ΝΒΑ: Στον τελικό οι Μπακς του Γιάννη μετά από 47 χρόνια

Ακόμα κι αν αγωνίστηκαν χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ενώ οι Χοκς είχαν τον Τρε Γιανγκ οι Μπακς νίκησαν 118-107 στην Ατλάντα και προκρίθηκαν στον τελικό του NBA.
Οι Μπακς και ο Γιάννης εμφανίζονται σε τελικούς NBA για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια. Τότε είχαν ηττηθεί από τους Μπόστον Σέλτικς (4-3) ενώ θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, μισό αιώνα μετά την επιτυχία του 1971. Τότε που με ηγέτη τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ είχαν νικήσει με 4-0 τους Μπούλετς.

Θα πρέπει να σημειώσουμε και κάτι παράξενο: Για πρώτη φορά στην ιστορία τους αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην Ανατολική Περιφέρεια. Το 1971 που κατέκτησαν τον τίτλο στο NBA και το 1974 που ήταν φιναλίστ, αγωνίζονταν στη… Δυτική Περιφέρεια.

Οι Μπακς είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Προηγήθηκαν με 47-43 στο ημίχρονο ενώ με σερί 11-0 αποσπάστηκαν 60-45 ενώ απέμεναν 9’08’’ για το τέλος της 3ης περιόδου.

Ένα λεπτό μετά έφτασαν και στο +16 (σκορ 63-47) καθώς οι Μίντλετον και Χόλιντεϊ ήταν ιδιαίτερα παραγωγικοί. Συν τη νέα εξαιρετική εμφάνιση του Μπρουκ Λόπεζ. Ο Γιανγκ εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό και την απουσία του ήταν άστοχος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις