Ορειβάτες του ΕΟΣ Βόλου με αρχηγό τον Ν. Μαγγίτση ξεκινούν για τα Ιμαλάια

Μια νέα ορειβατική αποστολή ξεκινά από τον ΕΟΣ Βόλου τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018. Οι τρεις ορειβάτες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου Αναστασοπούλου Αλίκη, Παναγιώτου Κώστας και Μαγγίτσης Νίκος ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στο Όλυμπο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου πετάνε για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού.
    Από εκεί σε 8 ημέρες (πεζοπορίας) θα φτάσουν στην κατασκήνωση βάσης του βουνού Mera Peak στα 4600 μέτρα υψόμετρο και θα ακολουθήσει η ανάβαση στην κορφή των Ιμαλαίων που υπολογίζεται στα 6.654μ. να γίνει 3-5 Οκτωβρίου.
   Οι Έλληνες ορειβάτες αναμένεται να επιστρέψουν στο Βόλο στις 11 Οκτωβρίου αν όλα εξελιχθούν βάση προγράμματος.
  Σκοπός της αποστολής είναι τόσο η ανάβαση σε υψόμετρο πάνω από τα 6000 μέτρα αλλά και η προβολή της πόλης του Βόλου και του Πηλίου, μιας και θα σηκώσουν στην κορφή τη σημαία του Volos Pelion it’s True (σλόγκαν του τμήματος Τουριστικής προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου).
  Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ανάβαση είναι ένα ακόμη βήμα προετοιμασίας (για τους δύο ορειβάτες του ΕΟΣ Βόλου Μαγγίτση και Αναστασοπούλου) για την ανάβαση σε κορφή πάνω από τα 8000 μέτρα την Άνοιξη του 2019, πιθανότατα στο Έβερεστ στα 8848 μέτρα.
 Ο Νίκος Μαγγίτσης δηλώνει ικανοποιημένος από την προπόνηση και την προετοιμασία της ομάδας, ενώ παράλληλα η εμπειρία του στα Ιμαλάια (έχει ανέβει 11 φορές σε διάφορες κορυφές), εγγυάται μια σωστά οργανωμένη και προπάντων ασφαλή αποστολή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις