Καταδικάστηκαν για βιασμό οι Κουβανοί – Πέντε χρόνια φυλάκιση για Σεπέδα!

Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν οι πέντε Κουβανοί βολεϊμπολίστες, για την υπόθεση βιασμού Φιλανδής, κατά τη διάρκεια τουρνουά του World League που έγινε στο Τάμπερε. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Κουβανός Ρολάντο Σεπέδα, ο οποίος είναι ανάμεσα σε αυτούς με τη βαρύτερη ποινή.Ο MVP του περσινού…

ελληνικού πρωταθλήματος και αρχηγός της εθνικής Κούβας καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης, για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης, μαζί με τους Αλφόνσο Γκαβιλάν, Ρικάρντο Κάλβο (είχε συμφωνήσει για τη φετινή σεζόν με τον ΠΑΟΚ) και Οσμάν Ουριάρτε.
Ο Λουίς Σόσα καταδικάστηκα σε τρία χρόνια και έξι μήνες φυλάκισης, ενώ ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους που αθωώθηκε είναι ο Ντάριελ Άλμπο (είχε συμφωνήσει για φέτος με τον Παναθηναϊκό).
Συνολικά, στην πολύκροτη υπόθεση ενεπλάκησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων στους δύο δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Οι υπόλοιποι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι η σεξουαλική πράξη έγινε με τη συναίνεση της γυναίκας, ενώ ο άλλα μέλη της ομάδας κατέθεσαν πως δεν γνώριζαν το περιστατικό.