Red Bull Cliff Diving στη… σπηλιά του ερπετού! (photos)

Μοιράσου το άρθρο

Η πρώτη ευρωπαϊκή στάση του Red Bull Cliff Diving World Series 2014 αναμένεται στις 29 Ιουνίου στην Ιρλανδία.Μετά τους σταθμούς στην Κούβα και τις ΗΠΑ, η ελίτ του cliff diving επιστρέφει στις 29 Ιουνίου στις Ιρλανδικές όχθες Inis Mor . Μετά το 2012, η «Σπηλιά του Ερπετού» με τη μορφή φυσητήρα, θα αποτελέσει το σημείο προσγείωσης των 14 κορυφαίων επαγγελματιών αθλητών κατάδυσης. Το 2012, εκείνος που με τη νίκη του κατέκτησε τον τίτλο του World Series Champion ήταν ο Artem Silchenko, ο οποίος εξακολουθεί να αγωνίζεται για την πρωτιά και φέτος μετά τον τερματισμό του στη δεύτερη θέση στο Τέξας πριν δυο εβδομάδες.

Εάν ο 30χρονος Ρώσος θέλει να κρατήσει τον τίτλο του, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Άγγλο GaryHunt. Τελειοποιώντας το τελευταίο δείγμα των καλλιτεχνικών αλμάτων του – μια εμπρόσθια τριπλή ρόδα με 3 1⁄2 στροφές – ο εις τριπλούν πρωταθλητής έχει κάνει μια ξεκάθαρη δήλωση: «Είμαι εδώ και θέλω τον τίτλο πίσω!» Ωστόσο, η δεύτερη αναμέτρηση δεν ανέδειξε μόνο το υψηλότερο σκορ σε ατομικό επίπεδο με το ρεκόρ των 526.40 πόντων, αλλά και μια σειρά απίστευτων επιδόσεων από όλους τους φιναλίστ. Οι κριτές ύψωσαν τη βαθμολογία του 10, έξι φορές. Τέτοιοι ακροβατικοί ελιγμοί με ταχύτητα 85χλμ/ώρα και τόσο αψεγάδιαστα τελειώματα μπορούν να σημειωθούν μόνο μετά από επαγγελματική προετοιμασία χρόνων, εξαιρετική τεχνική στις πτώσεις καθώς και σωματική και ψυχική δύναμη. Η αναμέτρηση στο νότιο μέρος των ΗΠΑ αξίζει να προστεθεί στα βιβλία των ρεκόρ. Μπορεί η επόμενη στάση στις ψυχρότερες συνθήκες των νησιών Άραν να ξεπεράσει την προηγούμενη; Το Inis Mor, ένα εκ των τριών του νησιωτικού συμπλέγματος, αποτελεί την έδρα της θρυλικής «Σπηλιάς του Ερπετού», γνωστή στα ιρλανδικά ως “Poll na Peist” που μοιάζει με φυσητήρα και κρύβει υπόγειες σπηλιές, οι οποίες εκτινάσσουν νερό ημερησίως κάθε φορά που η υψηλή παλίρροια πλησιάζει. Εκείνο που δίνει σ’ αυτόν τον τόπο μια ανεξήγητη και μυστηριώδη ατμόσφαιρα είναι το σχεδόν ορθογώνιο σχήμα της τρύπας. Η αρχαία μυθολογία θέλει ένα θαλάσσιο ερπετό να ζει κάτω από την είσοδο της. Λέγεται πως το στρίγκλισμα και οι θυελλώδεις άνεμοι είναι το τρομερό ερπετό που κάνει την παρουσία του αισθητή.

Εκείνοι που επίσης θα συμμετέχουν στην αναμέτρηση στο ιρλανδικό τοπίο ως μπαλαντέρ είναι οι δύτες Cyrille Oumedjkane (ΓΑΛ), Alain Kohl (ΛΟΥΞ), Jucelino Junior (ΒΡΑ) and Mat Cowen (ΑΓΓ). Και οι 14 δύτες θα κριθούν από 5 διεθνείς κριτές, μεταξύ των οποίων θα παρευρίσκεται για πρώτη φορά φέτος ο πρώην αθλητής του World Series, Slava Polyeshchuk, από την Ουκρανία.

Artem Silchenko of Russia dives from the 28 metre platform during the fourth stop of the Red Bull Cliff Diving World Series, Inis Mor, Aran Islands, Ireland on August 4th 2012. // Romina Amato/Red Bull Content Pool // P-20120804-00063 // Usage for editorial use only // Please go to <a href="<a href=

Μόνο εκείνοι που θα πετύχουν υψηλά σκορ για την τριών δευτερολέπτων πτώση τους θα έχουν μια ευκαιρία για την νίκη. Προετοιμαστείτε για το ρεσιτάλ των δυτών στο Red Bull Cliff Diving World Series 2014 όταν προσγειωθεί στα ευρωπαϊκά εδάφη, για πρώτη φορά φέτος, αντιμετωπίζοντας μάλλον τις πιο απαιτητικές καιρικές συνθήκες της σεζόν. Η υψηλή δράση diving στην Σπηλιά του Ερπετού αρχίζει στις 29 Ιουνίου,13:00, τοπική ώρα.

Alain Kohl of Luxembourg dives from the 28 metre platform during the fourth stop of the Red Bull Cliff Diving World Series, Inis Mor, Aran Islands, Ireland on August 4th 2012. // Dean Treml/Red Bull Content Pool // P-20120804-00071 // Usage for editorial use only // Please go to <a href="<a href=

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις