Νέος πρόεδρος ο Λιόλιος στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Με… αυτοδυναμία αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της ΕΟΚ ο Βαγγέλης Λιόλιος, που διαδέχεται τον επί δεκαετίες πανίσχυρο Γιώργο Βασιλακόπουλο. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Φασούλας και τρίτος ο Άγγελος Παπανικολάου, ο οποίος έμεινε εκτός Διοικητικού Συμβουλίου.
Μια νέα μέρα ξημερώνει για το ελληνικό μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΟΚ καθώς αναδείχθηκε μεγάλος νικητές στις πολυσυζητημένες εκλογές της ομοσπονδίας. Αυτό παράλληλα σημαίνει πως τελειώνει οριστικά, έπειτα από δεκαετίες, η κυριαρχία του Γιώργου Βασιλακόπουλου στο ελληνικό μπάσκετ. Η παράταξη του άλλοτε πανίσχυρου παράγοντα ηττήθηκε, όπως κι εκείνη του Παναγιώτη Φασούλα καθώς ο Βαγγέλης Λιόλιος αναδείχθηκε πανηγυρικά νέος πρόεδρος.
Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχε το 97% των σωματείων, τα οποία είχαν δικαίωμα ψήφου, δηλαδή τα 611 από τα 628 και η πλειοψηφία επέλεξε τον Βαγγέλη Λιόλιο ως τον επόμενο επικεφαλής του ελληνικού μπάσκετ. Ο «ισχυρός άνδρας» του Προμηθέα Πάτρας ήταν ο μεγάλος νικητής με εντυπωσιακό τρόπο, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, αφήνοντας πίσω του τους Παναγιώτη Φασούλα και Άγγελο Παπανικολάου. Συγκεκριμένα, ο Λιόλιος έλαβε 335 ψήφους, δηλαδή πάνω από το 50% και βγήκε με ποσοστά… αυτοδυναμίας. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η παράταξη Φασούλα (180 ψήφοι), ο οποίος θα μπει στο ΔΣ της ΕΟΚ, ενώ ο Παπανικολάου έμεινε τρίτος (90 ψήφοι) και εκτός ΔΣ.
Η σύνθεση του νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας θα έχει 13 μέλη της παράταξης του Βαγγέλη Λιόλιου, τέσσερα από την πλευρά του Παναγιώτη Φασούλα, ενώ θα υπάρχει κι ένας ανεξάρτητος, ο οποίος θα είναι ο Τάσος Δελημπαλταδάκης.
Παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ εκλέχθηκαν στο νέο ΔΣ. Ο Δήμος Ντικούδης, που πρώτευσε σε… σταυρούς, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Φάνης Χριστοδούλου (οι δύο τελευταίοι από την παράταξη του δεύτερου, Παναγιώτη Φασούλα), αλλά και η σπουδαία Άννυ Κωνσταντινίδου, αποκαλούμενη και «θηλυκός Γκάλης» που θα είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ΔΣ της ΕΟΚ, είναι μεταξύ των 17 μελών που εκλέγονται και θα έχουν λόγο στην επόμενη μέρα της ομοσπονδίας. Αντίθετα, δεν εκλέχθηκαν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Μέμος Ιωάννου, ο Τάκης Καρατζουλίδης, αλλά και η Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη.
Αναλυτικά όσοι εκλέχθηκαν στο ΔΣ και οι ψήφοι που έλαβαν (σε παρένθεση η παράταξη με την οποία κατέβηκαν): Βαγγέλης Λιόλιος πρόεδρος 335 ψήφοι, Παναγιώτης Φασούλας 180, Δήμος Ντικούδης (Λιόλιος) 337, Βασίλης Ντάκουρης (Λιόλιος) 302 ψήφοι, Άννυ Κωνσταντινίδου (Λιόλιος) – 281 ψήφοι, Ευθύμης Ρεντζιάς (Φασούλας) 263, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος (Λιόλιος) 260, Γιάννης Ηλιόπουλος (Λιόλιος) 239, Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας (Λιόλιος) 222, Νίκος Ζεϊμπέκης (Λιόλιος) 221, Χρήστος Βασιλειάδης (Λιόλιος) 215, Φάνης Χριστοδούλου (Φασούλας) 215, Τρύφων Δίτσιος (Λιόλιος) 211, Λάμπρος Τάκης (Λιόλιος) 209, Τάσος Δελημπαλταδάκης (ανεξάρτητος), 198, Νίκος Νικολόπουλος (Λιόλιος) 197, Δημήτρης Ευαγγέλου (Λιόλιος) 191 ψήφοι, Γιάννης Πεταλωτής (Λιόλιος) 178, ΕΣΑΚΕ (Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, Τάκης Τριαντόπουλος, Σταύρος Δουβής), ΣΕΠΚ (Παναγιώτης Γιαννάκης), ΠΣΑΚ (Ανδρέας Γλυνιαδάκης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις