Περίπατος διαμαρτυρίας στην παραλία για το “λουκέτο” στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Περίπατο διαμαρτυρίας για το “λουκέτο” που έχει επιβληθεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, κρατώντας όλα τα μέτρα, προγραμματίζουν για την ερχόμενη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην παραλία του Βόλου, παράγοντες, προπονητές και αθλητές από το χώρο του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου. Ο περίπατος, με όλους τους ισχύοντες περιορισμούς, θα έχει συμβολικό χαρακτήρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Mε βάση τις εξελίξεις τους τελευταίους μήνες στα ομαδικά αθλήματα και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί τις τελευταίες μέρες, έχουμε μετατραπεί, παράγοντες, προπονητές και αθλητές σε απλούς θεατές, περιμένοντας ο καθένας μας ένα καλύτερο αύριο στο άθλημα μας. Όλο αυτό τον καιρό τηρήσαμε κάθε μέτρο της πολιτείας εντός και εκτός γηπέδων με την προοπτική την γρήγορη επιστροφή μας. Φτάσαμε όμως στον Φεβρουάριο βλέποντας ότι όλα είναι και χειρότερα. Ακαδημίες κλειστές με τα παιδιά μας να στρέφονται σε άλλα ενδιαφέροντα. Πρωταθλήματα σε εθνικές και τοπικές κατηγορίες στον αέρα χωρίς καμία ένδειξη επανεκκίνησης. Και μαζί με όλα αυτά να υπάρχουν άνθρωποι που ζούσαν μέσα από αυτό που έκαναν, να μένουν χωρίς καμία οικονομική στήριξη.

Μετά από συζητήσεις μεταξύ μας και την ανταπόκριση όλων, αποφασίσαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να κατεβούμε αυτή την Κυριακή για έναν περίπατο στην παραλία του Βόλου αλλά διαφορετικό από όλους τους άλλους. Παράγοντες προπονητές και αθλητές κυρίως από τον χώρο του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα φορέσουμε ο καθένας τα ρούχα της ομάδας μας, κρατώντας μπάλες πολλοί από μας κάνοντας αυτόν τον περίπατο και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.

Εννοείται είναι ευπρόσδεκτοι και όλοι όσοι ανήκουν σε άλλα ομαδικά αθλήματα και αντιμετωπίζουν τα ίδια με μας. Φοράμε τις μάσκες μας κρατάμε αποστάσεις. Σημεία εκκίνησης και συγκεντρώσεων δεν θα υπάρχουν. Όποιος από μας φτάνει στην παραλία ξεκινάει τον περίπατό του. Δεν σταματάμε σε πηγαδάκια και συζητήσεις σε μεγάλα γκρουπ. Δεν περιμένουμε κανέναν για να περπατήσουμε. Η ώρα έναρξης είναι στις δώδεκα Τα μικρότερα παιδιά όλων των ακαδημιών προτείνεται μόνο με παρουσία του κηδεμόνα τους να είναι εκεί. Στο όνομα του αθλητισμού λοιπόν με τα χρώματα όλων των ομάδων και όλοι για το άθλημα που αγάπησε ο καθένας μας να δώσουμε το παρών”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις