Δεύτερη σερί νίκη για τον Ολυμπιακό Β. 53-67 τον Παναθηναϊκό

Την 3η νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ γυναικών και δεύτερη συνεχόμενη σημείωσε ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας με 53-67 του Παναθηναϊκού στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Οι «ερυθρόλευκες», οι οποίες αγωνίστηκαν χωρίς την τραυματία Ραφαέλα Σουλτάνη (έμεινε εκτός 12αδας), πήραν από την αρχή του παιχνιδιού τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν στην πρώτη περίοδο να προηγηθούν με 10-21.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε 9-0 στο 3’, με την Ουίλιαμς να σημειώνει 7 πόντους. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκες» ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και με τρία τρίποντα της Ταντουρόφσκα, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, έκλεισαν την πρώτη περίοδο με 21-10, έχοντας διαφορά 11 πόντων υπέρ τους.

Στη δεύτερη περίοδο γρήγορα οι Ουίλιαμς και Ζέρβα χρεώθηκαν με τρία φάουλ στο 12ο και 13ο λεπτό αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να καθίσουν στον πάγκο και να περάσουν στο παιχνίδι η Ευγενία Κωτούλα και η Ευτυχία Δεληγιάννη. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα στα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο να σημειώσει 16 πόντους, έναντι 17 του Ολυμπιακού και το ημίχρονο να κλείσει με 26-38 υπέρ του βολιώτικου συγκροτήματος. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος μάζεψε 35 ριμπάουντ, έναντι 22 του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκες» δεν μπήκαν καλά στην τρίτη περίοδο, η Ουίλιαμς «φορτώθηκε» τέταρτο φάουλ, ενώ η Νίκη Ζέρβα έκανε γρήγορα δύο φάουλ και αποβλήθηκε στο 24’. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στο παιχνίδι πλησίασε στους δύο πόντους (45-47) με τρίποντο της Τσινέκε, όμως με τρίποντο της Ταντουρόφσκα και δύο βολές από την Αναστασία Γαλιατσάτου, οι «ερυθρόλευκες» έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 45-52.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη αμυντική λειτουργία, ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα και με επιμέρους σκορ 8-15 πήρε δίκαια τη νίκη. Μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο αγωνίστηκε ως ψηλή η Εύη Κυριατζίδου, μαζί με την Ευγενία Κωτούλα, καθώς η Ουίλιαμς έπαιξε δύο λεπτά (27’-29’).

Η Εζέτσα του Παναθηναϊκού βρήκε την ευκαιρία να σημειώσει συνολικά 16 πόντους και να πάρει 23 ριμπάουντ. Συνολικά οι «πράσινες» μάζεψαν 54 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 22 επιθετικά, έναντι 35 του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο Ολυμπιακός πέρα από το πρόβλημα με τα ριμπάουντ, έχασε πολλές βολές (17/30), παρότι ξεκίνησε το ματς με 7/7στην πρώτη περίοδο.

Από τον Ολυμπιακό πρώτη σκόρερ ήταν η Άννα Ταντουρόφσκα με 23 πόντους (πέντε τρίποντα), ενώ η Σίσυ Άντριους σημείωσε 16 πόντους, έχοντας καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο. Από πλευράς Παναθηναϊκού η Κατερίνα Τσινέκε πέτυχε 25 πόντους, ενώ η Εζέτσα, όπως προαναφέραμε, σημείωσε 16 πόντους.

Με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε και η Βολιώτισσα Κατερίνα Νούλα, η οποία πέτυχε 2 πόντους.

Δεκάλεπτα: 10-21, 26-38, 45-52, 53-67.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καντζιλιέρης): Κασδαγλή, Τσινέκε 25 (3), Ακρίβου 2, Γκαγκανάτσου, Ζαρρή, Ν. Κοίλια 6 (2), Μπρούλια 2, Νούλα 2, Εζέτσα 16, Κακούρη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπορίνος): Κυριατζίδου 3 (1), Γαλιατσάτου 4, Ταντουρόφσκα 23 (5), Αντριους 16, Ζέρβα 4, Ουίλιαμς 11, Κωτούλα 4, Δεληγιάννη 2.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις