Ξεκινά η χρονιά στις 3 Σεπτεμβρίου για τον στίβο του Γ.Σ. Βόλου

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 6μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Γ.Σ.Βόλουξεκινούν τη χρονιά τους όλα τα τμήματα του Γυμναστικού. Αναλυτικά η ανακοίνωση: ” Έναρξη όλων των τμημάτων στίβου του Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ, Δευτέρα απόγευμα, 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.,00
Πληροφορίες εγγραφές στις Εγκαταστάσεις Ιωλκού 108- Αχιλλοπούλου, από 17.00-20.00 και στα τηλέφωνα :  24210/40703, 6974656765 Αντώνης Χιώτης, 6975888930, Γιάννης Κουτσοφλίνης.
Σας περιμένουμε όλους παλιούς για να συνεχίσουμε από κει που σταματήσαμε την προηγούμενη χρονιά και νέους για να σας ενσωματώσουμε στην όμορφη , όσο και ιστορική οικογένεια μας και να ζήσουμε όλοι μαζί μια ευχάριστη και δημιουργική εμμπειρία

Οι καταξιωμένοι,και έμπειροι Κ.Φ.Α,προπονητές-παιδαγωγοί: Γιάννης Κουτσοφλίνης, Χρήστος Λιάκας, Ουρανία Σιδηροπούλου και Ματίνα Λίντζου συνεχίζουν μαζί μας. Φέτος και νέοι συνεργάτες.

Οφέλη ενασχόλησης με τον στίβο για το παιδί.

1.Προάγει τη σωματική υγεία καθώς γυμνάζει αρμονικά όλες τις μυϊκές ομάδες.

2.Ενισχύει την καρδιαναπνευστική ικανότητα και την αντοχή του παιδιού καθώς και τη δύναμή του.

3.Οδηγεί στην αύξηση της καθαρής μυϊκής μάζας και στον έλεγχο του σωματικού λίπους,

4.Προλαμβάνει την υπανάπτυξη κάποιων μυών και μυϊκών ομάδων, χάρη στη φυσικότητα των κινήσεων και βελτιώνει τη στάση του σώματος και τη λειτουργία των αρθρώσεων.

5.Συμβάλλει στην σωστή ψυχολογική ανάπτυξη και γενικά βοηθάει να χτίσει μια δυνατή προσωπικότητα το παιδί, καθώς με το στίβο αποκτά αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, επιμονή, πειθαρχία και ικανότητα συγκέντρωσης.

6.Μέσα από τον Κλασσικό αθλητισμό και την καλλιέργεια των φυσικών ικανοτήτων, μπορεί να οδηγήσει το παιδί στην ανάπτυξη θετικής αυτοαντίληψης, τονώνοντας το αυτοσυναίσθημά του και θέτει τις βάσεις για την επιτυχή ενασχόληση με οποιοδήποτε σπορ, καθώς η έλλειψη επαρκούς σωματικής αντοχής, ταχύτητας και συντονισμού στις κινήσεις, μπορεί να εξαναγκάσει το παιδί σε αποχή από τα άλλα ομαδικά αθλήματα ή ακόμη να αποτελέσει λόγο για την παντελή απόρριψη του παιδιού από την ομάδα των συνομηλίκων του.

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα του στίβου είναι η ποικιλία αθλημάτων που προσφέρει και από τα οποία το παιδί μπορεί να επιλέξει αυτό που το ευχαριστεί περισσότερο ή αυτό στο οποίο είναι καλύτερο (αν π.χ. έχει μεγάλες αντοχές μπορεί να γίνει δρομέας κ.λπ.) καθώς περιλαμβάνει τρεις μεγάλες κατηγορίες: δρόμο, άλματα και ρίψεις.”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις