ΣΔΥ Βόλου: Σπάει κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 5ος Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας Χανίων Πηλίου

Το προσεχές Σάββατο 1 Αυγούστου αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, ο οποίος μαζί με τον Φυσιολατρικό Όμιλο Πάνα, και με την υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας, θα διοργανώσει τον 5ο Καραμάνειο Ορεινό Αγώνα Χανίων Πηλίου. Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα που θα γίνει στην περιοχή μας μετά τη διακοπή που υπήρξε λόγω του covid, και φυσικά θα τηρηθεί το πρωτόκολλο και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, από την οποία η διοργάνωση έλαβε τα σχετικά έγγραφα κατόπιν της επικοινωνίας που είχε.

Οι trail runners τιμούν την προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής, και ήδη 260 έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους. Οι τελευταίες εγγραφές γίνονται στο sdyvolou.gr (κατηγορία «νέα») και στο κατάστημα Aspirina, και θα κλείσουν μόλις φτάσουν τις 300, καθώς όπως από την αρχή αποφάσισε η διοργάνωση αυτός θα είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων για την αποφυγή συνωστισμού, παρότι η ΓΓΑ επιτρέπει σε κάθε αγώνα ως και 5.000 συμμετοχές. Ο 4ος Καραμάνειος που έγινε το 2017 είχε 52 τερματισμούς, και χάρη στις στοχευμένες κινήσεις και την αναβάθμιση της διοργάνωσης, επιτεύχθηκε ο πρωτόγνωρος για τον αγώνα πολλαπλασιασμός των συμμετοχών. Θα γίνουν διαδρομές απόστασης 16.200 και 4.500 μέτρων με ποσό συμμετοχής 5 ευρώ, καθώς επίσης με δωρεάν συμμετοχή, πεζοπορία και Παιδικός Αγώνας.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τους δρομείς που μετέχουν στα αλλεπάλληλα test events που γίνονται επίσημα κάθε βδομάδα, και ανεπίσημα καθημερινά. Και βέβαια τους Γιώργο Καλαντζή, Θανάση Οικονόμου, Γιάννη Προκοπίου που αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες, “οργώνουν” και καθαρίζουν τις διαδρομές.

Η πεζοπορία στη Φακίστρα

Μία πολύ ωραία και ευχάριστη πορεία, αποτέλεσε η διαδρομή που έγινε το Σάββατο από την Νταμούχαρη στο Κρυφό Σχολειό και στη Φακίστρα. Εκεί έγινε το μπάνιο σε μία από τις γραφικότερες παραλίες του Πηλίου, πριν οι πεζοπόροι πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός των μεγάλων, στην ομάδα μετείχε η οικογένεια Καλαντζή με τα παιδιά Βαγγέλη, Ορέστη και Γιάννη, ηλικίας 14 – 12 – 9 ετών. Για την προσεχή βδομάδα η πεζοπορία προγραμματίζεται για το Σάββατο και θα είναι αυτή που θα γίνει στα πλαίσια του Καραμάνειου Αγώνα. Η αναχώρηση από τον Βόλο για το Καταφύγιο του Πάνα θα γίνει στις 15.00 έξω από τη Νομαρχία (Ιωλκού με Αναλήψεως). Όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο μπορούν να το φέρουν προκειμένου να μεταφερθούν όλοι οι συμμετέχοντες.

Αγώνων συνέχεια

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στράτος Συμεωνίδης στα Ευσταθιάδεια 2020 που έγιναν στο Ζηρίνειο Δημοτικό στάδιο Κηφισιάς το Σάββατο. Ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου αναδείχθηκε νικητής στα 100 μέτρα στην κατηγορία 65-69 ετών με χρόνο 14.20, ενώ στα 200 μέτρα τερμάτισε 2ος με 32.10. Ήταν η επιστροφή του αθλητή του ΣΔΥ Βόλου στους αγώνες βετεράνων, οι οποίοι ξαναάρχισαν μετά τη διακοπή λόγω του covid.

Μια βδομάδα μετά τον Καραμάνειο, στις 9 Αυγούστου πολλοί δρομείς του ΣΔΥΒ θα τρέξουν στον Κοκκινοπλό Ελασσόνας, στον Faethon Olympus Trail. Αποστολή θα υπάρξει και στον 14ο Αγώνα Διάσχισης του Καλλίδρομου στη Μενδενίτσα (8 Αυγούστου).

Στο επόμενο διάστημα ο ΣΔΥ Βόλου θα διοργανώσει τους εξής αγώνες:

23 Αυγούστου 1ο Volos Αλυκές by Night 2020. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο κορυφαίος δρομέας όλων των εποχών του συλλόγου Κώστας Ρέππος, ο Σπαρταθλητής που κατέκτησε τη νίκη στη γενική κατάταξη στο Σπάρταθλο το 1997 και το 1998, κάτι που έχει πετύχει μόνο ένας ακόμη Έλληνας, ο Γιάννης Κούρος.

Η Γορίτσα, ο αγαπημένος λόφος του Βόλου, θα φιλοξενήσει το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Ημί Βόλου, ο 6ο Volos Half Run ZeniΘ, σε μια ακόμη πιο βελτιωμένη και αξέχαστη διοργάνωση που θα προσφέρει 2.000 ευρώ στο Ορφανοτροφείο Βόλου χάρη στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που καθιερώθηκε από πέρυσι οπότε το ίδιο ποσό παραδόθηκε στην Κιβωτό του Κόσμου Βόλου. Για όλους τους παραπάνω αγώνες οι εγγραφές γίνονται στο sdyvolou.gr (κατηγορία νέα). Σε όλες τις διοργανώσεις, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της.

Ο ΣΔΥ Βόλου καλωσορίζει στις τάξεις του 3 ακόμη νέα μέλη. Πρόκειται για τους Γιώργο Ζήκο, Κλεοπάτρα Καρακώστα, Τρύφωνα Καραμανλή. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έχει πλέον 339 ενεργά μέλη. Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές νέων μελών γίνονται πάντα στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160, και το συνολικό ποσό εγγραφής-συνδρομής είναι 5 ευρώ. Ο ΣΔΥ Βόλου φέτος συμπλήρωσε 31 χρόνια από την ίδρυσή του. Είναι ο 3ος παλαιότερος σύλλογος δρομέων στην Ελλάδα και ο πιο παλιός επαρχιακός, ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, η οποία συμβάλλει στον μεγαλύτερο βαθμό στην τεράστια ανάπτυξη του δρομικού κινήματος που κάθε χρόνο φτάνει σε ακόμη πιο πρωτόγνωρα επίπεδα στη χώρα μας.