Αναστόπουλος: Στόχος της Καλαμάτας η άνοδος

Ο προπονητής της Καλαμάτας Νίκος Αναστόπουλος έδωσε συνέντευξη στην “ΕΡΑ σπορ” και στην εκπομπή του  Σήφη Βοτζάκη. Αναφέρθηκε στην αγωνιστική απραξία των εννέα μηνών, στους στόχους της Καλαμάτας, αλλά και στην ομάδα της καρδιά του τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης είναι τα εξής:

“Περιμένουμε 9 μήνες τώρα να παίξουμε ποδόσφαιρο. Εννέα μήνες και ούτε ευρώ στα ταμεία των ΠΑΕ. Γιατί η Α’ Εθνική και όχι εμείς; Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτοί που αποφασίζουν δεν ξέρουν τι αποφασίζουν. Γιατί λένε όχι στο ποδόσφαιρο σε Super league 2 και Football League και ναι σε εκπομπές στην τηλεόραση με 20 και 30 άτομα να χορεύουν μέσα στο στούντιο.  To ποδόσφαιρο δεν μεταδίδει τον ιό.  Ήρθε πια η ώρα να ξεκινήσουμε, έστω και μετά τις γιορτές. Η Καλαμάτα έχει την τύχη να έχει ένα Γιώργο Πρασσά και να τα καλύπτει όλα, όπως σίγουρα και κάποιες ΠΑΕ ακόμη,  οι άλλες ομάδες όμως τι θα κάνουν;

“Στόχος φυσικά της Καλαμάτας φέτος, αν παίξουμε όντως τελικά, είναι η άνοδος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται, του λείπει η Μαύρη Θύελλα, μια πολύ μεγάλη ομάδα, με πάρα πολύ κόσμο και με σπουδαία ιστορία, η οποία  όμως αργά ή γρήγορα θα επανέλθει στην Α’ Εθνική κατηγορία. Οφείλουμε πάρα πολλά ξαναλέω, στον Γιώργο Πρασσά, ο οποίος κάνει και πολλά έργα στις υποδομές της ομάδας, σε όλα τα γήπεδά της. Στο γήπεδο όμως φέτος πρέπει να δείξει ξανά στον κόσμο της πως είναι Μαύρη Θύελλα, όχι μόνο να το λέμε αυτό, το όνομα που της βγήκε πριν από πολλά βέβαια χρόνια”.

“Δεν διαφέρει σε τίποτα σχεδόν από οργάνωση η Footbal league με την Super league 2  από την Super League 1. Οφείλει λοιπόν να το δει επιτέλους πια αυτό η Πολιτεία. Η  λίγκα έχει κάνει πολλά αιτήματα, το ένα μετά το άλλο παρακαλώ,  στους αρμοδίους για να αρχίσουν τα πρωταθλήματα και αυτοί λένε τώρα πως δεν (!) τα έχουν δει. Δεν φταίει όμως μόνο ο κορωνοϊός που δεν έχουμε αρχίσει ακόμη. Φταίνε και κάποιες ομάδες με τις συνεχείς ενστάσεις και προσφυγές τους, κάθε εβδομάδα σχεδόν έκαναν και έτσι με όλα αυτά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε τελικά. 27 ποδοσφαιριστές,  έχει μόνο στην Καλαμάτα, με το προσωπικό της ΠΑΕ, σύνολο 50 άτομα, μόνο στην ΠΑΕ Καλαμάτα ξαναλέω και περιμένουν να εργαστούν ξανά…”.

Μιλώντας για την ομάδα της καρδιάς του, με την οποία συνέδεσε την ποδοσφαιρική του καριέρα, ο κ. Αναστόπουλος, πρόσθεσε:

“Μπορεί ο Ολυμπιακός  να νικήσει την Μαρσέιγ και σε συνάρτηση με ήττα της Πόρτο από την Σίτι, τότε (μπορεί) στον αγώνα τους μετά στο Καραϊσκάκη να πάρει την 2η θέση και την πρόκριση. Πολύ καλός πλέον ο Ολυμπιακός με την επιστροφή όλων των παικτών του σταδιακά. Έχει ξανά τον Ελ Αραμπί και μαζί με τους Φαρτούνη, Μασούρα, Χασάν (όταν ετοιμαστεί και αυτός) βλέπουν συνεχώς όλοι αυτοί δίχτυα  και τούτο είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα. Ένας Φορτούνης που παίζει στον Ολυμπιακό είναι πολύ καλός και χρήσιμος και στην Εθνική μας ομάδα μετά. Το ίδιο και οι Τσιμίκας και Μανωλάς πρέπει να παίζουν βασικοί στην Εθνική. Οργίασε ο Μανωλάς στο Νάπολι- Ρόμα. Δεν νοείται τώρα Εθνική ομάδα χωρίς τον Μανωλά. Ποια …ανανέωση; Νέο παιδί είναι ακόμη…”.

“Δεν έχει καμία σημασία αν εγώ είμαι ακόμη, ή θα μείνω για  πάντα πρώτος σκόρερ στην Εθνική μας ομάδα. Δεν θέλω να μιλάω για εμένα και το τι έκανα στην Εθνική και στον Ολυμπιακό. Μου αρέσει πολύ  ο Ελ Αραμπί, αλλά και ο Χασάν που ακόμη και όταν δεν παίζει δεν διαμαρτύρεται, πολύ σημαντικό αυτό στο ποδόσφαιρο.  Επειδή  όμως Σήφη επιμένεις σου λέω ότι στην Ελλάδα τίποτα δεν αναγνωρίζεται. Ευτυχώς όμως αναγνωρίζει και με αγαπάει ο κόσμος. Ευχαριστώ τους φίλους του Ολυμπιακού και όλους τους Έλληνες πάρα πολύ για αυτό.  Είναι εκείνο που στο τέλος μένει”.

tharrosnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις