Διακρίσεις για τους βολιώτες αθλητές του Shinkyokushinkai karate στο Πανευρωπαϊκό

Επέστρεψε από την Τυφλίδα της Γεωργίας η Ελληνική Ομάδα του Shinkyokushinkai KARATE, όπου συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, Ανδρών-Γυναικών την 13η -14η Μαΐου. Αξιοπρεπή εμφάνιση των Ελλήνων Αθλητών στην κορυφαία διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 250 Αθλητές και Αθλήτριες από 30 χώρες Μέλη της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Shinkyokushinkai KARATE.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες των Ελλήνων ξεκίνησαν την πρώτη ημέρα με τον Βολιώτη Πρωταθλητή στα ΚΑΤΑ (αγώνας με υποτιθέμενο αντίπαλο) Τζάλλα Μιχάλη, ο οποίος πέρασε στον δεύτερο γύρο – στους προκριματικούς, αφού νίκησε τον Πρωταθλητή της Γεωργίας 4-0, στην συνέχεια έχασε στους ημιτελικούς 3-2 από τον πρωταθλητή. Ο Μιχάλης έκανε μια δυνατή εμφάνιση, συμμετέχοντας για δεύτερη φορά σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και έχει μέλλον και προοπτική για διακρίσεις σε Διεθνείς διακρίσεις.

Στην συνέχεια αγωνίσθηκε η Μπέλλα Ανδρεανίδου από το Κιλκίς, με την πρωταθλήτρια της Λιθουανίας σε έναν πολύ δυνατό αγώνα και ενώ η υπεροχή της ήταν καθαρή μέχρι το τέλος του αγώνα οι κριτές έδωσαν την νίκη στην αντίπαλο της με απόφαση 3-2. Η Μπέλλα είναι ένα ανερχόμενο ταλέντο που σταθερά ανεβαίνει και σε κάθε πρωτάθλημα εντυπωσιάζει με τις γρήγορες και ξεχωριστές τεχνικές της.

Αμέσως μετά αγωνίσθηκε ο πρωταθλητής μας Μελικιάδης Αριστοτέλης, ο οποίος παρά τις προσπάθειες του, την μοναδική τακτική του και την μεγάλη εμπειρία δεν κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα να χάσει στα τελευταία δευτερόλεπτα με απόφαση.

Τελευταία η Βολιώτισσα Μαρία Γεωργαλή εξέπληξε όλους με την αντοχή στα χτυπήματα της αντιπάλου της πρωταθλήτριας της Λιθουανίας, η οποία έφθασε στον τελικό και βγήκε 2η. Η Μαρία, η οποία προπονείται συνολικά 10 μήνες στην Ακαδημία Shinkyokushinkai Βόλου έκανε μία ξεχωριστή εμφάνιση και στάθηκε απέναντι στην αντίπαλο της χωρίς να κανει βήμα πίσω, ανταποδίδοντας τα κτυπήματα με θάρρος και μεγάλο πείσμα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα έκανε γρήγορες και δυνατές επιθέσεις, όμως το αποτέλεσμα του αγώνα είχε διαμορφωθεί από την μεγάλη υπεροχή της πρωταθλήτριας της Λιθουανίας στην κατηγορία + 65 κιλά.

Την όλη ευθύνη της τεχνικής καθοδήγησης αλλά και το Κωουτσάρισμα των Αθλητών ανέλαβε ο Shihan Μελικιάδης Οτάριο, αρχηγός Βορείου Ελλάδος, ο οποίος με την μεγάλη εμπειρία του βοήθησε σημαντικά στην δυναμική εμφάνιση όλων των Αθλητών. Tις υπηρεσίες του ως Διεθνής Διαιτητής Α’ ΚΟΥΜΙΤΕ -ΚΑΤΑ, πρόσφερε Αρχηγός εκπρόσωπος του Eλληνικού Shinkyokushinkai KARATE Γιώργος Κοσμίδης, ο οποίος και διαιτήτευσε σε όλους σχεδόν τους αγώνες. Ο ‘Ελληνας Αρχηγός συζήτησε στην συνάντηση όλων των εκπροσώπων το θέμα της αναγνώρισης της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας FULL CONTACT από την ΔΟΕ, καθώς σε κάθε χώρα καλλιεργείται από όλες τις Οργανώσεις του Shinkyokushinkai KARATE.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρωτάθλημα από οργανωτικής πλευράς ήταν άριστο και η παρουσία και συμμετοχή του Υπουργείου Αθλητισμού της Γεωργίας, το οποίο στήριξε την διοργάνωση ήταν απόλυτη. Το τεχνικό και αγωνιστικό επίπεδο των Αθλητών ιδιαίτερα υψηλό και η Διαιτησία, ιδιαίτερα επαγγελματική και αμερόληπτη, σε ιαπωνικά πρότυπα.

Tα έξοδα διαμονής στην Τυφλίδα του Γιώργου Κοσμίδη, ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Ομοσπονδία της Γεωργίας, ως επίσημου προσκεκλημένου, αποτέλεσμα της μακρόχρονης συνεργασίας και των ισχυρών δεσμών φιλίας που συνδέει τον ίδιο με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Αθλητισμού Irakli Dolaberitze.

Η Ένωση εκπαιδευτών του Ελληνικού Shinkyokushinkai KARATE, ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς, τον Λογιστή Λιβογιάννη Δημήτριο, το πρατήριο καυσίμων LPG ΑΠ ΚΑΡΑΛΗΣ και το σωματείο εργαζομένων της ΑΓΕΤ Ηρακλής, για την συνδρομή τους στα οδοιπορικά έξοδα των Βολιωτών Αθλητών.

Η επόμενη διοργάνωση του Ελληνικού Shinkyokushinkai KARATE, είναι το 19ο Διεθνές Summer Camp, που για εφέτος θα γίνει στον ‘Αγιο Ιωάννη -Πηλίου, υπό την αιγίδα τής Ελληνικής Ομοσπονδίας Άοπλης Μάχης Πλήρους επαφής (ΕΛΟΑΜΠΕ) αρχές Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Full Contact, διοργανώνει το 2ο Summer camp στο Βέλγιο τον Ιούλιο, όπου θα συμμετάσχουν οι περισσότερες και μεγαλύτερες Οργανώσεις του Kyokushinkai, καθώς και το Shinkyokushinkai (το νέο Kyokushinkai) όπου θα διδάξουν τα μεγαλύτερα ονόματα του στυλ καθώς και παγκόσμιοι Πρωταθλητές.

karate2

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις