Σαν Αντόνιο ή Παναθηναϊκό ο Μπουρούσης

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ντουέιν Γουέιντ με τον Παναθηναϊκό και ποιος θα μπορούσε να πιστέψει, πριν από λίγο καιρό ότι το ξαφνικό διαζύγιο του “Flash” με τους Μαϊάμι Χιτ θα μπορούσε να “ντύσει” στα “πράσινα” τον Γιάννη Μπουρούση; Κι όμως τα πράγματα έχουν κάπως έτσι, γιατί μέχρι και πριν από δέκα μέρες ο 32χρονος διεθνής σέντερ…

…βρισκόταν πολύ κοντά στην μετακόμισή του στην Φλόριντα, αλλά η αποχώρηση του επί 13 χρόνια φυσικού ηγέτη της ομάδας (υπέγραψε στους Σικάγο Μπουλς), ανέτρεψε πλήρως τον μετεγγραφικό σχεδιασμό κι έτσι ο Πατ Ράιλι αναγκάστηκε να αλλάξει ρότα και να βάλει άλλες προτεραιότητες.
Για τον Μπουρούση ενδιαφέρθηκαν πολύ σοβαρά και οι Ατλάντα Χόουκς, που όμως έπρεπε να ξεφορτωθούν εγγυημένο συμβόλαιο για να τον υπογράψουν, ενώ πρόταση για το minimum των απολαβών (600.000$ μικτά) στη λίγκα προσέφεραν οι Λος Άντζελες Κλίπερς και πριν από λίγα 24ωρα και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, αλλά ο MVP του ισπανικού πρωταθλήματος δεν συζήτησε καθόλου αυτές τις περιπτώσεις. Την ώρα λοιπόν, που οι εναλλακτικές λύσεις από το ΝΒΑ, ολοένα και μειώνονταν, στο προσκήνιο εμφανίστηκαν οι Σαν Αντόνιο Σπερς.
Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος πριν από 7 χρόνια, τον είχε επισκεφτεί στο Final 4 του Βερολίνου και του είχε ζητήσει να μετακομίσει στο Τέξας, έχασε πρόσφατα τον Σέρβο γίγαντα, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς αλλά και τον Τιμ Ντάνκαν που ανακοίνωσε επίσημα ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση. Τα “σπιρούνια”, που γνώριζαν από πριν την απόφαση του 40χρονου σέντερ-“θρύλου”, δεν έχασαν χρόνο. Εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, αλλά ζήτησαν μερικές μέρες διορία για να ζυγίσουν το θέμα. Η πλευρά Μπουρούση απάντησε ότι χρόνος δεν υπάρχει κι έτσι όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ώρες.
To επιτελείο του κορυφαίου οργανισμού του ΝΒΑ, αναμένεται να αποφασίσει τα ξημερώματα αν θα χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων (5,6 εκ.$), που δεν θα εισπράξει τελικά ο Τιμ Ντάνκαν και τα οποία ελευθερώθηκαν από το salary cap των Σπερς, ώστε να καταθέσουν πρόταση για διετή συνεργασία στον Γιάννη Μπουρούση ή να διαθέσει αυτό το ποσό (ή μέρος αυτού) σε άλλον παίκτη.
Στο ενδεχόμενο που η απάντηση είναι αρνητική και το όνειρο του ΝΒΑ “ξεθωριάσει” και πάλι, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας θα πει το “ναι” στον Παναθηναικό και θα υπογράψει διετές συμβόλαιο. Σε κάθε περίπτωση η νύχτα θα είναι μεγάλη και η κατάληξη του σίριαλ γύρω από τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Καρδιτσιώτη σέντερ, θα γίνει γνωστή λίγο πριν από το μεσημέρι της Τρίτης με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες.
Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις