Αυτοί είναι οι δέκα πιο πλούσιοι ιδιοκτήτες ομάδων στον κόσμο

GEPA-1306059051 - SALZBURG,AUSTRIA,13.JUN.05 - FUSSBALL - T-Mobile Bundesliga, Praesentation von Red Bull Salzburg im Hangar 7. Bild zeigt Dietrich Mateschitz (Red Bull) Foto: GEPA pictures/ Irmgard Daempfer

αγγλική εφημερίδα «Mirror» απάντησε στην ερώτηση, καταρτίζοντας την κατάταξη τους δέκα πιο πλούσιους. Από αυτούς, πέντε είναι ιδιοκτήτες συλλόγων της Premier League, δύο είναι σε ιταλικές ομάδες, δύο σε αμερικανικούς συλλόγους και ένας σε γαλλικό σύλλογο.

Δεύτερος είναι ο Σεϊχης Μανσούρ, ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, με περιουσιακά στοιχεία 17 δισ λίρες.

Στην τρίτη θέση του βάθρου, είναι η οικογένεια Ανιέλι, ιδιοκτήτρια της Γιουβέντους. Με περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 10,4 δισεκατομμυρίων λιρών, η οικογένεια Agnelli είναι η μεγαλύτερη «αθλητική δυναστεία» στην Ιταλία. Η οικογένεια Ανιέλι εντάχθηκε στη Γιουβέντους το 1923 με τον Εντοάρδο, γιο του Τζοβάνι Ανιέλι, ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας FIAT, όταν εξελέγη ως νέος πρόεδρος του συλλόγου για να αντικαταστήσει την Olivetti.

Ακολουθεί ο Φίλιπ Αντσουτς, ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Γκάλαξι, ομάδα στην οποία αγωνίζεται και ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον κόσμο του αθλητισμού, με περιουσιακά στοιχεία 10 δισεκατομμυρίων λιρών.

Στη μέση της κατάταξης βρίσκεται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς της Τσέλσι (8,3 δισ), έκτος είναι, ένας άλλος ιδιοκτήτης από την Premier League, ο Σταν Κρένκε της Άρσεναλ (6,4 δισ), και έβδομος ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί της Παρί ΣΖ με 6,2 δισ. λίρες.

Στην όγδοη θέση, βρίσκεται ο Σαχίντ Καν της Φούλαμ, με περιουσία 5.4 δισεκατομμυρίων, πίσω του είναι ο Ζαν Τσιντόγκ, ιδρυτής του Suning.com. Μέσω του ομίλου Suning Holdings, ανέλαβε -το 2016  την πλειοψηφία της Ίντερ. Τα στοιχεία της περιουσίας του  ενεργητικού υπολογίζονται από την Mirror σε 5,2 δισ. λίρες.

Τη δεκάδα κλείνει ο Τζό Λιούις, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιοκτήτης της  Τότεναμ. Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων λιρών, ο Λιούις χρηματοδότησε πρόσφατα την κατασκευή του νέου σταδίου της Τότεναμ, ενός έργου αξίας 800 εκατομμυρίων λιρών.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις