Διπλό με ανατροπή για τους βολιώτες δικηγόρους, 3-1 στη Βέροια

Πολύ σημαντική νίκη, στην προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, σημείωσε η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κόντρα στην αντίστοιχη της Βέροιας, αφού σ’ ένα συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο, επικράτησε με σκορ 3-1. Ανέτρεψαν της εις βάρος τους κατάσταση οι βολιώτες. Πρόσωπο του αγώνα για το Δ.Σ.Β. ο Αντώνης Κανταρτζής, με δύο γκολ και μία ασίστ.

Το ματς διεξήχθη το Σάββατο στο Σταυρό Ημαθίας και οι βολιώτες έψαχναν τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη τους, μετά από το «διπλό» στο Αγρίνιο, προκειμένου να μείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας του 4ου ομίλου.

Το παιχνίδι στιγματίστηκε από τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, που δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Βόλου να κυκλοφορήσουν ορθολογικά στην μπάλα και να ανοίξουν όπως θα ήθελαν την αντίπαλη άμυνα. Έτσι, το ματς χαρακτηρίστηκε από δυνατές μονομαχίες και ανορθόδοξη κατά κύριο λόγο ανάπτυξη, αφού το κακό τερέν έκρυβε πολλές παγίδες και καθιστούσε προτεραιότητα την απομάκρυνση της μπάλας με κάθε τρόπο από τον χώρο άμυνας. Οι συνθήκες αυτές ευνόησαν τους γηπεδούχους, οι οποίοι στηρίζονται στο δυναμισμό και στο πάθος και όχι στην τεχνική.

Η ομάδα του Παντελή Βαρβέκη ξεκίνησε πολύ νωθρά και επέτρεπε στους γηπεδούχους να πηγαίνουν πρώτοι στις μονομαχίες και να μεταφέρουν την μπάλα με γεμίσματα στο μισό της βολιώτικης ομάδας.

Στο 10ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Βασίλης Μπακαλιάνος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα, η οποία στρώθηκε σε αντίπαλο επιθετικό, που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να τη στείλει στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό σταδιακά αφύπνισε την ομάδα του Βόλου, που άρχισε να πιέζει την αντίπαλη εστία. Στο 19΄ η ομάδα του Βόλου έφερε το ματς στα ίσια μ’ ένα πολύ όμορφο γκολ. Ο Στέργιος Λυμπερδόπουλος βρήκε με πάσα ακριβείας τον επελαύνοντα από δεξιά Απόλλωνα Βολιώτη, ο οποίος χωρίς καθυστέρηση, τροφοδότησε με σέντρα στην κίνηση τον Αντώνη Κανταρτζή στα όρια της μικρής περιοχής. Ο μεσοεπιθετικός του Δ.Σ. Βόλου κατάφερε με το στήθος του να κατευθύνει την μπάλα προς την εστία της Βέροιας, μ’ ένα όμορφο τελείωμα.

Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, οι βολιώτες είχαν την υπεροχή, απείλησαν κυρίως από δεξιά, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία, προκειμένου να προηγηθούν.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με τους βολιώτες να ζητούν όλο και πιο επιθετικά ένα γκολ, αλλά να δυσκολεύονται να βρεθούν με καλές προϋποθέσεις απέναντι στην αντίπαλη εστία.

Η Βέροια, από την άλλη μεριά, έχασε τη μοναδική της ευκαιρία, στις αρχές της επανάληψης, με τον Βασίλη Μπακαλιάνο να κάνει έγκαιρη έξοδο και να μπλοκάρει τη μπάλα μπροστά από τα πόδια του επιθετικού.

Η φάση που έκρινε το ματς έγινε στο 76΄, όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης που υποδείχθηκε για εκτέλεση φάουλ πριν το σφύριγμα του διαιτητή. Μετά την εκτέλεση του φάουλ, οι βολιώτες βγήκαν σε αντεπίθεση και ο Γιάννης Λιβογιάννης κέρδισε φάουλ στα όρια της περιοχής.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αντώνης Κανταρτζής, ο οποίος με δυνατό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία κι έλυσε το γόρδιο δεσμό, για να σημειώσει, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, το 1-2.

Στο υπόλοιπο του ματς, ο Δ.Σ. Βόλου διαχειρίστηκε την υπέρ του κατάσταση και δεν απειλήθηκε καθόλου. Αντιθέτως στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι βολιώτες πέτυχαν και τρίτο γκολ, με σκόρερ το Γιάννη Λιβογιάννη. Ο Γιάννης Αρβανιτόπουλος βρήκε με κεφαλιά – πάσα τον Αντώνη Κανταρτζή από δεξιά κι αυτός με τη μία έβγαλε την μπάλα προς τα αριστερά, όπου κινήθηκε ο Γιάννης Λιβογιάννης, ο οποίος απέφυγε τον εξερχόμενο κίπερ και πλάσαρε στην κενή εστία, για να δώσει πανηγυρικό τόνο στη δύσκολη επικράτηση της ομάδας του.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους παίκτες του Παντελή Βαρβέκη να πανηγυρίζουν μια σημαντική νίκη, χάρη στην οποία έφτασαν τους 15 βαθμούς, όσους και οι ομάδες του Αγρινίου και των Τρικάλων. Την ερχομενη αγωνιστική οι δικηγόροι του Βόλου υποδέχονται αυτούς των Γιαννιτσών (1-2 υπέρ του Δ.Σ.Β. στον πρώτο γύρο).

Δ.Σ. Βόλου (Π. Βαρβέκης): Μπακαλιάνος, Γούσιος (Τερλεξής), Σκυριανός, Τσάτσος, Ζάχος, Μόσχος (Καπάτος), Λυμπερδόπουλος, Βολιώτης (Αρβανιτόπουλος), Λιβογιάννης, Κανταρτζής, Τσιαμήτας (Σαράφης). Στην αποστολή συμμετείχε και ο τερματοφύλακας Κώστας Γούσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις