Την κατάρα του Ρήγα “ξόρκισε” ο Κορέτα

Την κατάρα του Ρήγα Φεραίου ξόρκισε ο Γιάννης Κορέτα με το νικητήριο γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τον Εθνικός Φιλιππιάδας. Η ομάδα του Βελεστίνου από την επαναφορά της στα Εθνικά πρωταθλήματα και έπειτα, δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι κάθε χρονιάς. Το Goalpost.gr γυρίζει το χρόνο τρία χρόνια πίσω, τότε που ξεκίνησε αυτή η δυσμενής παράδοση για τους «κυανόλευκους».

2012-2013: Στις 13 Ιανουαρίου 2013 ο Ρήγας Φεραίος φιλοξενήθηκε από τον Δωτιέα Αγιάς για την 11η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής. Παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες, καμία δεν κατάφερε να πετύχει, έστω και ένα τέρμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, Ρήγας και Δωτιέας να «κολλήσουν» στο μηδέν. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η κατάρα της ομάδας του Βελεστίνου.

2013-2014: Στις 5 Ιανουαρίου 2014 ο Ρήγας Φεραίος υποδέχθηκε στο Βελεστίνο τον Αμπελωνιακό για τη 12η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Τα τέρματα του Κομισόπουλου στο 51΄ και του Αλεξανδρή στο 52΄ από μεριάς φιλοξενουμένων, υποχρέωσαν σε ήττα τον Ρήγα, με την κακή παράδοση να συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά.

2014-2015: Στις 11 Ιανουαρίου 2015 ο Ρήγας αντιμετώπισε εκτός έδρας τα Τρίκαλα στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τον Κεφαλά να αποκρούει αρχικά την εκτέλεση του Πέντσα, αλλά στην επαναφορά ο παίκτης των Τρικάλων κατάφερε να βρει δίχτυα. Το τέρμα του Πέντσα στο 69΄ ήταν αρκετό για να πάρουν τη νίκη οι γηπεδούχοι, ενώ για την κατάρα του Ρήγα φαινόταν να μην υπάρχει τέλος.

2015-2016: Ο Ρήγας Φεραίος αναμετρήθηκε χθες (Κυριακή, 10/1/2016) με τον Εθνικό Φιλιππιάδας στο Βελεστίνο για τη 18η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Το ματς βρισκόταν στο 0-0 μέχρι το 84΄ και ο κόσμος είχε αρχίσει να πιστεύει πως δύσκολα θα άλλαζε κάτι στο ματς. Όμως, ο Κορέτα είχε αντίθετη άποψη και το απέδειξε ένα λεπτό αργότερα. Ο Γκίκας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά με τον Βουραζέρη να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Εθνικού, αλλά ο Κορέτα στην επαναφορά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι και τη λήξη της αναμέτρησης και το όνομα του Κορέτα γράφτηκε στις σελίδες της ιστορίας του Ρήγα, καθώς έσπασε μια κατάρα που κρατούσε για χρόνια και η οποία έμοιαζε να είναι ανίκητη.

Δημήτρης Μπιτολάς

*σχετική αναφορά: εφημερίδα Θεσσαλία

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις