Στοίχημα: Βγάζει αντίδραση η Μπάγερν στο ντέρμπι!

Σάββατο (10/11) σήμερα, και η δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έιναι αμείωτη. Ένα από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα, είναι το ντέρμπι της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν Μονάχου για την Μπουντεσλίγκα. Βέβαια, θα μας απασχολήσουν κι άλλες αναμετρήσεις, και δη το Χετάφε – Βαλένθια, από τη La Liga, και το ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα από το ελληνικό πρωτάθλημα. Σε… πάτρια εδάφη θα κινηθούμε και στο μπάσκετ, με τον αγώνα του Κολοσσού κόντρα στον Άρη στη Ρόδο. Πριν από αυτά όμως, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό για τις στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα μας, όπως η Goalbet. Πάμε όμως στις αναλύσεις μας!

 

Μπορεί να «αποδράσει» η Μπάγερν

Σπουδαίο ντέρμπι στη Γερμανία, όπου η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου για την 11η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι στη διοργάνωση, και φιγουράρουν στην πρώτη θέση τέσσερις βαθμούς πάνω από τη σημερινή τους αντίπαλο. Έχουν την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα, και γενικά εντυπωσιάζουν με τον τρόπο που παίζουν. Ωστόσο, οι «Βαυαροί» πηγαίνουν στο Βεστφάλεν υποψιασμένοι και έτοιμοι για μεγάλη μάχη. Η Μπάγερν έχει υποπέσει σε αρκετές γκέλες για τα δεδομένα της, και δεν έχει περιθώρια ήττας απόψε. Προέρχεται από τη νίκη επί της ΑΕΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ, και επιθυμεί να αιφνιδιάσει σήμερα την Ντόρτμουντ. Σε περίπτωση ήττας, το πράγμα αρχίζει να… ξεφεύγει για τους φιλοξενούμενους, που αναμένεται να είναι 100% συγκεντρωμένοι στον στόχο. Εκεί που η Μπάγερν υπερέχει, είναι στον τομέα της εμπειρίας, που παίζει σημαντικό ρόλο σε τέτοια ματς. Ο Κόβατς διαθέτει παίκτες που έχουν φάει με το κουτάλι τα ντέρμπι, ενώ ο Φαβρ χρησιμοποιεί πολλούς νέους, και ως εκ τούτου άπειρους ποδοσφαιριστές. Αποτελεί ερωτηματικό πώς θα διαχειριστεί η Ντόρτμουντ αυτό το «Klassiker», αφού έχει την πίεση της νίκης για να πάρει διαφορά ασφαλείας. Πιστεύουμε ότι οι μπαρουτοκαπνισμένοι παίκτες της Μπάγερν μπορούν να προσαρμοστούν πιο εύκολα στις απαιτήσεις του αγώνα, και να βγάλουν την αντίδραση που περιμένει ο κόσμος τους στο χορτάρι. Επομένως, εμπιστευόμαστε την Μπάγερν, που έχει πνεύμα νικητή, ειδικά στη Γερμανία, και στηρίζουμε το «διπλό» σε απόδοση 2.15.

 

«Ξυπνάει» η Βαλένθια

Το ισπανικό πρωτάθλημα διανύει την 12η αγωνιστική του και σε αυτό το πλαίσιο η Χετάφε φιλοξενεί τη Βαλένθια στο «Αλφόνσο Πέρεθ». Η Χετάφε έχει ικανοποιήσει αρκετά με τη μέχρι τώρα πορεία της, αφού μάλιστα βρίσκεται μόλις στο -1 από τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου. Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες, οι γηπεδούχοι σκόνταψαν στην έδρα της Ουέσκα, αλλά το 1-1 τους κράτησε μακριά από την ήττα. Η Βαλένθια από την άλλη, είναι η ομάδα της ισοπαλίας φέτος, καθώς μετράει ήδη οκτώ στη La Liga, κάτι που την έχει ρίξει στην 15η θέση. Για το Τσάμπιονς Λιγκ, κέρδισε εύκολα με 3-1 την Γιουνγκ μπόις, και έδειξε να ξεμπουκώνει, ενώ πήρε και σημαντικό προβάδισμα για την τρίτη θέση και την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι κατανοητό, πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη για νίκες στο πρωτάθλημα για τη Βαλένθια, που έχει το ρόστερ για να ανακάμψει άμεσα και να ανέβει στη βαθμολογία. Εξάλλου, η εικόνα της πολλές φορές ήταν καλύτερη, σε σχέση με τα αποτελέσματα που έπαιρνε. Από ό,τι φάνηκε και στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι «Νυχτερίδες» βρίσκουν σιγά-σιγά ρυθμό, και έχουν τα φόντα να περάσουν νικηφόρα από την έδρα της Χετάφε. Είναι ανώτερο σύνολο και «διψάνε» για τους τρεις βαθμούς. Επιλογή μας λοιπόν, το 2 DNB (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας), σε απόδοση 1.93.

 

Αμφίσκορο στη Λάρισα

Δέκατη αγωνιστική στην ελληνική Σούπερ Λιγκ, και η ΑΕΛ παίζει στην έδρα της με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ένας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες στην κατάταξη, με τους γηπεδούχους να έχουν οκτώ πόντους και τους φιλοξενούμενους επτά. Η ΑΕΛ δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, και προέρχεται από την ισοπαλία με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας. Αν και προηγήθηκε νωρίς, ισοφαρίστηκε στο 82′ και κινδύνεψε και με ήττα. Σε παρόμοια μοίρα είναι και ο «Άγιαξ» της Ηπείρου, που δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λαμίας στους «Ζωσιμάδες», με το τελικό 0-0 να αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Σχεδόν δύο μήνες έχουν να γευτούν τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα αμφότερες οι ομάδες, που επιθυμούν να ξεφύγουν από την επικινδυνη ζώνη, αλλά από ό,τι φαίνεται θα παλέψουν όλη τη χρονιά για κάτι τέτοιο. Ποιοτικά, ΑΕΛ και ΠΑΣ δεν διαφέρουν πολύ, όντας σε μεγάλο βαθμό ισοδύναμες. Το δεδομένο είναι ότι σήμερα θα ψάξουν με πάθος τη νίκη, αφού οι τρεις βαθμοί είναι πολύτιμοι. Όποιος χάσει, βυθίζεται ακόμα περισσότερο και η εσωστρέφεια θα μεγαλώσει στις τάξεις του ηττημένου. Η αμυντική λειτουργία των δύο αντιπάλων δεν εμπνέει σιγουριά, και αυτό μπορεί να αποδειχθεί και απόψε. Οι παίκτες θα αναζητήσουν το γκολ, αλλά στα μετόπισθεν υπάρχει θέμα. Πιστεύουμε ότι το ματς θα είναι γενικά μοιρασμένο, με γκολ εκατέρωθεν, οπότε καταλήγουμε στο Goal / Goal που το βρίσκουμε στο 2.20.

 

Δεν πείθει ο Άρης

Κλείνουμε τις σημερινές προβέλεψεις με το παιχνίδι του Κολοσσού Ρόδου με τον Άρη, για την πέμπτη αγωνιστική της ελληνικής Basket League. Οι φιλοξενούμενοι δεν ικανοποιούν σε καμία περίπτωση φέτος με την απόδοσή τους, και διατηρούν ρεκόρ 1-3 στο πρωτάθλημα. Είχαν μεν δύσκολο πρόγραμμα, αλλά παίζουν κακό μπάσκετ. Αυτό φάνηκε και στο FIBA Europe Cup, όπου ο Άρης έχασε από την Κατάγια και αποκλείστηκε. Ο Κολοσσός έχει ίδιο ρεκόρ με τους Θεσσαλονικείς, και η δύναμη της έδρας μπορεί να τον σπρώξει στη νίκη. Οι νησιώτες δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Άρη, ωστόσο τον έχουν κερδίσει κι άλλες χρονιές στη Ρόδο, ακόμα και όταν οι «κιτρινόαυροι» διέθεταν καλύτερο ρόστερ. Ο Άρης «κολλάει» επιθετικά πολλές φορές, και αυτό ίσως αποβεί καθοριστικό και απόψε. Ο Κολοσσός έχει την ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη απόψε, και κρίσιμη από βαθμολογική άποψη, και θεωρούμε ότι θα την πάρει. Ποντάρουμε στη νίκη Κολοσσού με απόδοση 1.76.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας. Παράλληλα, στο κανάλι μας στο youtube έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τις εκπομπές για τα σημαντικότερα παιχνίδια της Σούπερλιγκ, αλλά και τις αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη!

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις