόπουλος να τον πληρώνει”…».
-τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Κατ΄ αρχάς, να τον συλλυπηθούμε, όπως και όλη την οικογένειά του, για την απώλεια του πατέρα του. Δεν κρατάω πικρία στον Γιάννη, πιέστηκε πάρα πολύ το παιδί και τέσσερις-πέντε άνθρωποι που το συζητούσαμε βλέπαμε ότι δεν θα μπορέσει να παίξει. Εδώ το ΝΒΑ σταμάτησε τον Αμπρίνες μέσα στο τουρνουά, στον Γιάννη θα κόλαγε;».
-τον Νίκο Γκάλη: «Τον Νίκο Γκάλη εγώ τον έβαλα στο πραγματικό Hall of Fame, αυτό της FIBA, στο πρώτο μάλιστα που δημιουργήθηκε πριν από 10 χρόνια με όλα τα ιερά τέρατα. Την απόφαση την είχαμε πάρει εγώ, ο Στάνκοβιτς και ο Ελφιστον ο Αυστραλός. Είναι δυνατόν λοιπόν να έχω εγώ κατί με τον Νίκο ή αυτός με μένα; Όσοι το λένε, του προσφέρουν κακές υπηρεσίες που δεν τις θέλει. Η συνεργασία μας ήταν πάντα άριστη με διακριτούς ρόλους και ο καθένας στον τομέα του πρόσφερε το καλύτερο. Απλά είναι άδικο να πούμε ότι όλα ξεκίνησαν από τον Γκάλη, αφού είχε έρθει στην Εθνική το 1983. Η έκρηξη έγινε το 1987, που υπήρχαν οι άλλοι μεγάλοι, ο Γιαννάκης, ο Φασούλας, αλλά και το μεγαλύτερο ταλέντο όλων των εποχών, ο Φάνης, και οι υπόλοιποι. Το μπάσκετ υπήρχε προ Νίκου Γκάλη και Γιώργου Βασιλακόπουλου και θα συνεχίζει να υπάρχει και μετά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις