Ο Γ. Βασιλακόπουλος από τον Βόλο μιλά στο goalpost.gr

Στο Βόλο βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και επίτιμος πρόεδρος της FIBA Europe κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος ο οποίος αύριο θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου της Αγριάς. Συναντήθηκε, συνοδευόμενος από τον Γεν Γραμματέα της ΕΟΚ κ. Τσαγκρώνη, με τους εκπροσώπους της ΕΣΚΑΘ κ.κ. Νίκο Φαρμάκη (μέλος ΔΣ ΕΟΚ), Ευγενία Φραγγούλη, τον Καθηγητή Διαιτησίας κ. Κώστα Κορομηλά, τους διαιτητές Χάρη Καρακατσούνη και Δημήτρη Τζαφλέρη.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε στο  goalpost.gr για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, για την Εθνική ομάδα, μα και για την τεράστια απώλεια με τον αδόκητο χαμό του Πάτρικ Μπάουμαν.

Ο επίτιμος πρόεδρος της FIBA  Europe τόνισε:

Για την απώλεια του Γεν. Γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν

«Ήταν πραγματικά μια τεράστια απώλεια που μας συγκλόνισε. Ήμουν αυτός που μαζί με τον αλησμόνητο Στάνκοβιτς τον είχαμε αναδείξει . Συνεργαστήκαμε άψογα. Ήταν ένα εξαιρετικό μυαλό, μια δυνατή προσωπικότητα, Η απουσία του θα στοιχίσει πολύ στο Παγκόσμιο, το Ευρωπαϊκό, μα και το ελληνικό μπάσκετ που το αγαπούσε ιδιαίτερα.

Μάλιστα, επρόκειτο να έρθει στην Ελλάδα και στην Κρήτη τον ερχόμενο μήνα. Πρέπει πλέον να μιλήσουμε με διακεκριμένες Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες για τον διάδοχό του. Πρέπει να ξεπεράσουμε με τις λιγότερες επιπτώσεις την τεράστια αυτή απώλεια.

Για την κατάσταση του μπάσκετ στην Ευρώπη

Η κατάσταση του μπάσκετ, ακολουθεί την κατάσταση του αθλητισμού γενικότερα. Δυστυχώς οι ατζέντηδες και οι διάφοροι περίεργοι τύποι, έχουν αλλοτριώσει τα πάντα, διακινούν το μπάσκετ, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Όλα αυτά μεταφέρονται και στις διάφορες χώρες. Μάλιστα πρόσφατα στο Βέλγιο αποκαλύφθηκε μεγάλη «σπείρα» που διαμόρφωνε αποτελέσματα.

Δυστυχώς, το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, διώχνει από το χώρο τους πραγματικούς φίλους του αθλήματος, που βάζουν την προσωπική τους περιουσία, επειδή πιστεύουν σε αξίες και ιδανικά

Πραγματικοί ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ υπάρχουν πλέον ελάχιστοι. Είναι αδιανόητο και ντροπή να υπάρχουν αμειβόμενοι πρόεδροι Ομοσπονδιών. Δεν θέλω να είμαι πεσιμιστής, αλλά θεωρώ πως είμαι ένας από τους τελευταίους Εθελοντές παράγοντες στο χώρο.

Για την εικόνα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Η αγωνιστική εικόνα των Εθνικών μας ομάδων είναι εξαιρετική. Η Εθνική ανδρών προκρίθηκε 1η στο παγκόσμιο που θα γίνει του χρόνου, ενώ εξαιρετική ήταν και η παρουσία της Εθνικής γυναικών. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα δουλεύει υποδειγματικά, ενώ άριστη είναι η συνεργασία μας με τις Ενώσεις και την περιφέρεια.

Στο οικονομικό τομέα, δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Αν και η σχέση της ΕΟΚ με τον κ. Βασιλειάδη είναι εξαιρετική, υπάρχουν άλλοι παράγοντες που πολεμούν την Ομοσπονδία. Το μέλλον δεν προοιωνίζεται ευοίωνο, αφού για παράδειγμα η επιδότηση της πολιτείας το 2003 ήταν 6.150.000 ευρώ, ενώ το 2018 ανήλθε μόλις στο 1.800.000

Για την επίσκεψή του στο Βόλο

Επισκέπτομαι πολύ συχνά την Ελληνική περιφέρεια. Η ΕΣΚΑΘ σε συνεργασία με φορείς, τον Δήμο και τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου διοργανώνουν αύριο μια σημαντική γιορτή για την πόλη, τα εγκαίνια του κλειστού Γυμναστηρίου της Αγριάς με τη συμμετοχή της Εθνικής εφήβων.  Κλήθηκα και δίνω το παρών, αφού αυτό που ενδιαφέρει την Ομοσπονδία είναι η ανάπτυξη του μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα.

Φυσικά αγαπώ ιδιαίτερα το Βόλο και το Πήλιο που τα θεωρώ από τις ωραιότερες περιοχές του κόσμου. Στο Βόλο έχω δυνατές φιλίες που αντέχουν στο χρόνο.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις