Διαπιστευτήρια από το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ στον Βόλο (photos)

Σαράντα επίλεκτες κορασίδες και παγκορασίδες γεννημένες τα έτη 2003-2007, συμμετείχαν στην ημερίδα επιλέκτων Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε από την ΕΣΚΑΘ στον Βόλο,  το Σάββατο 22/2/2020, παρουσία του προπονητή της Εθνικής γυναικών κ. Βασίλη Μασλαρινού, του κ. Θωμά Χάρμπαλη (υπεύθυνου για το πρόγραμμα “Μπάσκετ για κορίτσια στα σχολεία – Her world, her rules ” που οργανώνεται από την  ΕΟΚ και τη FIBA), και της υπεύθυνης του γυναικείου μπάσκετ στη Θεσσαλίας κας Ευγενίας Φραγγούλη.

Οι περιφερειακές προπονήτριες Μαγνησίας Ελένη Παπαθανασίου, Ιωάννα Ράμμου, της Λάρισας Τάνια Χαλιβέρα,  Μαρία Κυριτσάκα και της Καρδίτσας -Τρικάλων Κώστας Ναούμ, προπόνησαν τις αθλήτριες, οι οποίες στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ηλικιακές κατηγορίες και πήραν μέρος σε εσωτερικό τουρνουά.

Στη τρίωρο τουρνουά βοήθησε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, ενώ σε όλες τις αθλήτριες προσφέρθηκαν χυμοί, νερά και τυρόπιτες.

Σε κάθε Νομό, λειτουργούν πλέον κλιμάκια, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Θεσσαλικού γυναικείου μπάσκετ. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Βασίλης Μασλαρινός μίλησε στις αθλήτριες, ζήτησε να συνεχίσουν καθημερινά την προσπάθειά τους, έχοντας πάντα κατά νου τον ομαδικό χαρακτήρα του μπάσκετ .

Επίσης, η κα Ευγενία Φραγγούλη ευχαρίστησε τους κ.κ. Μασλαρινό και Χάρμπαλη για την έλευσή τους στο Βόλο και τόνισε πως η προσπάθεια της ΕΣΚΑΘ θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυνατά για την άνοδο του γυναικείου μπάσκετ. Ευχήθηκε στις αθλήτριες καλή συνέχεια και τόνισε πως η ΕΣΚΑΘ θα είναι πάντα δίπλα τους, αρωγός στις προσπάθειές τους.

Εκ μέρους των περιφερειακών προπονητών, μίλησε η κα Ελένη Παπαθανασίου, ευχαριστώντας τις 40 αθλήτριες για τις προσπάθειές τους και ζήτησε από αυτές να βάλουν ακόμη ψηλότερα τον πήχη, έτσι ώστε η Θεσσαλία να εκπροσωπηθεί επάξια στο άμεσο μέλλον και στις εθνικές ομάδες.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως οι περιφερειακοί προπονητές που έχουν επιλεγεί από την ΕΣΚΑΘ με βάση τη θητεία και την προσφορά τους διαχρονικά στο γυναικείο μπάσκετ, προσφέρουν εθελοντικά και  αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Στο άμεσο μέλλον οι κοινές προπονήσεις των κλιμακίων θα επαναληφθούν και σε άλλες  θεσσαλικές πόλεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις