«Με κακοποιούσε σεξουαλικά ο προπονητής»

Παλαίμαχος Άγγλος άσος αγωνιζόταν στην ομάδα νέων Crewe Alexandra και κατήγγειλε ότι ο Μπάρι Μπένελ, ο οποίος το 1998 καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης έχοντας κριθεί ένοχος για 23 περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης σε έξι αγόρια, ηλικίας 9 έως 15 ετών, είχε ασελγήσει και σε βάρος του.

Ο 44χρονος σήμερα Γούντγουορντ αποκάλυψε ότι ήταν θύμα του προπονητή σε ηλικία έντεκα ετών. «Η ζωή μου ήταν κατεστραμμένη. Αλλά πόσα άλλα παιδιά υπάρχουν που υποφέρουν; Μιλώ για εκατοντάδες παιδιά που… διάλεξε ο Μπάρι Μπένελ και που σήμερα, ενήλικες πια, εξακολουθούν να ζουν με αυτόν τον απαίσιο φόβο» δήλωσε ο Γούντγουορντ στον «Guardian».
«Εγώ ήθελα απλά να παίξω ποδόσφαιρο. Θυμάμαι που η μαμά και ο μπαμπάς μου έλεγαν πως όπου πήγαινα είχα μια μπάλα ποδοσφαίρου στα χέρια μου. Είδα την ομάδα εκείνη ως την αρχή του ονείρου μου. Όμως ήμουν μαλθακό παιδί και στόχος του Μπένελ» συμπλήρωσε αποκαλύπτοντας πως ο παιδόφιλος είχε γεμίσει το σπίτι του παιχνίδια για να μπορεί να «τραβά» τα παιδιά.
«Όταν κάποιο παιδί του έλεγε πως θα πει την αλήθεια για όσα συνέβαιναν εκεί μέσα, ο Μπένελ το απειλούσε! ‘Βλέπεις τι μπορώ να σου κάνω; Βλέπεις πόσο δυνατός είμαι; τους έλεγε. Επίσης, τους έλεγε πως αν τον κατηγορήσουν, θα τους έδιωχνε από την ομάδα και το όνειρό τους θα χανόταν… Όταν η αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες δεν είπα τίποτα. Ήταν δύσκολο γιατί ήξερα τι καταστροφικές συνέπειες θα είχε για την οικογένειά μου. Μετά τους τα είπα όλα. Τα έμαθε η αδερφή μου και υπέστη σοκ. Τον έδιωξε αμέσως. Οι γονείς μου πλέον ξέρουν τα πάντα και πρέπει να ζουν με αυτό. Έχουμε μια καλή σχέση με τους γονείς μου και την αδερφή μου, αλλά είναι φανερό πως μας έχει επηρεάσει όλους. Εγώ αν δεν είχα τη σύντροφό μου, Ζέλντα, δεν θα τα είχα καταφέρει» κατέληξε ο Γούντγουορντ, ο οποίος επί χρόνια υπέφερε από κρίσεις πανικού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις