FIBA: Δεν θα τιμωρήσουμε κανέναν

Άλλα λέει δημοσίως η FIBA, άλλα όμως υποστηρίζει ενώπιον των αρμοδίων ευρωπαϊκών φορέων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας As, στο υπόμνημά της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώπιον της οποίας είχε προσφύγει πριν από λίγους μήνες η Ευρωλίγκα κατηγορώντας την για αθέμιτες και παράνομες πιέσεις προς ομοσπονδίες…

…και ομάδες που επιθυμούν να συμπράξουν με το Eurocup, η παγκόσμια ομοσπονδία ισχυρίζεται ότι ουδέποτε έχει απειλήσει κάνεναν με αποβολή ούτε και πρόκειται να πράξει κάτι τέτοιο στο μέλλον!
«Η FIBA ουδέποτε έχει επιβάλει κυρώσεις σε συλλόγους ή εθνικές ομοσπονδίες ή λίγκες για παράβαση του άρθρου 9.1… H FIBA έχει δεσμευτεί να ανταγωνιστεί με όρους δίκαιους την Ευρωλίγκα προσελκύοντας τις ομάδες στη νέα διοργάνωση (Basketball Champions League) με προτάσεις εμπορικά ανταγωνιστικές. Σύμφωνα με την προηγούμενη πρακτική της, η FIBA δεν θα επιβάλει κυρώσεις σε συλλόγους, λίγκες ή εθνικές ομοσπονδίες μόνο και μόνο επειδή κάποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας», αναφέρει το έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ισπανική εφημερίδα και ανατρέπει όσα ξέραμε μέχρι τώρα!
Στο ίδιο έγγραφο αναφέρονται επίσης τα εξής: «Η FIBA δεν έχει υποχρεώσει τις ομοσπονδίες, τις λίγκες ή τους συλλόγους να κόψουν τους δεσμούς τους με την Ευρωλίγκα ούτε έχει απειλήσει με τιμωρία ή τιμωρήσει συλλόγους που μετέχουν στις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας. Η FIBA μένει πιστή στην αρχή ότι τα μέλη της μπασκετικής κοινότητας πρέπει να έχουν την ελευθερία να επιλέγουν τις διοργανώσεις στις οποίες θέλουν να παίρνουν μέρος. H FIBA έχει δεσμευτεί να μην τιμωρήσει κανένα σύλλογο μόνο επί τη βάσει της συμμετοχής του σε κάποια από τις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας»!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις