Μέγας Γιάννης, φουλ για τελικούς (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άλωσε για δεύτερη φορά τη Βοστόνη με 39 πόντους, 16 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ένα κλέψιμο και μια τάπα και οι Μπακς έφυγαν νικητές με 113-101, κάνοντας το 3-1 τη σειρά κι έχοντας την ευκαιρία να «καθαρίσουν» τους Σέλτικς στο σπίτι τους.

Σε ένα παιχνίδι-καρμπόν με το Game 3, οι παίκτες του Μπραντ Στίβενς ξεκίνησαν εξαιρετικά, αλλά με τον καιρό τα «Ελάφια» πήραν τα ηνία, με τον Έλληνα σούπερ σταρ να κάνει ξανά θαύματα, έχοντας ως αποτέλεσμα τρεις συνεχόμενες νίκες απέναντι στους «Κέλτες» και δείχνοντας έτοιμα να «σαρώσουν» μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ, αποδεικνύοντας το γιατί βρήκαν πρώτοι σε όλο το πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο. Δίπλα στον «Greek Freak» ήταν ο Τζορτζ Χιλ, που έπαιξε ξανά ρόλο «παράγοντα Χ» με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Για τους «τριφυλλοφόρους», 23 πόντους με 6 ριμπάουντ και 10 ασίστ είχε ο Κάιρι Ίρβινγκ.

Ο Ίρβινγκ και ο Τέιτουμ ξεκίνησαν κεφάτοι και οι Σέλτικς πήραν κεφάλι, με το τρίποντο του Σμαρτ, που ξεσήκωσε το κοινό στην επανεμφάνισή του, να σημειώνει το 25-17 στα 2.5 λεπτά για το τέλος της πρώτης περιόδου. Με τη δράση των προαναφερθέντων η απόσταση έφτασε και στο +11, προτού ο Κόνατον μειώσει με τρίποντο στην εκπνοή για το 30-22.

Ο Γιάννης πάλευε μόνος του και, επιτέλους, βρήκε στήριξη στο πρόσωπο του Μίντλετον, με αποτέλεσμα οι Μπακς να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 4-16, μετά το 39-31 του Χόρφορντ, για να προηγηθούν με διαφορά 4 πόντων χάρη σε τρίποντο του Μίντλετον (43-47 στο 22′). Μόρις και Τέιτουμ βρήκαν σουτ που χρειαζόταν η Βοστόνη και η ανάπαυλα τη βρήκε μπροστά με 49-47.

Ο Γιάννης συνέχισε εξαιρετικά, αλλά ο Τέιτουμ και ο Χόρφορντ κρατούσαν το ματς σε ισορροπία, μέχρι που αναμενόταν στο ίδιο σημείο πάλι ο Χιλ να κάνει τη διαφορά, όπως στο Game 3. Μετά το 67-67 στο τετράλεπτο για το τέλος της τρίτης περιόδου, έδωσε την ώθηση για να φτάσουν σε διψήφιο νούμερο την απόσταση (68-78) και να την κλείσουν έχοντας τον πρώτο λόγο (72-80).

Μερικές ηρωικές ενέργειες των Ίρβινγκ και Χόρφορντ, που προσπάθησαν να συνεργαστούν, αλλά εκτός του ότι ήταν μόνοι τους, έπεσαν απέναντι σε ένα ορθολογικό Μιλγουόκι για ακόμη μια φορά. Ο Γιάννης σκόραρε με κάθε τρόπο και, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Χιλ, τελείωσε τους Σέλτικς, δίνοντας το απόλυτο προβάδισμα στην ομάδα του.


Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις