Νταβέλης: «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε πολιτικό μέσο – Θα ξεφτιλίσουμε τη διαδικασία»

Ο Αχιλλέας Νταβέλης πρότεινε να στεφθεί από τώρα πρωταθλητής ο Πανσερραϊκός και οι υπόλοιποι ν’ αποχωρήσουν.

Την πρόταση να στεφθεί από τώρα πρωταθλητής ο Πανσερραϊκός και οι υπόλοιπες ομάδες ν’ αποχωρήσουν κατέθεσε ο Αχιλλέας Νταβέλης. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ μίλησε για «χειρουργείο» του διαιτητή Κώστα Πουλικίδη χωρίς αναισθητικό στο παιχνίδι των Σερρών και υποστήριξε ότι μετά το 1-1 οι οπαδοί της γηπεδούχου σχολίαζαν ότι «όπου να’ ναι θα σφυρίξει πέναλτι»!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νταβέλη στην ΕΡΑ Σπορ και τον Θάνο Μπλούνα:

«Υπάρχουν “χειρουργεία” και “χειρουργεία”. Επειδή είδα φάσεις από τον αγώνα Αλμωπός Αριδαίας – Αναγέννηση Καρδίτσας, η Καρδίτσα επειδή έχει δει φάσεις από τον δικό μας αγώνα αντιλαμβάνεται ότι το “χειρουργείο” που υπέστην ήταν πρωτόγνωρο και πρωτόγονο. Χωρίς αναισθητικό.

Στην περίπτωση της Καρδίτσας υπήρχε δόση αναισθητικού φαρμάκου. Στη δική μας περίπτωση ο ασθενής χειρουργήθηκε χωρίς αναισθητικό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο επιστρέφει, όχι στις παράγκες της δεκαετίας του ’80, πιο πίσω, σε άλλες δεκαετίες, σκοτεινές.

Συμφωνώ με την Αναγέννηση Καρδίτσας και την ευχαριστούμε για την αναφορά της. Το πρόβλημα είναι εξόχως θεσμικό. Εμείς θα φτάσουμε μέχρι τα άκρα. Την Τετάρτη έχουμε ΔΣ στη Super League 2. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο για το προεδρείο. Δεν θα κάνουμε ένα επαναλαμβανόμενο συμβούλιο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που δεν έχουν και καμία αξία.

Πώς είναι σημαδεμένη η τράπουλα; Όταν στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς στον βόρειο όμιλο δεν έχεις τηλεοπτική κάλυψη. Σε μία κατηγορία χωρίς VAR όταν δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, ο δολοφόνος μπορεί να σφαγιάσει το ανύποπτο θύμα χωρίς κοινή θέαση. Αυτό είναι το πρώτο συστατικό του εγκλήματος.

Το δεύτερο συστατικό είναι ότι ένας νέος άνθρωπος που νοείται ως διαιτητής, έχει προκαλέσει ένα από τα μεγαλύτερα διαιτητικά εγκλήματα που έχει ζήσει η κατηγορία και ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Αν ήσασταν στο γήπεδο των Σερρών θα κλαίγατε.

Δεν μπορεί να είναι διαιτητής αυτός ο άνθρωπος. Δεν έχει όνειρα; Δεν έχει φιλοδοξίες; Δεν ξέρει ότι έτσι όπως προσδιορίζει την καριέρα του ούτε το 7.000 μ.Χ. δεν θ’ ανέβει κατηγορία; Τον χρησιμοποιούν, είναι ένας λαγός διαιτητής. Αυτός ποτέ δεν θα ξανασφυρίξει. Έχει τελειώσει η καριέρα του στις Σέρρες.

Μετά το 1-1, γιατί η ΑΕΛ έπαιξε καταπληκτικά παρά τις απουσίες, οι φίλαθλοι των Σερρών σχολίαζαν χαριτολογώντας ότι όπου να’ ναι θα σφυρίξει το πέναλτι. Και είναι λογικό. Όταν οι Σέρρες έχουν κερδίσει στην έδρα τους μεταξύ 85′-90′ πέναλτι. Όποιος έχει πάει στις Σέρρες είναι τελειωμένος διαιτητικά. Στο τέλος των αγώνων πάντα σφυρίζουν πέναλτι.

Υπάρχει κάποιος λόγος, όσοι θεωρούνται σοβαροί άνθρωποι να παραμένουν σ’ αυτό το πρωτάθλημα; Εννοείται ότι θ’ αποχωρήσουμε. Θα στέψουμε τον Πανσερραϊκό πρωταθλητή από τον χειμώνα, θα ξεφτιλίσουμε τη διαδικασία, θα ξεφτιλιστούν και οι θεσμοί μαζί μπας και αλλάξει κάτι στο ποδόσφαιρο.

Θα στείλουμε στην ΠΑΕ Σερρών το κύπελλο του πρωταθλητή από τον χειμώνα. Να το χαίρονται. Μετρήστε τα πέναλτι και τις διαιτησίες μέσα στο γήπεδο του Πανσερραϊκού από την έναρξη του πρωταθλήματος. Ρωτήστε τις ομάδες που σφαγιάστηκαν αντιστοίχως στο συγκεκριμένο γήπεδο, πέραν της ΑΕΛ.

Αν σφαγιάστηκε η ΑΕΛ μ’ αυτό τον τρόπο, οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν καμία τύχη. Ίσως ν’ αλλάξει κάτι μετά από αυτή τη σκόνη που έχει σηκωθεί. Αυτό πλέον δεν είναι ένα έγκλημα το οποίο μπορεί να κρυφτεί».

Για τις επόμενες κινήσεις του:

«Έχουμε ζητήσει παράσταση στην ΚΕΔ. Ο κύριος Μπένετ είναι υποχρεωμένος να μας δεχτεί σε ακρόαση. Να έχει υπόψη του ποιοι άνθρωποι αποτελούν την ένωση των διαιτητών και ποιοι επιλέγονται για συγκεκριμένους αγώνες. Οι διαιτησίες πρέπει να είναι σοβαρές ανεξαρτήτου αγώνα.

Η συνάντηση με τον κύριο Μπένετ για να δώσουμε εμείς την καταγγελία μας, για να μπορέσει να μας δώσει εξηγήσεις και να μας πει ποιες θα είναι οι κυρώσεις. Ότι τον συγκεκριμένο τυχάρπαστο διαιτητή θα τον εξαφανίσουν για κάποιες αγωνιστικές και μετά θα τον επαναφέρουν; Μου θυμίζει μία πράξη ταχυδακτυλουργού όπου ο λαγός εξαφανίζεται και ξαναβγαίνει από το καπέλο. Έχει συμβεί και στο παρελθόν».

Αν έχει παράπονα και από άλλες διαιτησίες:

«Ως ΑΕΛ δεν συνηθίζουμε να κρίνουμε διαιτησίες. Έχετε ακούσει ξανά τέτοια έκρηξη από την ΠΑΕ; Αυτό που βιώσαμε είναι εγκληματικό και μόνο με όρους εγκληματικής οργάνωσης μπορεί να ερμηνευτεί. Είμαστε υποχρεωμένοι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και ανεξάρτητα από την εξέλιξη του πρωταθλήματος και ποιος θα είναι ο αντικειμενικός πρωταθλητής, να προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στο μέγιστο δυνατό, ώστε να έχει μια καλύτερη τύχη.

Πέρα από την ΚΕΔ, τη Super League 2 και την ΕΠΟ η ΠΑΕ ΑΕΛ θα χρησιμοποιήσει και κάθε πολιτικό μέσο. Υπάρχει ένα αρμόδιο υπουργείο. Φαντάζομαι ότι έχουν αίσθηση τι συμβαίνει στα γήπεδα της χώρας».

Απόδοση: FL News

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις