Διεθνής διάκριση για την Βολιώτισσα πρωταθλήτρια Μ. Καλτσογιάννη

Θεωρείται και όχι άδικα, ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής χιονοδρομίας. Μέλος των εθνικών ομάδων με πολλές πρωτιές και πανελλήνιες διακρίσεις, αριστούχος μαθήτρια, η Βολιώτισσα χιονοδρόμος Μαρινίτα Καλτσογιάννη του ΕΟΣ Βόλου, άφησε κατά μέρος τις καλοκαιρινές διακοπές και όλο το καλοκαίρι έκανε σκληρή προετοιμασία σε Αυστρία και Νέα Ζηλανδία, θέτοντας νέους υψηλότερους στόχους.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της στη Νέα Ζηλανδία, έλαβε μέρος σε διεθνείς αγώνες στο Coronet peak, CUP  NZA, όπου κατέκτησε, ανάμεσα σε πολύ δυνατές αθλήτριες απ’ όλο τον κόσμο, την 5η θέση στο sl. (τεχνικό σλάλομ)

Συγκεκριμένα, η 15χρονη πρωταθλήτρια, κόρη του παλιού πρωταθλητή χιονοδρομίας, νομικού και αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καλτσογιάννη (μέχρι πέρυσι προέδρου επί πολλά χρόνια του ΕΟΣ Βόλου) και της παλιάς πρωταθλήτριας κωπηλασίας, γνωστής δικηγόρου Λίας Ρηγάκη,  ολοκλήρωσε με επιτυχία την καλοκαιρινή της προετοιμασία της στο αλπικό σκι, αρχικά στην Αυστρία, στο Hintertux, από 20-6-2018 έως 8-7-2018 και στη συνέχεια  στη Νέα Ζηλανδία από 21-7 2018  έως  1-9-2018.

Στη Νέα Ζηλανδία πήγε με τον προπονητή της Αλέξανδρο Τσακνάκη, ο οποίος συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο προπονητικό  team της ομάδας TCRA (Treble Cone Race Academy) που αποτελείται κυρίως από αυστριακούς και καναδούς προπονητές.

Η Μαρινίτα, συμμετείχε στo camp TCRA με αθλητές από όλο τον κόσμο και  προπονήθηκαν στις πλαγιές του Treble Cone, ενόψει της προετοιμασίας τους  για τη χειμερινή σεζόν. (Treble Cone  βρίσκεται σε υψόμετρο 1.700μ. κοντά στην πόλη Wanaka)

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις