Προγνωστικά Στοιχήματος: Επιλογές από Ιταλία και Ισπανία

Όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, οι ρυθμοί γίνονται ολοένα και πιο χαλαροί. Έτσι και σήμερα, το πρόγραμμα είναι μάλλον «κουτσουρεμένο», ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν προκύπτουν επιλογές άξιες για ποντάρισμα. Καταλήγουμε μια ποδοσφαιρική πρόταση από την Ιταλία, ενώ το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει στοιχηματικές ευκαιρίες και στο μπάσκετ. Μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε για τα πάντα γύρω απ’ το στοίχημα, αλλά και να ενημερωθείτε για τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες, όπως η Betshop.

Αντέχει η Εντέλα

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά απ’ την αναμέτρηση Αβελίνο – Εντέλα, όπου θα πάμε με το «Χ2» σε απόδοση 2.04. Από τρεις σερί νίκες προέρχεται η Αβελίνο στο πρωτάθλημα. Αφού δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Πεσκάρα (3-2 εκτός έδρας), Περούτζια (2-1 εντός έδρας) και Τραπάνι (2-1 εκτός έδρας) το συγκρότημα του Τεσέρ στη συνέχεια επικράτησε των Προ Βερτσέλι (1-0 εντός έδρας), Βίρτους Λαντσιάνο (3-2 εντός έδρας) και Κόμο (1-0 εκτός έδρας). Τέσσερις νίκες και μία ήττα είναι ο απολογισμός των «λύκων» στις πέντε τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για την ίδια διοργάνωση. Από την άλλη, πίσω της άφησε η Βίρτους Εντέλα την ήττα που γνώρισε από την Πεσκάρα την προηγούμενη βδομάδα (2-0 εκτός έδρας), η οποία είναι και η μόνη στις τελευταίες 14 αγωνιστικές που έδωσε για το πρωτάθλημα. Το Σάββατο (19/12) το συγκρότημα του Αλιέτι επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας εντός έδρας με 4-1 της Βιτσέντζα και θεωρούμε ότι μπορεί να πάρει και σήμερα ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με το Over 157.5 στην Ισπανία

Περνάμε στο μπάσκετ, όπου επιλέγουμε το Over 157.5 πόντοι στην αναμέτρηση Φουενλαμπράδα – Εστουδιάντες, το οποίο βρίσκουμε σε απόδοση 1.91. Φυσικά πιο ιστορική ομάδα η Εστουντιάντες, αλλά φέτος δεν είναι καλά και έχει κάνει ήδη αλλαγές στο ρόστερ και στον πάγκο. Αν η Εστουντιάντες δεν προσέξει θα είναι η δεύτερη σεζόν τα τελευταία 10 χρόνια που θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Η Φουενλαμπράδα αφού «υποβιβάστηκε» πέρσι (παρέμεινε στην ACB λόγω αδυναμίας των ομάδων της LEB να αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία) φέτος δημιούργησε ένα ισχυρό ρόστερ ώστε να μην κινδυνεύσει. Το ρεκόρ 5-6 είναι τιμητικό γιατί με τη μακρά ισοβαθμία επτά ομάδων ουσιαστικά βρίσκεται στην έβδομη θέση. Η Φουενλαμπράδα ξεκίνησε με τον Τάμπακ προπονητή και ο Κροάτης κόουτς έφτιαξε μια ομάδα με αμυντική φιλοσοφία. Όμως από τη μέρα που ο Τάμπακ έφυγε για τη Μακάμπι η ομάδα άρχισε να παίζει πιο επιθετικό μπάσκετ, άναρχο θα το λέγαμε, και τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν, 79-75 με Μπιλμπάο, 100-84 με Βαλένθια, 90-85 με Ομπραντόιρο και 85-94 με Κανάριας. Η Εστουντιάντες έχει τη χειρότερη άμυνα της λίγκας (έχοντας παίξει βέβαια δύο παρατάσεις με τη Σαραγόσα) με 85 πόντους παθητικό ανά αγώνα. Στα τελευταία της παιχνίδια έχει παρουσιάσει τα σκορ 85-91 με Μπιλμπάο, 75-82 με Ανδόρρα, 83-83 με Σαραγόσα (110-116 με τις παρατάσεις), 89-59 με τη Μάλαγα. Από όλα τα παραπάνω προκύπτει η επιλογή η οποία είναι το Over 157.5.

Σκοράρει αρκετά η Νίζνι

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας στην αναμέτρηση Νίζνι Νόβγκοροντ – Αστάνα, όπου επιλέγουμε το Over 90.5 σύνολο πόντων της Νίζνι σε απόδοση 1.87. Η Νίζνι πρέπει απόψε να επιστρέψει στις νίκες μετά από τις 2 Νοεμβρίου που είχε επικρατήσει της Κίμκι με 93-92. Η αποψινή αντίπαλος είναι η κατάλληλη αφού η Αστάνα αν και έχει μερικούς πολύτιμους παίχτες, Τζόνσον, Καλάθης, Κάνερ Μέντλεϊ, Κολέσνικοφ, παίζει απαράδεκτο μπάσκετ. Το Σάββατο βρήκε ευκαιρία να διαλύσει την πολύ αδύναμη ΒΙΤΑ, αλλά απόψε απέναντί της θα βρει μια Νίζνι που είναι βέβαια ισχυρότερη ομάδα, θέλει και τη νίκη. Πιθανότατα λοιπόν να δούμε μια εύκολη νίκη της γηπεδούχου εκμεταλλευόμενη την αδύναμη άμυνα της Αστάνα που δέχεται 90 πόντους ανά παιχνίδι. Παρά το αρνητικό ρεκόρ της, η Νίζνι σκοράρει 84 πόντους ανά αγώνα στην VTB και τερμάτισε το Eurocup με 80 πόντους ανά αγώνα. Επιλογή από τον αγώνα το Over 90.5 πόντων της Νίζνι.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις