Δύο βδομάδες μέχρι τη διεξαγωγή του 2ου Ημιμαραθωνίου Βόλου

Δύο βδομάδες απομένουν για τη διεξαγωγή του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της πόλης μας, του 2ου Ημιμαραθωνίου Βόλου. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Ενότητα Μαγνησίας), με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπως και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και της ΕΠΦΑ, θα διοργανώσουν το Σάββατο 16 Απριλίου στις 5.00 το απόγευμα τον Ημιμαραθώνιο (21,1 χιλιόμετρα) στη διαδρομή από τη παραλία Βόλου προς τις Αλυκές με επιστροφή, ενώ ταυτόχρονα θα διεξαχθεί ο 23ος Δρόμος Υγείας 3 χιλιομέτρων – αγώνας για όλη την οικογένεια, και για πρώτη φορά, και αγώνας 500 μέτρων για παιδιά μέχρι 12 ετών. Διαχρονικό το σύνθημα των αγώνων, ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

Οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις και το αποτέλεσμα αναμένεται να ενθουσιάσει όλους τους συμμετέχοντες ακόμη περισσότερο και από πέρυσι, που υπήρξαν τα θετικότερα σχόλια. Αυτό εκτιμάται από εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα, μια και καθημερινά κατατίθενται στο site του αγώνα δεκάδες νέες αιτήσεις εγγραφής.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα παρουσίασε το μετάλιο που θα δωθεί σε όλους τους δρομείς που θα ολοκληρώσουν τον Ημιμαραθώνιο, εκτός από τη τεχνική φανέλα που θα λάβουν με το πακέτο συμμετοχής (θα συμπεριλαμβάνεται το λογότυπο του αγώνα). Μετάλλιο θα πάρουν οι δρομείς και τα παιδιά που θα τερματίσουν τους άλλους δύο αγώνες. Παπούτσια του χορηγού Saucony θα κληρωθούν στους συμμετέχοντες, ενώ πολύτιμη είναι η συμβολή του μεγάλου χορηγού ΙΚΕΑ, και όλων των χορηγών και υποστηρικτών, οι οποίοι είναι οι εξής:

 
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
ΙΚΕΑ
 
ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Cyta

ΕΨΑ
ΔΙΟΣ
Saucony
Pharmnet 
RunningNews. gr (χορηγός επικοινωνίας)

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ζαγοριν
Καρακατσάνης 
Φιλομήλα
Puppets 
Ταμπακιώτης 
Peugeot 
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας
Aspirina
Κένταυρος (κέντρο αποκατάστασης)
Β.Καραλης
Portaria hotel
Άνθη Κλόντζα
Γυμναστήριο GRE.A.T
Ζαχαροπλαστική Μπάμπης
Τυπογραφείο Σάμιος
 
ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
 
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου
Οργανισμός Λιμένος Βόλου
ΕΚΑΒ
ΕΠΦΑ (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας)
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).

 

Όλες τις πληροφορίες για τη προκήρυξη του αγώνα και τις εγγραφές μπορούν να βρούνε οι ενδιαφερόμενοι στο σάιτ του αγώνα www.voloshalfmarathon.gr , στη σελίδα του Ημιμαραθωνίου Βόλου https://www.facebook.com/Volos-Half-Marathon-Ημιμαραθώνιος-ΒΟΛΟΥ-210151729339781 , στη σελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου https://www.facebook.com/sdyvolou/

Απευθείας εγγραφές γίννοται στο λινκ https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=0c7bc442e38f9a48b4672f3a6f63f6f7

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι Βόλου θα παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής μόνο τη Παρασκευή 15 Απριλίου (στη παραλία του Βόλου στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ώρες 17.00 – 20.00) για να αποσυμφορηθεί η γραμματεία την ημέρα του αγώνα. Το Σάββατο πακέτα συμμετοχής θα παίρνουν μόνο οι αθλητές από τις περιοχές εκτός Βόλου και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ που προβάλουν τον αγώνα, βοηθώντας στο μέγιστο στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού της Μαγνησίας, η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της δρομικής κοινότητας όλης της Ελλάδας τον Απρίλιο.
 
hm

 Σχετική ημερίδα – ομιλία: Τεχνικές Ψυχολογικής υποστήριξης για δρομείς

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Μεταξουργείου στην Ν. Ιωνία Βόλου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Βελτίωση της ψυχολογίας του δρομέα».

Ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο καθηγητής των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων κ. Θεοδωράκης Ιωάννης. Στην εν λόγω ομιλία θα αναλυθούν ψυχολογικές στρατηγικές οι οποίες έχουν να κάνουν: α) με τους στόχους του δρομέα β) με τις τεχνικές συγκέντρωσης γ) τους τρόπους σκέψης δ) την βελτίωση των χρόνων ε) τους τρόπους για να γίνει πιο ευχάριστη η προπόνηση.

Η συγκεκριμένη ομιλία υλοποιείται από την Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν τον 2ο Ημιμαραθώνιο και 23ο Δρόμο Υγείας που θα διεξαχθούν στις 16 Απριλίου 2016 στην πόλης μας, έχοντας ως στόχο να εμπλουτίσει τους αθλητές με ακόμη περισσότερες γνώσεις.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις