«Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα…»

Το ότι είναι δύο πολύ καλοί φίλοι και… εχθροί μόνο στο παρκέ επιβεβαίωσαν την Τρίτη (22/12) οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για τα βραβεία του ΠΣΑΤ και τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ από τον Παναγιώτη Γιαννάκη.
Οι αρχηγοί…

…Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ήταν όλο χαμόγελα, λοιπόν, με τον Διαμαντίδη να δηλώνει: «Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ για το βραβείο. Να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές, υγεία. Έχω πάρει την απόφασή μου, είναι η τελευταία μου χρονιά., Νιώθω ευλογημένος, δόξα τω Θεώ, για όσες απίστευτες στιγμές έχω ζήσει. Έχω ακόμα να παίξω λίγους μήνες, θέλω να ευχαριστηθώ το υπόλοιπο της σεζόν, να είμαι υγιής και στη συνέχεια να αφοσιωθώ στην οικογένεια και τα παιδάκια μου».
Από την πλευρά του, ο Σπανούλης είπε: «Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε. Εύχομαι υγεία, χαρά, αγάπη σε όλο τον κόσμο, όχι βία στα γήπεδα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, κάνουμε το λογικό, το άλλο είναι το παράξενο και το παράλογο. Είμαστε αντίπαλοι για 40′, παλεύουμε για την ομάδα μας, από εκεί και πέρα ο καλύτερος να κερδίζει και ο άλλος να προσπαθεί πολύ για να κερδίσει την επόμενη φορά».
Τέλος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέφερε: «Ειλικρινά αισθάνομαι περήφανος που είχα την τιμή να συνεργαστώ με αυτά τα υπέροχα παιδιά. Έχουν διδάξει απίστευτα πράγματα στο μπάσκετ. Πήγαν το μπάσκετ πιο ψηλά. Τους αντιπροσωπεύει η υπομονή, η σκληρή δουλειά, η πίστη και η ομαδικότητα. Αυτά τα στοιχεία τους έχουν βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι σαν αθλητές και σαν άνθρωποι. Να κάνουν καλύτερους τους συμπαίκτες του και να γευτούν μεγάλες επιτυχίες.
Θα ήθελα να προσθέσω πως ο αθλητισμός είναι ό,τι πιο σπουδαίο μπορεί να υπάρξει στην κοινωνία μας και πρέπει σαν Πολιτεία να δείξουμε μεγαλύτερη συμπαράσταση. Θα πιάσει τόπο. Εύχομαι αυτά τα παιδιά που μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι, να τους συμπαρασταθούμε όλοι και να παρακινήσουν όλη την Ελλάδα να φτάσει εκεί που της αξίζει».

Πηγή: a-sports.gr