Παλικαρίσιο διπλό οι δικηγόροι Βόλου, 0-1 στο Αγρίνιο

Με τον πιο εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, αφού την Κυριακή νίκησε εκτός έδρας την, ανταγωνίστρια για την πρόκριση, ομάδα του Δ.Σ. Αγρινίου με σκορ 0-1, χάρη σε εντυπωσιακό γκολ του Νίκου Μόσχου. Έτσι, οι βολιώτες «ρέφαραν» την εντός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τα Τρίκαλα.

Το συγκρότημα του Παντελή Βαρβέκη, ήταν με την πλάτη στον τοίχο πριν την κυριακάτικη αναμέτρηση, αναφορικά με την προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, καθώς ενδεχόμενη ήττα θα την άφηνε πολύ πίσω, ενώ ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει μία πολύ καλή ομάδα, που είχε φτάσει πέρυσι μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Και οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν σημαντικές αγωνιστικές ελλείψεις, με τους βολιώτες να ταξιδεύουν στο Αγρίνιο με αρκετές απουσίες, από τις οποίες ξεχωρίζει αυτή του πρώτου σκόρερ της ομάδας, Γιώργου Δανόπουλου.

Η ομάδα του Βόλου, μπήκε με καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στο ματς κι έδειξε από το ξεκίνημα ότι ήταν αποφασισμένη να επιβάλλει το παιχνίδι της, κερδίζοντας το νευραλγικό χώρο του κέντρου. Λίγο πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα, οι βολιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Αποστόλης Τσιαμήτας βρέθηκε σε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον τερματοφύλακα να αλλοιώνει την πορεία της μπάλας και την άμυνα να απομακρύνει.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Δ.Σ.Β. άνοιξε το σκορ, αφού ο Αντώνης Κανταρτζής πάσαρε στο Νίκο Μόσχο, ο οποίος αφού απέφυγε περίτεχνα έναν αντίπαλο, έπιασε λίγο έξω από την περιοχή τεχνικό ψηλοκρεμαστό δεξί σουτ, που έστειλε την μπάλα «συστημένη» στο αριστερό παραθυράκι της εστίας.

Η ομάδα του Παντελή Βαρβέκη, δεν έμεινε στο 0-1, αλλά προσπάθησε να διευρύνει το προβάδισμα της, καθώς σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν εμφανώς ανώτερη και δημιούργησε κινδύνους τόσο από τις πτέρυγες όσο και από τον άξονα. Στην πιο κραυγαλέα ευκαιρία του ματς, ο Αντώνης Κανταρτζής βρέθηκε απέναντι τον κίπερ, τον απέφυγε όμορφα, αλλά ένας αμυνόμενος πρόλαβε με το κεφάλι να απομακρύνει το σουτ του βολιώτη μεσοεπιθετικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βολιώτες είχαν να αντιμετωπίσουν, σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ξεκάθαρα εχθρική διαιτησία με τους επόπτες γραμμών να ανακόπτουν πολλές φορές τους εφορμούντες παίκτες του Βόλου, χωρίς να υπάρχει παράβαση και το διαιτητή να επιχειρεί με φαλτσοσφυρίγματα να μεταφέρει την μπάλα στην περιοχή του Βασίλη Μπακαλιάνου.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, μάλιστα, ακυρώθηκε κανονικό τέρμα του Γιάννη Τσάτσου, χάρη σε καθυστερημένη και λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ.

Στο ανασταλτικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι με συμπαγή διάταξη, και τον Βασίλη Μπακαλιάνο πολύ σταθερό, δεν επέτρεψαν να δημιουργηθούν φάσεις, εκτός από κάποια στημένα.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, με τον αγώνα να αλλάζει μορφή, καθώς οι βολιώτες έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνά τους.

Παρά ταύτα, η ομάδα του Αγρινίου σε όλο το δεύτερο μέρος έχει να επιδείξει μία μόνο μεγάλη ευκαιρία, με τον Βασίλη Μπακαλιάνο να νικάει σε τετ α τετ τον αντίπαλο επιθετικό.

Με τη συνδρομή του διαιτητή, οι γηπεδούχοι εκτελούσαν στημένες φάσεις κοντά στην περιοχή, μία δε εξ αυτών προήλθε από τεχνική ποινή (!) και πίεσαν για την ισοφάριση, χωρίς όμως να έχουν κάποια άλλη σημαντική ευκαιρία.

Οι βολιώτες από την άλλη μεριά, σε όσες προσπάθειες αντεπίθεσης επιχείρησαν, ανεκόπησαν από τις υποδείξεις του επόπτη γραμμών, ενώ έχασαν τη μεγαλύτερή τους ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με τον Αντώνη Κανταρτζή να βρίσκεται με ωραία προσπάθεια απέναντι από τον κίπερ, αλλά να μην καταφέρνει να τον νικήσει στο τετ α τετ.

Το σφύριγμα της λήξης του αγρινιώτη ρέφερι, έδωσε μεγάλη ικανοποίηση στην ομάδα του Δ.Σ. Βόλου, που κατέθεσε πείσμα, θέληση και ποιότητα στο γήπεδο, προκειμένου να μπορέσει, υπό αντίξοες συνθήκες, να εξασφαλίσει μια πολύτιμη νίκη, η οποία επαναφέρει τους βολιώτες δικηγόρους σε τροχιά πρόκρισης. Παράλληλα, συνεχίστηκε η θετική παράδοση, που θέλει το Δ.Σ.Β. να επικρατεί επί του Αγρινίου (3-7 το 2010 και 5-1 το 2015).

Η μεγάλη νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και προπονητή και αφιερώθηκε στη νεογέννητη κόρη του τερματοφύλακα της ομάδας, Κώστα Γούση και στο νεογέννητο γιό του αριστερού μπακ της ομάδας, Αντώνη Κασάπη, που μεγάλωσαν κι άλλο την οικογένεια της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δ.Σ. Βόλου.

Το ματς στο Αγρίνιο, το πρώτο φετινό στο οποίο η ομάδα της Μαγνησίας κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν», ήταν το τελευταίο του πρώτου γύρου για τον 4ο όμιλο και έπειτα από την ολοκλήρωσή του, Τρίκαλα, Βόλος και Αγρίνιο ισοβαθμούν στην κορυφή με 12 βαθμούς. Η μάχη για τα δύο εισιτήρια της τελικής φάσης αναμένεται να κρατήσει μέχρι τέλους, ενώ οι βολιώτες την ερχόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στη Βέροια (3-1 το ματς του πρώτου γύρου).

Δ.Σ. Βόλου (Παντελής Βαρβέκης): Μπακαλιάνος, Σκυριανός, Καπάτος, Τσάτσος, Γούσιος, Μόσχος, Λυμπερδόπουλος, Κανταρτζής, Βολιώτης, Αρβανιτόπουλος (Σαράφης), Τσιαμήτας. Στην αποστολή συμμετείχαν και οι Γούσης, Κανελλής και Σκαλίμης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις