Προγνωστικά Στοιχήματος: Παίρνει το ντέρμπι η Γιουβέντους

Ο προημιτελικός του Κυπέλλου Ιταλίας ανάμεσα σε Λάτσιο και Γιουβέντους ξεχωρίζει απ’ το σημερινό πρόγραμμα. Αυτό μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις για την 16η αγωνιστική της Σούπερλιγκ, Λεβαδειακός – Ατρόμητος και Ξάνθη – ΠΑΟΚ. Φουλ δράση υπάρχει στο Κύπελλο Γαλλίας, απ’ όπου προκύπτει μια επιλογή μας, ενώ όπως κάθε Τετάρτη, θα μας απασχολήσει και το Eurocup. Πάμε να δούμε τα προγνωστικά μας για το πάμε στοίχημα κουπόνι.

Μπορεί το «διπλό» η Γιουβέντους

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Λάτσιο – Γιουβέντους, όπου επιλέγουμε το διπλό σε απόδοση 2.20. Μακριά από τα αρνητικά αποτελέσματα παραμένει στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσε σε όλες τις διοργανώσεις η Λάτσιο. Το συγκρότημα του Πιόλι επικράτησε των Ίντερ (2-1 εκτός έδρας) και Φιορεντίνα (3-1 εκτός έδρας), και μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Σαμπντόρια (1-1 εντός έδρας), Κάρπι (0-0 εντός έδρας) και Μπολόνια (2-2 εκτός έδρας) στο πρωτάθλημα. Στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ιταλίας προκρίθηκε σε βάρος της Ουντινέζε (2-1 εντός έδρας), ενώ για το Γιουρόπα Λιγκ αναδείχθηκε ισόπαλο με τη Σεντ Ετιέν (1-1 εκτός έδρας). Αήττητοι παραμένουν οι «μπιανκοσελέστι» στις τρεις τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν σε όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες σημείωσαν μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Στον αντίποδα, παρά το άκρως αρνητικό ξεκίνημά της στη σεζόν η Γιουβέντους κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, πανηγυρίζοντας δέκα σερί νίκες! Πλέον, το συγκρότημα του Αλέγκρι μετά το πέρας 20 αγωνιστικών συγκέντρωσε 42 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Νάπολι (την οποία υποδέχεται στην έδρα της στο δεύτερο γύρο) και ισάριθμους περισσότερους από την Ίντερ. Στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσαν σε όλες τις διοργανώσεις οι «μπιανκονέρι» πανηγύρισαν ισάριθμες νίκες κόντρα στις Φιορεντίνα (3-1 εντός έδρας), Τορίνο (4-0 εντός έδρας, για το Κύπελλο Ιταλίας), Κάρπι (3-2 εκτός έδρας), Ελλάς Βερόνα (3-0 εντός έδρας), Σαμπντόρια (2-1 εκτός έδρας) και Ουντινέζε (4-0 εκτός έδρας). Με τη Γιουβέντους το μομέντουμ, μπορεί να περάσει νικηφόρα απ’ τη Ρώμη.

Στο Over 2.5 το ματς της Λυών

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Σαμπλί – Λυών, όπου επιλέγουμε το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 1.95. Ένα θρίαμβο ανάλογο της περασμένης φάσης στο Κύπελλο θέλει σήμερα η Σαμπλί, τα πράγματα όμως είναι πιο δύσκολα κόντρα στη Λυών. Στον προηγούμενο γύρο η ομάδα της Νασιονάλ διέλυσε εντός έδρας 4-1 τη Ρεμς της Ligue 1 και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση, ενώ νωρίτερα είχε πάρει επίσης εμφατική πρόκριση με 4-3 εντός έδρας επί της Ορλεάν. Ομάδα της Νασιονάλ οι γηπεδούχοι, βρίσκονται στην 10η θέση έπειτα από 18 αγωνιστικές με ρεκόρ 5-8-5, στο -6 απ’ τις θέσεις ανόδου και στο +5 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού. Θα τα δώσουν όλα σήμερα κόντρα στη Λυών, αλλά ξέρουν ότι οι πιθανότητες για μια ακόμη έκπληξη δεν είναι με το μέρος τους. Από δύο σερί εκτός έδρας ήττες προέρχεται η Λυών, σήμερα ετοιμάζεται για το τρίτο σερί ματς μακριά απ’ τη βάση της. Μπορεί να ηττήθηκε τόσο απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν για το Λιγκ Καπ (2-1), όσο και απ’ τη Σεντ Ετιέν για το πρωτάθλημα (1-0), ωστόσο η εικόνα της υπό τις οδηγίες του κόουτς Ζενεσιό ήταν φανερά βελτιωμένη. Έπεσε στην 9η θέση της Ligue 1 με 29 πόντους και βρίσκεται στο -4 απ’ την τετράδα. Το Κύπελλο είναι ένας εκ των βασικών στόχων των «λυονέ», γι’ αυτό και σήμερα ταξίδεψαν στο Μποβέ (κοντά στο Παρίσι) με φουλ αποστολή, χωρίς διάθεση για πειραματισμούς. Επιστρέφει και ο Ράφαελ (ΑΜ 13/1).

Με το Under στην Τραπεζούντα

Περνάμε στο Eurocup, όπου η πρώτη μας επιλογή θα είναι το Under 152.5 πόντοι στην αναμέτρηση Τραμπζονσπόρ – Ρέτζιο Εμίλια σε απόδοση 1.90. Τραμπζονσπόρ και Ρέτζιο Εμίλια αναμετρώνται απόψε στην Τραπεζούντα για τον όμιλο Κ των ιταλικών και τούρκικων «εμφυλίων». Όλες οι ομάδες του ομίλου διατηρούν ρεκόρ 1-1 και ακόμα δεν έχει σπάσει καμία έδρα. Η δυάδα που θα προκριθεί θα κριθεί από τις διαφορές των νικών των ομάδων αφού είναι πολύ πιθανό να δούμε πολλαπλή ισοβαθμία στο τέλος με επικρατέστερες τις δύο τούρκικες και τη Ρέτζιο Εμίλια. Η Τραμπζονσπόρ «ρέφαρε» κάπως το 81-68 που υπέστη στην έδρα της Πινάρ με το +22 επί της Τρέντο και εύχεται να υπάρχει η Τρέντο σε κάποια ισοβαθμία στο μέλλον. Σήμερα φαβορί είναι η Τραμπζονσπόρ λόγω έδρας αλλά δεν υποτιμάμε την Εμίλια που είναι πάρα πολύ σοβαρή ομάδα, αν και παίζει τώρα χωρίς τον Καουκένας που θα λείψει ακόμα μερικές εβδομάδες. Θα γίνει μάχη για το νικητή και πιθανώς να δούμε αμυντικό παιχνίδι από δύο προπονητές που αρέσκονται στη σκληρή άμυνα. Με το όριο στο 152.5 θα πάμε στο Under αφού η Τραμπζονσπόρ σε 12 παιχνίδια Eurocup έχει ξεπεράσει το όριο αυτό τέσσερις μόλις φορές με τελευταία το 92-70 επί της Τρέντο που το σκορ «ξέφυγε» λόγω αδυναμίας της Τρέντο να απειλήσει. Αντιθέτως η Εμίλια το έχε ξεπεράσει έξι φορές κυρίως επειδή στα παιχνίδια με την Μπρίντιζι έγινε χαμός στα τελευταία δεκάλεπτα. Στις εγχώριες λίγκες τους, η Τραμπζονσπόρ σκοράρει 75 και δέχεται 74 ενώ η Εμίλια σκοράρει 79 και δέχεται 72. Επιλέγουμε το Under 152.5.

Κερδίζει η Ζιέλονα Γκόρα

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας με τη νίκη της Ζιέλονα Γκόρα στην αναμέτρηση με τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, επιλογή που βρίσκουμε σε απόδοση 1.85. Η πρωταθλήτρια Πολωνίας είχε κάνει εξαιρετική έναρξη στο LAST-32 με τη νίκη στην έδρα της Λούντβιγκσμπουργκ αλλά με την ήττα εντός από την Βενέτσια επήλθε η ισορροπία και δεν έχει πια κανένα πλεονέκτημα. Η Ζενίτ συνεχίζει την πολύ σοβαρή της πορεία, όπως την έχουμε παρακολουθήσει από τη αρχή της σεζόν, και πήρε δύο νίκες, οριακές μεν αλλά πολύ σημαντικές. Για την Ζενίτ αυτό που πρέπει να κάνει για να πάρει «αναίμακτα» την πρόκριση είναι να διατηρήσει ανέπαφη την έδρα της ενώ για την Ζιελόνα που έχει πάθει ήδη μια «ζημιά» εντός θα χρειαστεί να προσπαθήσει περισσότερο και να βολέψουν άλλα αποτελέσματα, όπως να ηττηθεί η Βενέτσια οπωσδήποτε στην Γερμανία από τη Λούντβιγκσμπουργκ. Αφού το αποτέλεσμα της Βενέτσια δεν είναι στο «χέρι» της θα κοιτάξει να νικήσει απόψε την πιο «άνετη» βαθμολογία Ζενίτ. Μπορεί να το κάνει γιατί η Ζενίτ δεν είναι το θηρίο της Ευρώπης και είδαμε ότι η Ζιελόνα στην έδρα της νίκησε Παναθηναϊκό και ηττήθηκε οριακά από Ζαλγκίρις και Κουμπάν για την Euroleague. Θα εμπιστευθούμε την Ζιελόνα Γκόρα να νικήσει που έχει μεγαλύτερη ανάγκη το θετικό αποτέλεσμα. Επιλογή λοιπόν η νίκη της Ζιελόνα Γκόρα.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις