Το “προφίλ” του Α.Ο. Αγίου Νικολάου: Αυτός είναι ο αντίπαλος της Νίκης

Το goalpost.gr παρουσιάζει στους αναγνώστες του το “προφίλ” του Αγίου Νικολάου, ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Νίκη Βόλου, στην τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, σε νοκ-άουτ παιχνίδι, στην Κρήτη.

Ο ΑΟΑΝ πρόκειται για έναν εκ τους σταθερούς -πια- εκπροσώπους της Κρήτης στις εθνικές κατηγορίες. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, τερμάτισε στην τέταρτη θέση του εβδόμου ομίλου της Γ’ Εθνικής, με 30 βαθμούς και συνολική συγκομιδή εννιά νικών, τριών ισοπαλιών και έξι ηττών. Παράλληλα, ήταν η μοναδική ομάδα της Γ’ Εθνικής που έφτασε μέχρι τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, στην οποία αποκλείστηκε από την Αναγέννηση Καρδίτσας, με δύο ήττες (5-0 εκτός, 0-1 εντός). Πρόκειται για μία ομάδα, η οποία ισχυροποιείται τα μέγιστα, στο γήπεδό της, στηρίζοντας τις περσινές αγωνιστικές της επιτυχίες, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, στα αποτελέσματά της εντός έδρας.

Από την περσινή, σε γενικές γραμμές, επιτυχημένη σεζόν για τους Κρητικούς διατηρήθηκε ο κορμός του περσινού ρόστερ, ο οποίος ενισχύθηκε με ποδοσφαιριστές που πέρσι αγωνίζονταν, είτε στη Γ’ Εθνική, είτε στη Σούπερ Λιγκ 2. Τα ονόματα που “ξεχωρίζουν” από το ρόστερ είναι αυτά του Βασίλη Πλουσή (36 ετών, αμυντικός, με παλιότερη θητεία, μεταξύ άλλων, σε ΟΦΗ κι Εργοτέλη), Κέβιν Χύσι (27 ετών, μέσος, με σημαντικές παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες και θητεία σε ΟΦΗ, Ιεράπετρα και Ρόδο), Βίτορ Μπαράτα (Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, 26 ετών, με θητεία σε Εργοτέλη, Ιεράπετρα και Τρίκαλα), Αλέξανδρου Μελισσόπουλου (31 ετών, επιθετικός, με σημαντικές παραστάσεις από την ποδοσφαιρική Ελλάδα και το εξωτερικό και θητεία, μεταξύ άλλων, σε Δόξα Δράμας, Καβάλα, Ξάνθη κτλ.) και Περικλή Μηνά (επίσης 31 ετών, μεσοεπιθετικός, τον οποίο έχει βρει πολλές φορές απέναντί της η Νίκη, έχοντας φορέσει τις φανέλες Θεσπρωτού, Απόλλωνα Λάρισας, Ιεράπετρας κ.α.).

Προπονητής της ομάδας είναι ο Μανώλης Σκύβαλος, με καταγωγή από την Ιεράπετρα Κρήτης, ο οποίος αντικατέστησε τον, επίσης Κρητικό, Νίκο Σουργιά, ύστερα από 2,5 αγωνιστικές σεζόν θητείας του στην ομάδα. Είναι 40 ετών κι είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A’. Διανύει τη δεύτερη προπονητική του θητεία στον Άγιο Νικόλαο, ύστερα από τη σεζόν 2014-15. Έχει περάσει, επίσης, από τον Ο.Φ. Ιεράπετρας, από την Κ-20 του Πλατανιά, όταν εκείνος αγωνιζόταν στην Superleague, τον Π.Ο. Ατσαλένιου, τη Λαμία, ως βοηθός προπονητή του Μπάμπη Τεννέ, στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία, τον Ηρόδοτο και την Ερμιονίδα.

Στο νοκ-άουτ παιχνίδι της προηγούμενης φάσης του Κυπέλλου, ο ΑΟΑΝ απέκλεισε, στην έδρα του, ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2, την Επισκοπή. Το παιχνίδι έμεινε στο 0-0 για 120 λεπτά, γεγονός που συνέβη και στη Νίκη στο “Καυτανζόγλειο”, με τον πορτιέρε του Αγίου Νικολάου, Γιαγκόζη, να χαρίζει την πρόκριση στην ομάδα του, αποκρούοντας δύο πέναλτι ποδοσφαιριστών της Επισκοπής, στο τελικό σκορ 4-3 υπέρ των κυανόλευκων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις