Με ευρωπαϊκές συμμετοχές ο Νικόμαχος Βόλου (photos)

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία και την πρόκριση του Φραδελου Χρήστου, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων κορασίδων, προστίθενται και άλλες μεγάλες επιτυχίες για τον Νικόμαχο Βόλου.

Στο “Multi European Open”, που διοργανώθηκε για πρώτη χρόνια και συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 51 χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή ζώνη, το επίπεδο των αγώνων ήταν υψηλό, αφού συμμετείχαν πρωταθλητές Ευρώπης, μέλη Εθνικών ομάδων κ.λπ.

Στο πρωτάθλημα αυτό ο σύλλογος συμμετείχε με 4 αθλητές. Ο Σανίδας Νικόλαος που αγωνίστηκε  στα -73 κιλά Εφήβων και μετά από 4 καταπληκτικούς αγώνες κατάφερε να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο χάνοντας στον τελευταίο αγώνα με 2 πόντους. Με την διάκριση του αυτή προκρίνεται απευθείας για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει στην Πολωνία τον Νοέμβριο και θα είναι ένας από τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την χωρά μας. Η Ζαχαράκη Μαριτίνα αγωνίστηκε στην κατηγορία -68 Νεανίδων και κατάφερε μετά από 2 καταπληκτικούς αγώνες να πάρει τοπ χάλκινο μετάλλιο και τους πολύτιμους βαθμούς που χρειάζεται για να μπει στην εθνική ομάδα για το επόμενο έτος. Να υπογραμμίσουμε πως είναι μικρή ακόμα για να αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Νέων, αν και με την διάκριση αυτή θα μπορούσε να είχε προκριθεί. Κτίζει όμως τις καταστάσεις για το μέλλον.

Μια εβδομάδα πριν στο ίδιο πρωτάθλημα αγωνιστήκαν και άλλοι δύο αθλητές στην κατηγορία παίδων, ο Κωστάκης Νικόλαος και ο Τορης Ευάγγελος. Αν και η παρουσία τους ήταν πάρα πολύ καλή έχασαν από τον πρώτο αγώνα από αθλητές από την Ρουμανία και την Ρωσία αντίστοιχα.

Στα τέλη Μαΐου στη Θεσσαλονίκη έγινε επίσης το πρωτάθλημα Κιμ και Λιού, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστούν με ηλεκτρονικούς θώρακες και μικρότερες ηλικίες και ζώνες. Στο πρωτάθλημα αυτό ο σύλλογος κατάφερε να κατακτήσει 2 χρυσά, 4 ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο. Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κοντογιάννης Κωνσταντίνος ο οποίος σαν μπόνους του δίνεται η δυνατότητα να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα του εξωτερικού με το κλιμάκιο Βορείου Ελλάδος με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε επίσης και η Εμερτζιάδη Βικτώρια η οποία αν και νέα αθλήτρια στο άθλημα έχει μεγάλες δυνατότητες. Ασημένια μετάλλια μετά από καταπληκτική παρουσία και παίζοντας αρκετούς αγώνες κατέκτησαν οι Τσουρέλης Γεώργιος, Γκιοκολαι Γιώργος, Λάζος Γιώργος και Καρμάλης Άγγελος. Επίσης χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Πέτση Νάσια. Στο πρωτάθλημα επίσης αγωνίστηκε και ο Πρασσάς Κωνσταντίνος χωρίς να καταφέρει να διακριθεί. Όλοι οι προαναφερόμενοι αθλητές έχουν αν και μικροί η νέοι στο χώρο δυνατότητα για μεγαλύτερες διακρίσεις.

Κλείνοντας την αγωνιστική χρονιά ο Νικόμαχος Βόλου διοργάνωσε προαγωγικές εξετάσεις ζωνών για όλους τους αθλητές σε διαφορετικές ημέρες και γκρουπ με πολύ μεγάλη επιτυχία. Όλοι παρουσίασαν τα προγράμματα τους άριστα και οι εξεταστές ενθουσιάστηκαν και εξέφρασαν τα καλύτερα για την δυναμική και ποιότητα του συλλόγου. Επόμενη δραστηριότητα και τελευταία  θα είναι οι εξετάσεις Μαύρων ζωνών που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 23 Ιουνίου. Ο σύλλογος θα είναι κλειστός για προπονήσεις τον Ιούλιο και Αύγουστο και θα ξεκινήσει κανονικά την λειτουργία του την 1η Σεπτέμβρη.