Η επίθεση καρχαρία στον σέρφερ, Μικ Φάνινγκ!

Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες κάθε ανθρώπου. Η σκέψη και μόνο ότι θα μπορούσε να… ανταμώσει με καρχαρία προκαλεί ίλιγγο, τρέμουλο, πάγωμα, λιποθυμία. Ας είναι και καρχαριάκι ολίγων μηνών, η θέα ενός πτερύγιου και το άγνωστο κάτω από το νερό φτάνει και περισσεύει για να μπουν σε λειτουργία στο μυαλό οι πιο άσχημες σκέψεις.

Οι σέρφερ αποτελούν στόχο για τους καρχαρίες και γνωρίζουν πως μπορεί κάποια στιγμή να έρθουν πολύ… κοντά μέσα στην θάλασσα. Τόσο κοντά που ίσως να αποβεί και μοιραίο. Άλλωστε, η σανίδα κάτω από το νερό μοιάζει με το σώμα φώκιας που αποτελεί βασική πηγή τροφής για τους καρχαρίες που πάντα δοκιμάζουν αυτό που τους προκαλεί την περιέργεια.

Ο Αυστραλός σέρφερ, Μικ Φάνινγκ, έπεσε θύμα επίθεσης καρχαρία στη Νότια Αφρική κατά την διάρκεια του JBay Final. Καθόταν ανέμελος πάνω στη σανίδα του και ξαφνικά ένα πτερύγιο έκανε την εμφάνισή του από πίσω. Ευτυχώς, πρόλαβε να το πάρει χαμπάρι έγκαιρα και κινητοποιήθηκε, γλιτώνοντας τα χειρότερα. Δεδομένα, η σκέψη θα κάνει πολύ καιρό να φύγει από το μυαλό του.

Ο Φάνινγκ, ένας από τους κορυφαίους του αθλήματός του, προέρχεται από μια χώρα που κακά τα ψέματα αποτελεί τη “Μέκκα” των καρχαριών και γενικά για ό,τι πιo θανατηφόρου υπάρχει στον πλανήτη γη. Υπέροχη χώρα η Αυστραλία, δεν αντιλέγει κανείς, πολύ υψηλό και το βιοτικό επίπεδο ζωής. Την ίδια στιγμή όμως είναι και από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο λόγω και της γεωγραφικής θέσης. Τα πιο deadly είδη του ζωικού βασιλείου είναι μαζεμένα εκεί. Εντέλει, έμελλε να δεχτεί επίθεση στη Νότια Αφρική…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις