Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 18ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Με το μεγάλο ντέρμπι κορυφή να ξεχωρίζει, όπου στο γήπεδο Αχιλλείου ο Αίας Σούρπης υποδέχτηκε τον Ρήγα Φ., ολοκληρώθηκε και η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ, με την ομάδα του Βελεστίνου να κερδίζει δίκαια (0-3) και να βρίσκεται πλέον σε θέση βολης από την κορυφή, καθώς αν κερδίσει στο παιχνίδι που υπολείπεται (αναβληθέν με Σκιάθο), τότε θα περάσει στην πρώτη θέση.

Ωστόσο, μέχρι κι αν συμβεί αυτό, στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα θα βρίσκεται ο Διαγόρας, ο οποίος έχοντας τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας, πέτυχε μια νίκη  από αυτές που συνηθίζουμε να αποκαλούμε ω επαγγελματικές, επί του Πρωτεσιλάου (1-0), που προσπάθησε να πετύχει κάτι στο α’ ημίχρονο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής, η Δήμητρα πέρασε από το Βασδέκειο με 1-0 επί του Μαγνησιακού, με τον Μ. Ανδρωνά να χρησιμοποιεί πολλά νέα παιδιά στη σύνθεση της ομάδας του, κάτι που προτίθεται να κάνει από εδώ και στο εξής και σε άλλα παιχνίδια.
Για τον Μαγνησιακό ακόμα μια καλή εμφάνιση, με σημαντικές ευκαιρίες, οι οποίες δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, κάτι που αποτελεί και το “παράπονο” του προπονητή Θαν. Βλαχόπουλου.

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η αναμέτρηση Ηρακλή Β.Μυρμηδόνων, όπου οι γηπεδούχοι τα έκαναν όλα μόνοι τους. Αν και βρέθηκαν να προηγούνται με 3-0 στο πρώτο μισό του α΄ ημιχρόνου, με δυο αυτογκολ έβαλαν ξανα στο παιχνίδι τους φιλοξενούμενους, για να έχουμε ως τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση το 3-3!

Αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο Β. Πανόπουλος υπέβαλε την παραίτηση τους, από τους “κυανόλευκους”, λόγω της διαφοράς φιλοσοφίας που προέκυψε με τους παίκτες του και τη συμπεριφορά που επέδειξαν εκείνοι, στην εν λόγω αναμέτρηση. Διευκρίνισε ότι αυτό δεν έχει να κάνει με τα δυο αυτογκολ που σημειώθηκαν εις βάρος της ομάδας του.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σαρακηνός σε αναμέτρηση που έγινε στο γηπεδο Σέσκλου, υπο πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω έντονου ανέμου και σφοδρού ψύχους, πέτυχε τη  μεγαλύτερη σε εύρος εκτός έδρας νίκη του, επικρατώντας της Ακρόπολης με 5-1.  Πολύ παθος έβγαλαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, που ολοκλήρωσαν με δέκα ποδοσφαιριστές καθεμιά και αξίζει να σημειώσουμε ότι οι γηπεδούχοι ακόμα κι όταν έμειναν πολύ πίσω στο σκορ, δεν σταμάτησαν να παίζουν με μεγάλη ένταση, διεκδικώντας ότι καλύτερο μπορούσαν.

Την ίδια ημέρα ο Πύρασος πετυχαίνοντας δυο γκολ στο α΄ ημίχρονο, το πρώτο με την έναρξη της αναμέτρησης,   αιφνιδίασε την Αγ. Παρασκευή και σε σύνολο έξι νικών στο πρωτάθλημα, πέτυχε την τέταρτη εκτός έδρας νίκη, επικρατώντας της γηπεδούχου ομάδας με 1-2. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των παραγόντων της Αγ. Παρασκευής για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο αγώνας Αγ. Αννας- Σκιάθου δεν διεξήχθει, όπως ήταν αναμενόμενο, διότι οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στο Αιγαίο επέβαλαν απαγορευτικό απόπλου.

Την επόμενη αγωνιστική ξεχωρίζει ακόμα ένα ντέρμπι, από αυτά που  ονομάζουμε κορυφής και τα οποία θα κρινουν τον τίτλο του πρωταθλητή, με την ομάδα της Δήμητρας να υποδέχεται τον Ρήγα Φ., στην τελευταία αναμέτρηση αυτής της σειράς παιχνιδιών, μεταξύ των πρωτοπόρων.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
Μαγνησιακός- Δήμητρα 0-1
Αίας- Ρήγας Φ. 0-3
Ηρακλής Β.- Μυρμηδόνες 3-3
Διαγόρας- Πρωτεσίλαος 1-0
Αγ. Παρασκευή- Πύρασος 1-2
Αγ. Άννα- Σκιάθος δ.δ.
Ακρόπολη- Σαρακηνός 1-5

 

Η βαθμολογία

*παιχνίδι λιγότερο για Ρήγα, Αγ. Άννα και Σκιάθο (2)

Η επόμενη 19η αγωνιστική
Δήμητρα- Ρήγας Φ.
Μυρμηδόνες- Μαγνησιακός
Πρωτεσίλαος- Αίας
Πύρασος- Ηρακλής Β.
Σκιάθος- Διαγόρας
Σαρακηνός- Αγ. Παρασκευή
Ακρόπολη- Αγ. Άννα

Τα ρεπορτάζ της αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για την αγωνιστική που ολοκληρώθηκε.
Σε αγώνα με πολύ πάθος… ο Σαρακηνός νίκησε στο Σέσκλο
“Διπλό” από ημίχρονο… για Πύρασο, στην Αγ. Παρασκευή
Νίκη της Δήμητρας επί του Μαγνησιακού στο Βασδέκειο
Επαγγελματική νίκη για Διαγόρα… με 1-0 τον Πρωτεσίλαο
Ήταν καλύτερος, νίκησε δίκαια… ο Ρήγας τον Αίαντα
“Χ”άθηκε νίκη και… Πανόπουλος από τον Ηρακλή, στο 3-3 με Μυρμηδόνες

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις