Ασημένιος ο Μαργαριτόπουλος στο Παγκόσμιο του shidokan karate

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

To Σάββατο 16/05/2015 πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη το παγκόσμιο πρωτάθλημα shidokan karate με την συμμετοχή 30 χωρών. Οι αγώνες ήταν πλήρους επαφής (knock down) με ρίψεις και ακινητοποιήσεις. Το πολύ υψηλό επίπεδο των αθλητών ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των αγώνων.

Εκτός του shidokan αγωνίστηκαν και άλλα συστήματα με παρομοια τεχνοτροπία.

Η Ελληνική αποστολή απέσπασε δυο δεύτερες θέσεις στις κατηγορίες -85kg και +95kg με τους αθλητές Νταϊλιάννη Αχιλλέα του Α.Σ.Samurai TΤρικάλων και Μαργαριτόπουλο Κων /νο του Α.Σ.Βόλου Πήγασος αντίστοιχα. O αθλητής Γκούμας Αχιλλέας (A.Σ.Shidokan Καλαμπακας) δεν κατάφερε να προκριθεί παρά την πολύ καλή εμφάνιση του. Ο Γκούμας το 2013 στο παγκόσμιο που έγινε στο Τόκυο κατέλαβε την 2η θέση στην ιδία κατηγορία.

Ο Μαργαριτοπουλος κέρδισε δυο αθλητές από Ουγγαρία και Η.Π.Α, με knock out και έχασε στον τελικό από Ολλανδό αθλητή με απόφαση των κριτων. Ο Μαργαριτοπουλος ήταν το φαβορί της κατηγορίας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Στον τελικό η νίκη χάθηκε στις λεπτομέρειες στην παράταση, αποσπώντας όμως τα εύσημα από τον αρχηγό του συστήματος kancho Soeno Yoshiji.

Ο Νταιλιαννης έφτασε στον τελικό έχοντας δυο νίκες επίσης με knock out, σε 2 αθλητές από την Ουγγαρία και έχασε στον τελικό από τον Ουκρανό Παγκόσμιο πρωταθλητή Michael Godinets.

Στα ΚΑΤΑ γυναικών η Αϊστρατή Γεωργία (Α.Σ.Βολου Πήγασος) έχοντας άριστη απόδοση ανάμεσα σε εννέα αθλήτριες επέδειξε την τεχνική του shidokan (basai dai-seienchin) μια και ήταν η μοναδική εκπρόσωπος στις γυναίκες από το σύστημα η βαθμολογία όμως δεν την επέτρεψε να προκριθεί στον τελικό.

Ο Καραγιωργος Χρήστος (Α.Σ.Shidokan Καλαμπάκας ) στα ΚΑΤΑ ανδρών, παρά την πολύ καλή εμφάνιση , δεν κατάφερε να προκριθεί.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Ελληνικού shidokan Kyoshi Kατσουρας Ληο 7dan ,o sensei Λιουλιος Δημήτριος 4dan και ο Μπουρλιδης Δρόσος 2dan από την Ρόδο.

Την Κυριακή το πρωί έγινε σεμινάριο και εξετάσεις μαύρων ζωνών shidokan karate από τον αρχηγό του συστήματος .

Το απόγευμα στην συγκέντρωση των αντιπροσώπων μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της διεξαγωγής του επόμενου παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα shidokan karate αποφασίστηκε να διεξαχθει στην ΕΛΛΑΔΑ και στην πόλη του ΒΟΛΟΥ στις 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016.

Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει το shidokan karate θα αποτελείται από 20 αθλητές –αθλήτριες υψηλού επιπέδου της Ελληνικής Οργάνωσης shidokan που θα γνωστοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Με την στήριξη της Ελληνικής πολιτείας και την προσέλευση του αθλητικού κοινού όλης της χώρας προσβλέποντα επιτυχίες που θα μας κάνουν υπερήφανους και θα αναδείξουν την τεχνοτροπία του knock down.

H Ελληνική Οργάνωση shidokan και ο Α.Σ.Βολου Πήγασος ευχαριστούν για την προσφορά τους στην αποστολή, τους χορηγούς:
Reef café και τον Παυλόπουλο Χάρη
Puerto café στην παραλία του Βόλου
ARTΙGIANO και τον Ιορδανίδη Βασίλειο (ταπετσαρίες επίπλων).
COUGAR Aθλητικά είδη

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις