Κάναμε την Ελλάδα υπερήφανη κι αυτό τα λέει όλα…

Έντονο βολιώτικο χρώμα είχε η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, από την Εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών, αφού ως γνωστόν στο εθνικό μας συγκρότημα αγωνίστηκαν οι Βολιώτισσες καλαθοσφαιρίστριες του Ολυμπιακού Βόλου Λία Σαρακατσάνη και Λαμπρινή Αγαγιώτου (σημείωσαν οι δυο τους συνολικά 20 πόντους στον τελικό), ενώ και η αρχηγός της ομάδας Αλεξάντρα Κοτσιάφτη (11πόντους στον τελικό) την προηγούμενη περίοδο αγωνίστηκε στη βολιώτικη ομάδα.
Η Λαμπρινή Αγαγιώτου η οποία στα 26 της χρόνια βίωσε τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της, ξεκίνησε το…

…μπάσκετ σε ηλικία μόλις εννέα χρόνων από τον Γ.Σ.Βόλου, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Ανάληψη, στην Ολύμπια Λάρισας και τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό Βόλου με τον οποίο μάλιστα φέτος γεύτηκε τη χαρά της ανόδου στην Α1 Εθνική κατηγορία.
Στην Ολυμπιάδα Κωφών με τα «φαρμακερά» της τρίποντα βοήθησε σημαντικά την Εθνική (είναι διεθνής τα τελευταία εννιά χρόνια), ενώ ήταν από τις κορυφαίες παίκτριες του τελικού κόντρα στη Λιθουανία.
Φορώντας πλέον το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, η ικανή σουτέρ δήλωσε αποκλειστικά στο goalpost.gr: “Ο τελικός αυτός ήταν κάτι που ονειρευόμασταν χρόνια. Το όνειρο αυτό μας έδινε το κίνητρο να δουλέψουμε σκληρά με τα κορίτσια και να παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.
Στο σημείο, λοιπόν, που φτάσαμε δεν γινόταν να χάσουμε. Ήταν σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, η Λιθουανία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και είναι πάντα παρούσα σε ημιτελικούς ή και τελικούς διοργανώσεων.
Μόνο η σκέψη όμως ότι θα κάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη επιστρέφοντας με ένα χρυσό μετάλλιο αρκούσε, για να τα δώσουμε όλα στο παρκέ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μας στήριξαν σ’ αυτήν την πορεία με κάθε τρόπο. Αποτέλεσαν τον κινητήριο μοχλό που μας έδινε δύναμη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις προπονήτριές μας, στο τιμ της ομάδας και ειδικά στις συμπαίκτριές μου στην Εθνική. Αυτό που ζήσαμε θα μου μείνει αξέχαστο για όλη μου τη ζωή. Κάναμε την Ελλάδα υπερήφανη κι αυτό τα λέει όλα νομίζω…»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις