Μυθική Γερμανία έστειλε την… πολλή Team USA στο «σπίτι» της!

Σε ένα ματς που θα μνημονεύεται για χρόνια, η Γερμανία λύγισε την Team USA με το απίθανο 113-111, παίρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Dream Team η Γερμανία, πέταξε έξω από τον τελικό τις ΗΠΑ
Σε ένα παιχνίδι που θα μνημονεύεται για χρόνια και θα γραφτεί με «χρυσά» και κεφαλαία γράμματα στα κιτάπια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ομάδα του Γκόρι Χέμπερτ επικράτησε με το εντυπωσιακό 113-111 των ΗΠΑ στην «Mall Of Asia Arena» της Μανίλα, παίρνοντας έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης!

Παίζοντας στον ρυθμό και στη φιλοσοφία των Αμερικανών, οι Γερμανοί ήταν εκπληκτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας (58% εντός πεδιάς, 43% στο τρίποντο) έδειξαν τα «δόντια» τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κλείνοντας έτσι ραντεβού με τη Σερβία στον τελικό του Μουντομπάσκετ (10/09)!

Συγκινητικοί για τους νικητές ήταν οι Φραντς Βάγκνερ (22π., 5ρ.), Αντρέας Ομπστ (24π., 6ασ., 4/8τρ.) και Ντάνιελ Τάις (21π., 7ρ.), με τον Ντένις Σρέντερ να πετυχαίνει ένα κρίσιμο τρίποντο στο φινάλε του ματς, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 17 πόντους και 9 ασίστ.

Για την Team USA που για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση μένει εκτός τελικού, ξεχώρισαν οι Έντουαρντς και Ριβς με 23 και 21 πόντους αντίστοιχα.

ΗΠΑ-Γερμανία 111-113

Το ματς:

Με τους Μπράνσον, Χαρτ, Έντουαρντς, Μπρίτζες και Τζάκσον Τζ. ξεκίνησε το παιχνίδι η Team USA, με τη Γερμανία να παρατάσσεται με τους Σρέντερ, Φρ. Βάγκνερ, Ομπστ, Βόιγκμαν και Τάις. Από την αρχή κιόλας το αγώνα, το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό, με τα «πάντσερ» να «χτυπούν» την Team USA στο δικό της παιχνίδι! Με τους Φραντς Βάγκνερ και Ομπστ να ηγούνται στην επίθεση, η Γερμανία προηγήθηκε με 17-11 στο 4’!

Μάλιστα, λίγο αργότερα, το τρίποντο του Σρέντερ έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (15-25), προτού οι Έντουαρντς, Μπρίτζες και Ριβς «απαντήσουν» για τις ΗΠΑ, μειώνοντας σε 33-31 για το πρώτο δεκάλεπτο.

Ο ξέφρενος ρυθμός συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν το πρώτο ημίχρονο με εκπληκτικά ποσοστά (59% για τις ΗΠΑ, 56% για τη Γερμανία)! Με διαδοχικά τρίποντα των Μπρίτζες, και Έντουαρντς, η Αμερικανοί ξέφυγαν για πρώτη φορά με 5 πόντους στο ματς (48-43 στο 15’). Η αντίδραση των Γερμανών ήταν άμεση, με τους Σρέντερ, Φρ. Βάγκνερ και Τάις να κάνουν θραύση και με ένα γρήγορο 9-0 σερί να παίρνουν εκ νέου το προβάδισμα (53-57 στο 18)!

Η ομάδα του Στιβ Κερ απάντησε με το ίδιο «νόμισμα» και με ένα αναπάντητο 6-0 δια χειρός Άντονι Έντουαρντς πέρασαν μπροστά με 60-57, με τον Τάις να διαμορφώνει το 60-59 του ημιχρόνου.

ΗΠΑ-Γερμανία:

Το ίδιο ξέφρενος ήταν ο ρυθμός και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Γερμανία να μπαίνει με… σπασμένα φρένα και στο τρίτο δεκάλεπτο! Με την άμυνα ζώνης του Γκόρντι Χέμπερτ να δουλεύει καλά «κλειδώνοντας» ως έναν βαθμό τους Αμερικανούς, οι Φραντς Βάγκνερ και Ντάνιελ Τάις πήραν το «όπλο» τους στέλνοντας στο +6 την ομάδα τους για το 70-64 στο 23’!

ΗΠΑ-Γερμανία:

Έχοντας το μομέντουμ και με τη ψυχολογία στα ύψη, στην εξίσωση του αγώνα μπήκε και ο απίθανος απόψε, Αντρέας Ομπστ, εκτοξεύοντας τη διαφορά μέχρι και το +10 (82-92), με τους Μπρίτζες και Σρέντερ να διαμορφώνουν το 94-84 της περιόδου!

Περισσότερα σε λίγο…

Τα δεκάλεπτα: 31-33, 60-59, 84-94, 111-113.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις