Η  ανατροπή… της ανατροπής και η Σκιάθος 2-3 τον Πύρασο!

Δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας η αναμέτρηση που έγινε στο βοηθητικό του ΕΑΚ, μεταξύ του τυπικά γηπεδούχου  Πυράσου και της Σκιάθου, ωστόσο η διακύμανση του σκορ και η εξέλιξη της αναμέτρησης είναι τέτοια, που μπορεί να μείνει για αρκετό καιρό χαραγμένη στη μνήμη όσων είδα το παιχνίδι,  αφού είχαμε τα τέρματα να σημειώνονται σε δυο “περιόδους”, στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, με συνολικά δύο ανατροπές στο σκορ και τελικά την ομάδα του νησιού να παίρνει την πολύ σημαντική νίκη με 2-3.

Ποδοσφαιρικό θράσος επέδειξαν  οι “πιτσιρικάδες” του προπονητή της Σκιάθου, Γιώργου Καλιακούδα, οι οποίοι ως το 85’ βρισκόταν πίσω στο σκορ και αντί αυτό να βαρύνει τις προσπάθειές τους,  εκείνοι ανέβαζαν σταδιακά την απόδοσή τους, κέρδιζαν μονομαχίες και έβαζαν την μπάλα στα αντίπαλα καρέ, με αποτέλεσμα – έχοντας και σύμμαχο την τύχη- να  πετύχουν μια “επική”, για τα δεδομένα, ανατροπή.

Από την άλλη οι παίκτες του Πυράσου ήταν καλύτεροι στο α΄μέρος, όμως στο β΄ ημίχρονο δεν διατήρησαν την καλή τους απόδοση, επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο νευρικοί, ίσως και νωθροί  κι έχασαν ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είναι δικό τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την ισοπαλία χαρακτήρισαν ως το δικαιότερο αποτέλεσμα και οι δύο προπονητές, μετά το τέλος του αγώνα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθένας από τη δική του πλευρά διάφορα προβλήματα με το ρόστερ.

Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 5ο λεπτό με ανάποδο ψαλίδι του Γιώργου Γκιαουράκη για να έχουμε στο 10’ και στο 15’ την πρώτη ανατροπή, όταν οι γηπεδούχοι αρχικά με  κεφάλια του Σπύρου Νούσια  ισοφάρισαν σε 1-1, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τζίκα και στη συνέχεια  με κάθετη μπαλιά του προηγούμενου σκόρερ, ο Κάρρος έκανε το 2-1.

Στο 85’, πλέον, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αϊντί στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά ο Χρήστος Τζελάι έσπρωξε την μπάλα στην “κλειστή” γωνία (φωτό) κι έκανε το 2-2,  για να έχουμε στις καθυστερήσεις (94’) ένα ακίνδυνο γέμισμα στο ύψος της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων, εκεί ο Σταντσούρης που ήταν μόνος δεν αντιλήφθηκε τον Τσιλίγκο που κι εκείνος έκανε έξοδο για να μαζέψει τη μπάλα  κι έτσι από το κεφάλι του πρώτου αυτή κατέληξε αργά και βασανιστικά, στην άδεια εστία του Πυράσου…

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλικος, Σιαμέτης (75’ Κοσμάς), Στεργίου, Σταντζούρης, Τσορμπατζής, Αντωνιάδης, Τζίκας, Κάρρος, Νούσιας, Μπαρμπούτας, Γιοβάνης

ΣΚΙΑΘΟΣ: Νικολαΐδης, Δ. Γκαιουράκης, Νασιάκος, Κουτσογιάννης, Τουρναβίτης, Σταμέλος, Τάσσος (30’ λ. τρ. Μανωλιός), Αλικά  (80’ Α. Αϊντίνι), Χισάι, Μπάμπα (80’ Χρ. ΤΖελάι). Γ. Γκιαουράκης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις