Άλλη κλάση η Νίκη, 5-1 τον Πύρασο (photos)

Μπορεί η Νίκη Βόλου να χρησιμοποίησε οκτώ διαφορετικά πρόσωπα στο βασικό της σχήμα, σε σχέση με τον αγώνα Κυπέλλου με τη Δόξα Δράμας, όμως η ποιοτική διαφορά με τον Πύρασο ήταν και πάλι μεγάλη. Άλλωστε η ενδεκάδα της Νίκης Βόλου δεν θύμιζε σε τίποτα ομάδα αναπληρωματικών. Άλλωστε πώς μπορεί να θεωρηθεί δεύτερη λύση ο Ιορδανίδης, ο Δωματάς, ο Ντινιωτάκης, ο Παπαδήμας και οι άλλοι ποδοσφαιριστές που συμπλήρωσαν το παζλ του αρχικού σχήματος. Η ομάδα του Πυράσου ήταν μαχητική, προσπάθησε να κρατήσει μακριά από τα καρέ της τους παίκτες του Φάντζιο Μπούις, προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα, όμως ο αντίπαλός της ήταν μία κλάση παραπάνω και δίκαια επικράτησε με το τελικό 5-1, ή 1-5 αν προτιμάτε, καθώς τυπικά γηπεδούχος ήταν η ομάδα της Νέας Αγχιάλου.

Η Νίκη άνοιξε το σκορ στο 11’ με τον Αναστασίου και διπλασίασε τα τέρματά της με τον Δωματά στο 22’.  Ο δείκτης του σκορ έμεινε στο 0-2 μέχρι και την ανάπαυλα, ενώ στην επανάληψη οι τυπικά φιλοξενούμενοι πέτυχαν ακόμη τρία τέρματα με τους Μακενγκό (62’), Ματθαίου (69’) και Βουρδάκη (76’). Ο Πύρασος πέτυχε το γκολ της «τιμής» στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζαχαράκη.

Με οκτώ «φρέσκους» η Νίκη

Ο Φάντζιο Μπούις έδωσε τη δυνατότητα σε παίκτες με λιγότερα λεπτά συμμετοχής να ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα και να πάρουν ρυθμό ενόψει των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων της Νίκης Βόλου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έτσι κάτω από τα δοκάρι τοποθετήθηκε ο Κ. Παπαδόπουλος, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Κυριαλάνης και στο δεξί ο Λάιος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Καντούτσης και Παπαδήμας. Ο Μέτσε είχε τον ρόλο του αμυντικού χαφ με τους Ιορδανίδη και Αναστασίου, μπροστά του αριστερά και δεξιά αντίστοιχα ως εσωτερικοί μέσοι. Την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Δωματάς στα αριστερά, Φάμπιο στα δεξιά και Ντινιωτάκης στην κορυφή.

4-1-1 για τον Πύρασο

Ο Γιώργος Δανόπουλος παρέταξε τον Πύρασο με 4-1-4-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Τσιλίγκος, ενώ στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Στεργίου (δεξιά), Γιοβάνης (αριστερά), Μπούτλας και Μπασδάνης (σέντερ μπακ). Μπροστά από τα στόπερ έπαιξε ο Τζορμπατζής, ενώ σε μια ευθεία στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Τζίκας, Ζαχαράκης (στον άξονα) Κάρρος (δεξιά) και Τσάκαλος (αριστερά). Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Νούσιας.

Επιθετικός μονόλογος για τη Νίκη

Σε επιθετικό μονόλογο εξελίχθηκε το παιχνίδι για τη Νίκη, που αν και το γήπεδο δεν βοήθησε να ξεδιπλώσει τις τεχνικές αρετές της, «διάβασε» γρήγορα τις αδυναμίες του αντιπάλου και με διαγώνιες μπαλιές προς τον ταχύτατο Δωματά, δημιούργησε πολλές φορές ρήγματα στη δεξιά πτέρυγα της αμυντικής γραμμής του Πυράσου.

Ο Αναστασίου με κεφαλιά ανοίγει το σκορ

Το σκορ άνοιξε στο 11’μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Ιορδανίδης από τα αριστερά, με τον Αναστασίου πιο ψηλά απ’ όλους να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο υψηλόσωμος φορ της Νίκης δεν πανηγύρισε το τέρμα, καθώς αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στην ομάδα της Νέας Αγχιάλου.

Ο Δωματάς διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στο 22′

Το 0-2 διαμορφώθηκε στο 22’ όταν ο μόνιμος κίνδυνος για την εστία του Τσιλίγκου, Γιάννης Δωματάς, σούταρε από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να «κρεμάει» τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων αφού πρώτα κόντραρε σε πόδι αντιπάλου. Η Νίκη θα μπορούσε να αυξήσει τον δείκτη του σκορ αν ο Τσιλίγκος δεν έβγαινε νικητής σε δύο τετ α τετ με τον Δωματά στο 40’ και στο 45’.

Στον ίδιο ρυθμό και η επανάληψη

Η Νίκη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος. Χωρίς να ανεβάσει στροφές συνέχισε να είναι κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, σημειώνοντας ακόμη τρία τέρματα και χάνοντας ακόμη περισσότερα. Το 0-3 σημείωσε ο Μακενγκό, ο οποίος πήρε τη θέση του Φάμπιο στο ημίχρονο. Ο Ιορδανίδης εκτέλεσε φάουλ που υποχρέωσε τον Τσιλίγκο σε δύσκολη απόκρουση, με την μπάλα να μην απομακρύνεται και με τον Γάλλο τελικό αποδέκτη να την στέλνει στα δίχτυα με κεφαλιά. Στο 69’ η Νίκη έγραψε το 0-4 με τον Ιορδανίδη να «σερβίρει» και τον Ματθαίου να εκτελεί. Ο νεαρός άσσος της Νίκης στο 76’ ανέλαβε τον ρόλο του «σερβιτόρου», με τον Βουρδάκη να εκμεταλλεύεται την ασίστ και να γράφει το 0-5. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης διαμορφώθηκε το τελικό 1-5 με τον Ζαχαράκη να εκτελεί όμορφα το φάουλ από το ύψος της περιοχής, μην αφήνοντας περιθώρια στον Παπαδόπουλο να αντιδράσει.

Η Νίκη στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ αντιμετωπίζει τη Δήμητρα Ευξεινούπολης που πέρασε νικηφόρα με 4-2 από την Αγία Παρασκευή.

Οι συνθέσεις

Πύρασος: Τσιλίγκος, Στεργίου (80’ Σταντσούρης), Γιοβάνης, Μπούτλας, Μπασδάνης, Τζορμπατζής, Τσάκαλος, Τζίκας (77’ Μαρμπούτας), Ζαχαράκης, Κάρρος (86’ Κοσμάς), Νούσιας.

Νίκη Βόλου: Κ. Παπαδόπουλος, Λάιος, Κυριαλάνης Παπαδήμας, Καντούτσης (64’ Βουρδάκης), Μέτσε (65’ Ματθαίου), Ιορδανίδης, Ντινιωτάκης, Δωματάς (75’ Κέρι), Φάμπιο (46’ Μακενγκό), Αναστασίου.

Διαιτητής: Χαλβατζάκος

Βοηθοί: Κυριαζής, Τασιόπουλος

* Πριν τη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκου Ντοσίδη. Ο 21χρονος διαιτητής έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή χθες, δύο εβδομάδες μετά την κατάρρευσή του κατά τη διάρκεια των τεστ των διαιτητών για την Γ’ Εθνική.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις