Σάλος με τον Μαραντόνα! Σκότωσε σπάνιο είδος ζώου;

Mια φωτογραφία του Ντιέγο Μαραντόνα με θήραμα σπάνια αντιλόπη προκάλεσε αγανάκτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου προκάλεσε την οργή φιλόζωων και όχι μόνο αυτών καθώς πόζαρε περήφανος κρατώντας μια νεκρή αντιλόπη, που είναι είδος υπό εξαφάνιση από το 1980.

Πρόκειται για Αrabian Oryx, που ζει στην έρημο και σε στέπες της Αραβικής χερσονήσου.
Η αγανάκτηση έγινε μεγαλύτερη όταν κάποιοι παρατήρησαν ότι το θήραμα δεν διέθετε τα χαρακτηριστικά ενήλικου ζώου, αλλά ήταν μόλις μερικών μηνών.
«Ο Μαραντόνα έχει στο χέρι μία Arabian Oryx. Τη σκότωσε και αυτή δεν είναι υποδειγματική συμπεριφορά ενός ενήλικου ανθρώπου» αναφέρει ο δημοσιογράφος Νάτσο Μόντες ντε Όκα, ο οποίος δημοσίευσε την φωτογραφία.
Παραμένει άγνωστο πότε τραβήχτηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία, ενώ ο ίδιος ο Μαραντόνα δεν έχει απαντήσει στους επικριτές του.
Ωστόσο, προκαλεί ερωτήματα η χρονική στιγμή κατά την οποία δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία, αν δεν είναι πρόσφατη. Κι αυτό διότι το σχόλιο του δημοσιογράφου που την δημοσίευσε είναι αιχμηρό για την στήριξη που παρέχει ο Μαραντόνα στην πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερμ ενώ ο ντε Όκα προτρέπει τον Μαραντόνα να ταΐσει με το νεκρό ζώο Κουβανούς και Βενεζουελάνους.
Πράγματι, πολλά σχόλια όσων αντέδρασαν ανέφεραν ότι ο «Ντιεγίτο» υπήρξε όχι μόνο θερμός υποστηρικτής, αλλά και στενός φίλος του Φιντέλ Κάστρο, ενώ στηρίζει επίσης τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.
Το περασμένο Σάββατο, μάλιστα, κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο ο Μαραντόνα υπερασπίζεται την τωρινή πολιτική ηγεσία της Βενεζουέλας. Πολλοί είναι, λοιπόν, αυτοί που εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας έγινε τώρα στοχευμένα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις