Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 12ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Επανεκκίνηση στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά τη διακοπή των εορτών, με τη 12η αγωνιστική που δεν έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις, αφού οι πρωτοπόροι πέρασαν με καλές εμφανίσεις, κατακτόντας δίκαια το “τρίποντο”.

Με μια γρήγορη ματιά στη βαθμολογία, βλέπουμε ότι μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του α’ γυρου έχουν διαμορφωθεί δυο ή και τρια γκρουπ.

Το πρώτο με τις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή κι αγωνίζονται (με περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες) για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ένα δεύτερο γκρουπ όπου θα μπορούσαν να είναι οι ομάδες που βρίσκονται στο μέσο της βαθμολογίας, δεν κινδυνεύουν άμεσα, αλλά θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές, για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες.

Τέλος, υπάρχουν και οι ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή, με κάποιες από αυτές να έχουν αποκτήσει ένα βαθμολογικό πλεονέκτημα.

Αναλυτικότερα, η Δήμητρα συνεχίζει να προπορεύεται στη βαθμολογία, περνώντας από την Ακρόπολη με 0-3, όντας καλύτερη. Σε δύσκολη θέση η ομάδα του Σέσκλου, που συνεχίζει να έχει αρνητικό σερί και θα πρέπει να επανέλθει άμεσα για να μην εμπλακεί σε περιπέτειες. Δείγμα πολιτισμού η παρουσία των δυο ομάδων, τοσο στη διάρκεια της αναμέτρησης, όσο και μετά από την ολοκλήρωση αυτής.

Ο Διαγόρας επίσης έκανε πολύ σημαντική νίκη στην Αγχίαλο επί του Πυράσου (0-1) και διατηρεί στον πόντο τη διαφορά από την κορυφή. Η ομαδα του Στεφανοβικείου, ήταν πολύ καλύτερη ιδιαίτερα στο α μέρος και δίκαια επικράτησε.

Ο Αιας συνεχίζει να αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο και να πετυχαίνει πολλά γκολ, επικρατώντας επι των Μυρμηδόνων με 4-0, εκτός έδρας. Το δίδυμο “φωτιά” της επίθεσης Ι. Αραπίτσας και Αθ. Κατσαβριάς, γι ακόμη μια φορά έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και είχε συμμετοχή σε όλα τα γκολ της ομάδας.

Ο Σαρακηνός επίσης έκανε τη δουλειά του, βοηθούμενος κι απο τις μεταγραφές του, επικράτησε 2-0 επί της Αγ. Άννας και ήταν καλύτερος όσο διάστημα οι παικτες του είχαν το ρυθμό, διότι από ένα σημείο και μετά έδειξαν επηρεασμένοι από τη διακοπή. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό διάστημα στις αρχές του β’ ημιχρόνου, αλλά δεν μπόπρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Ρήγας σκόραρε όποτε ήθελε επί του Μαγνησιακού κι έφτασε στο 6-0 χωρίς να ιδρώσει, αφού η ομάδα του Βελεστίνου έδειχνε ότι θα μπορούσε να σκοράρει οποτε ήθελε. Δεδομένη η διαφορά των δυο ομάδων, ωστόσο και η πλήρης απουσία αντίδρασης από την ομάδα του Μαγνησιακου προβληματίζει ιδιαίτερα.

Σκιάθος κι Αγ. Παρασκευή αγωνίστηκαν στην πιο εντυπωσιακή αναμέτρηση της ημέρας, δεδομένου ότι ολοκληρώθηκε με σκορ 3-3 (ήταν και η μοναδική ισοπαλία), με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Σημαντικό στοιχείο ότι συνολικά σφυρίχτηκαν τρια πεναλτι, ένα υπέρ των γηπεδούχων και δυο υπέρ των φιλοξενούμενων.

Τέλος σε μια αναμέτρηση με μεγάλη βαθμολογική σημασία ο Πρωτεσίλαος με τον Γ. Ζαγκαβιέρο στον πάγκο έδειξε γι’ ακόμη ένα παιχνίδι πολύ καλή εικόνα κι επικράτησε δίκαια του Ηρακλή Β. με 2-0. Για την ομάδα του Ηρακλή αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ν. Τσιαντάκη στον πάγκο, με τον αντικαταστάτη του να ανακοινώνεται άμεσα.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής
Ακρόπολη- Δήμητρα 0-3
Σαρακηνός- Αγία Άννα 2-0
Σκιάθος- Αγία Παρασκευή 3-3
Πύρασος- Διαγόρας 0-1
Πρωτεσίλαος- Ηρακλής 2-0
Μυρμιδόνες- Αίας 0-4
Ρήγας- Μαγνησιακός 6-0

Η Βαθμολογία
*Παιχνίδι λιγότερο για Ρήγα – Σκιάθο

Η επόμενη 13η αγωνιστική
Δήμητρα – Αγ. Άννα
Αγ. Παρασκευή- Ακρόπολη
Διαγόρας- Σαρακηνός
Ηρακλής Β.- Σκιάθος
Αίας- Πύρασος
Μαγνησιακός- Πρωτεσίλαος
Μυρμηδόνες- Ρήγας Φ.

Τα ρεπορτάζ της αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για την αγωνιστική που ολοκληρώθηκε.
Ποδαρικό με “τριάρα” για Δήμητρα
Επιστροφή σε αγώνες… και νίκες, για Σαρακηνό
“Μια ανάσα” από την κορυφή… για Διαγόρα, που πέρασε από Πύρασο
“Εξάρα” στο χαλαρό… για Ρήγα, επί του Μαγνησιακού
Ποδαρικό με “τεσσάρα”… για Αίαντα στους Μυρμηδόνες
“Χ”ορταστικό ματς… για Σκιάθο και Αγ. Παρασκευή
Ο καλύτερος Πρωτεσίλαος… επικράτησε του Ηρακλή

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις