Σπουδαία νίκη για Ανάληψη 60-55 τον Φοίβο (55 photos)

Σημαντική νίκη σημείωσε το βράδυ του Σαββάτου (3/2) η Ανάληψη, επικρατώντας με 60-55 του Φοίβου στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ.  Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη της βολιώτικης ομάδας τη φετινή σεζόν και δεύτερη επί του Φοίβου.

Έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να παλεύουν για τη νίκη. Η Ανάληψη μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στην πρώτη περίοδο προηγήθηκε με 23-14, έχοντας καλές επιλογές στην επίθεση (οκτώ πόντους στο διάστημα αυτό πέτυχε ο Ίλτσογλου και έξι ο Συλεόπουλος), ενώ ο Δραγατογιάννης του Φοίβου γρήγορα «φορτώθηκε» με δύο φάουλ, με τους φιλοξενούμενους να αντιμετωπίζουν πρόβλημα κάτω από τα καλάθια.

Στη 2η περίοδο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με την Ανάληψη να κρατά σταθερά το προβάδισμα στο σκορ και τον Φοίβο να προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά, καθώς βελτίωσε τα ποσοστά σε άμυνα και επίθεση. Ωστόσο, οι παίκτες της Ανάληψης πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας διαφορά οκτώ πόντων από τον αντίπαλο τους (33-25).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φοίβος μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να μειώσει κι άλλο τη διαφορά και το πέτυχε. Η Ανάληψη αντιμετώπισε πρόβλημα στην επίθεση, ενώ κάποια λάθη στην άμυνα έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα της Γιάννουλης να προηγηθεί για πρώτη και τελευταία φορά στο παιχνίδι στο 28’ με 39-40, χάρη σε «τρίποντο» του Κρικώνη. Στο σημείο εκείνο ανέλαβε δράση ο Παπαϊωάννου, ο οποίος μ’ ένα τρίποντο και ένα δίποντο, έβαλε και πάλι την Ανάληψη μπροστά στο σκορ, για να κλείσει η τρίτη περίοδος 44-40 υπέρ της Ανάληψης.

Οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Παπαϊωάννου στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου έκαναν το σκορ 47-40, με τον Φοίβο, πάντως, να μην πτοείται και να προσπαθεί για τη νίκη.  Ο Γιάννης Κοτσονοβάκης με δύο βολές έκανε το 54-51, ο Τριανταφυλλίδης με σουτ δύο πόντων μείωσε σε 54-53, για να ακολουθεί «τρίποντο» του Παπαϊωάννου, κάνοντας το σκορ  57-53. Στο τελευταίο λεπτό ο Φοίβος πέτυχε δύο πόντους με βολές του Κρικώνη, ενώ η Ανάληψη πέτυχε τρεις πόντους με βολές του Νίκου Γαλανάκη, ο οποίος έκανε το τελικό 60-55.

Πρώτος σκόρερ και πολυτιμότερος παίκτης της Ανάληψης ήταν ο Παπαϊωάννου, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους, ενώ ο Ίλτσογλου τον ακολούθησε, σημειώνοντας 12 πόντους. Από τον Φοίβο ο Κρικώνης πέτυχε 17 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενουμένων, ενώ 15 πόντους σημείωσε ο Καλτσουνάς.

Δεκάλεπτα: 23-14, 33-25, 44-40, 60-55

Διαιτητές: Παργιανόπουλος, Τσουμαχίδης

ΑΝΑΛΗΨΗ (Φλεβάρης): Ίλτσογλου 12 (1), Γαλανάκης 3,  Παπαϊωάννου 21 (5), Συλεόπουλος 11 (1), Κουτσονοβάκης 6, Ευαγγελινός, Τύμπας 6, Μωυσίδης 4, Κλείτσας, Μανωλόπουλος, Κολτσιδόπουλος, Μανέ.

ΦΟΙΒΟΣ (Αντωνόπουλος): Καραγιάννης 3, Τουρναβίτης 3, Μπούχρας, Κρικώνης 17 (2), Καλτσουνάς 15 (3), Β. Φαρμάκης, Δραγατογιάννης 2, Κουρής 9 (1), Γουμενόπουλος, Τριανταφυλλίδης 4, Αθ. Φαρμάκης 2, Κουραμάς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις